چه کسانی اصلا فلافل نخورند؟ + تشخیص فلافل نامرغوب

faateme1366
بازار تهران یکی از شلوغ ترین مکان ها در حال حاضر برای خرید عید است. در این مکان فلافل فروشی های بسیار زیادی دیده می شود که گاها آوازه خوبی هم دارند. حال می خواهیم بدانیم که چه کسانی مجوز خوردن فلافل را ندارند و برای آنها مضر است.

چرا از دستفروش ها فلافل نخریم؟

طریق سرخ کردن، حرارت زیاد، دفعات بسیار زیاد استفاده از روغن، گندزدایی نکردن از سبزیجات و عدم شستشوی کافی، شستشوی ناصحیح ظروف و دست‌ها، عرضه‌ی فلافل در دستفروشی‌ها را به یک خطر جدی تبدیل کرده است.

 

در چه صورت فلافل بی ضرر خواهد بود؟

با نگاهی به فضای داخلی فلافل‌فروشی‌ها گاهی مشاهده می‌شود که غذاها به صورت باز و در معرض انواع آلودگی‌ها قرار دارند و همچنین مواد افزودنی فلافل، ساعت‌ها بعد از طبخ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و در فضای باز در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد که این مسئله به خودی خود، عاملی برای خودداری از مصرف این نوع غذا می‌باشد.

برخی افراد نیز با بیان اینکه ماده اصلی فلافل را نخود تشکیل می‌دهد، معتقدند که این غذا هیچ ضرری برای بدن نداشته و سرشار از فایده است؛ چرا که نخود از جمله حبوباتی است که کاربرد زیادی در فرهنگ غذایی ما دارد و در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی که نظر کارشناسان در این مورد کاملا متفاوت است.

طرز پخت مواد به کار رفته در فلافل‌ها اهمیت زیادی دارد، نخود مصرف شده در فلافل‌ به خودی خود هیچ ضرری برای بدن ندارد؛ اما چنانچه این مواد با حرارت یا چربی زیاد و نامناسب طبخ شود، باعث مضر شدن این غذا خواهد شد.

اگر در جریان طبخ فلافل موارد بهداشتی و قانونی رعایت شود ضرری برای بدن نخواهد داشت اما چنانچه در فرایند پخت از نمک و یا چربی زیاد استفاده شود، دیگر این غذا مفید نخواهد بود.

 

چه کسانی فلافل نخورند و کالری موجود در این غذا چقدر است؟

این غذا به سبب نشاسته و روغن زیاد برای افراد دیابتی محدودیت مصرف دارد، البته نخود به دلیل داشتن پروتئین، روی، فولات، منیزیم، فسفر، پتاسیم و کلسیم تا حدودی می تواند موجب افزایش ارزش تغذیه ای فلافل شود. خوب است بدانید در ۱۰۰ گرم فلافل حدود ۳۵۰ کالری انرژی نهفته است و به ازای مصرف هر کف دست نان با آن ۸۰ کالری دیگر نیز به انرژی آن افزوده خواهد شد.

 

موضوع دیگر در پخت فلافل روغنی است که این غذا در آن پخته می شود.متاسفانه فست فودی ها اقدام به استفاده چند باره از یک روغن برای پخت فلافل می کنند.استفاده چند باره از روغن هایی که عمدتا مخصوص سرخ کردن نیستند، مواد سرطانزا روغن را آزاد کرده و موجب می شود تا با خوردن مداوم فست فود به ویژه فلافل که به خاطر موادش روغن زیادی را جذب می کند، باعث می شود تا افراد در آستانه ابتلا به سرطان قرار گیرند.فلافل به دلیل داشتن ادویه های فراوان برای افرادی که مشکل معده، التهاب روده یا زحم معده دارند به هیچ وجه توصیه نشده چرا که پس از خوردن فرد دچار مشکل می شود.

 

فلافل بی کیفیت را چگونه تشخیص دهیم؟

فلافلی که در بیشتر اغذیه‌فروشی‌ها تهیه و عرضه می‌شود از نظر کیفیت پایین روغن‌ها، سرد و گرم کردن مجدد محصول، ماندگاری فلافل آماده پشت ویترین شیشه‌ای در معرض آلودگی و نور خورشید، کاهو یا گوجه‌فرنگی نشسته و خیارشورهای کپک زده به کار رفته در ساندویچ و دست آلوده کارگران اغلب غیربهداشتی است و در نتیجه بهتر است این غذا را در منزل تهیه کرده یا انواع کارخانه‌ای آن که نیمه‌آماده به صورت بهداشتی بسته‌بندی شده است انتخاب کنید و این را بدانید که نشت چربی یا نفوذ رطوبت در ظروف بسته‌بندی، بافت خمیری یا ذرات سوخته روی فلافل یا طعم نامطلوب روغن سوخته نشان‌دهنده کیفیت پایین محصول است.

 

آیا واقعا فلافل فقط از نخود تهیه شده است؟

حداکثر 20 تا 30 درصد یک عدد فلافل، نخود و بقیه اش نان یا خمیر است! خمیری که از مغز نان های ساندویچی جدا شده و یا از نان ساندویچی های بیات شده در مغازه ها به دست می آید.” اگرچه برخی فروشندگان می گویند فلافل را خودشان تهیه می کنند و به جز نخود از ماده دیگری استفاده نمی کنند اما خیلی از ساندویچی ها فلافل ها را از مراکز نامعلومی که احتمالا خانه ها یا کارگاه های زیرزمینی اند و از تیررس بازرسان بهداشتی دور مانده اند، تهیه می کنند.

 

راهنمای خرید آجیل تازه و مرغوب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ