کنگر فرنگی: تقریبا بدون چربی و سدیم، غنی از ویتامین ث، فولات، پتاسیم و بخصوص فیبر است. بک کنگر فرنگی تازه، تنها 26 کالری دارد. سینارین موجود در این گیاه باعث تحریک ترشحات صفرا می شود، کبد را تمیز و اعمال آن را تنظیم می کند، در اختلالات کبدی نظیر یبوست های ناشی از عدم دفع صفرا، وجود صفرا در خون، ورم روده، زردی و افزایش کلسترول خون موثر است. این گیاه در درمان میگرن موثر است. همچنین افرادی که بدن آن ها دچار خارش می شود، نیز می توانند از عصاره ی این گیاه در درمان و برطرف کردن خارش استفاده کنند.
تره فرنگی: مانند دیگر اعضای خانواده سیرها، مثل پیاز و موسیر، تره فرنگی حاوی فیتوکمیکال است که ممکن است در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند. تره فرنگی در هر فنجان پخته شده تنها 32 کالری دارد و منبع خوبی از فیبر و آهن است. مصرف منظم تره فرنگی باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می شود. این فعالیت برای جلوگیری از پیشرفت و افزایش پلاکهای خونی که منجر به گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در بیماران دیابتی میگردد بسیار مه است. اگر این پلاکها بدون توقف رشد کنند، سکته مغزی و یا حمله قلبی را به دنبال خواهند داشت.
گیلاس: یکی از جواهرات طبیعت در فصل بهار است و یک فنجان از آن تنها 100 کالری دارد. گیلاس حاوی ویتامین ث، پتاسیم، فیبر و مواد گیاهی بخصوص آنتوسیانین برای مبارزه با بیمار یها است. گیلاس حاوی ترکیبات پلی فنولیک فلونوئید است. این ترکیبات در بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگی یافت می شود و ویژگی های آنتی اکسیدانی بالایی دارد. ملاتونین موجود در گیلاس، سیستم عصبی را آرام کرده و استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به درمان وضعیت های بی خوابی و سردرد کمک شایانی می کند. گیلاس به صورت بالقوه می تواند همانند یک سپر در مقابل بیماری های دردناک مزمن همانند التهاب مفاصل و دیگر بیماری های عضلانی عمل کند.
نخود فرنگی: حاوی فیبر بالا، و یک منبع خوب پروتئین گیاهی و سرشار از ویتامین های گروه ب بعلاوه ویتامین ث است. اسید فولیک و ویتامین ب 6 این گیاه، در کاهش ساخت هموسستئین، که یک مولکول خطرناک است، موثر است. این مولکول رگ های خونی را تخریب می کند و باعث گرفتگی رگ ها می شود. نخود فرنگی یک یاز مهمترین غذاهایی است که اگر شما احساس خستگی و بی حالی می کنیدف می تواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. ویتامین ث موجود در آن نیز در کاهش خطر ابتلا به سرطان خون، غدد لنفاوی، ریه و پانکراس موثر است.
زردآلو: حاوی بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این میوه سرشار از ویتامین ث، فیبر و پتاسیم است. مواد مغذی موجود در این میوه از چشم ها و قلب محافظت می کند. لیکوپن موجود در زردآلود منجر منجر به کاهش سطح کلسترول بد می شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه ب برای درمان بیماری های روانی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.
آوای سلامت
نکاتی مهم در مورد تغذیه فصل بهار و مصرف نوبرانه ها- قسمت دوم