تا چندسالگی می توان هوش فرزند را افزایش داد؟
هوش کودکان تا پایان 5 سالگی رشد چشمگیری دارد و هر کودک این توان بالقوه را دارد که در مغز خود ، آموخته ها را ذخیره و پردازش و از آن ها در موقعیت های مناسب استفاده کند ، این فرصت تا پایان 15 سالگی برای کودکان وجود دارد و بزرگسالان با توجه به شناختی که از نقاط ضعف و قوت کودک شان دارند ، باید نسبت به تقویت توانایی ها و کاهش کاستی هایش ، اقدامات لازم را انجام دهند .
کنارش باشید
اگر شما مادری هستید که زمان زیادی را صرف کار کردن میکنید باید زمانی را هم برای بودن کنار کودک خود در نظر بگیرید. طبق نظر متخصصان، حداقل یک کودک از هر ده کودک، بهقدری زرنگ متولد میشود که از طریق بعضی روشها میتواند ممتاز و نابغه باشد. بچههایی که باهوش متولد میشوند به دلیل ذهن شادابی که دارند آسانتر مسائل را کشف میکنند. کودکان پرحرف حتی در سهسالگی به سرعت به جریان مکالمهای که میتواند کاملا جدی باشد توجه نشان میدهند. اما اگر هیچ نشانه مثبت بالقوهای هم در کودک شما وجود ندارد، گامهای کوچک میتوانند سرنوشت هر کودکی را برای بهتر شدن تغییر دهند.
او را کنجکاو بار بیاورید
کودک تان را به طور غیر مستقیم وادار به سئوال از هر کس و هر چیزی البته نه در رابطه با مسائل شخصی کنید. کنجکاوی کودک او را در راستای کشف شرایط و محیط و هر چیزی قرار می دهد. به سئوالات کودک خود با اهمیت و احترام پاسخ دهید تا او به اهمیت پاسخ دادن به سئوال و جستجو برای پاسخ سئوال پی ببرد.
تخیلات او را پرورش دهید
کودکان اغلب تخیلاتی دارند کم و یا بیشتر در بین آنها متفاوت است اما وجود دارد آنها را به مسیر درست هدایت کنید . به عنوان مثال اگر کودک شما در انجام کاری بی انگیزه است با ایجاد خیالی از یک اسطوره موفق در ذهنش او را تشویق کنید البته کاملا غیر مستقیم.
او را تشویق کنید
قدم اصلی در ایجاد تمرکز و خود باوری و در نهایت موفقیت داشتن تصور مثبت از خود است که شما تنها کسی هستید که می توانید آن را ایجاد کنید. کودکتان وقتی کاری انجام می دهد او را تشویق کرده و به او بگویید “عالی بود زود باش برو به پدرت هم نشان بده “ الگو های برتر برایش قرار دهید و او را به آنها شباهت دهید و نقاط مثبت او را با آن شخص موفق تطبیق دهید.
آموزش زبان خوب است یا بد؟
آموزش زبان دوم برای جلوگیری از هر گونه مشکل کلامی و تلفظی ، پس از آموزش رسمالخط زبان مادری ، یعنی پس از پایه اول ( آغاز 8 سالگی ) توصیه می شود. آموزش غیر رسمی نقاشی از زمانی که کودک خط خطی کردن را یاد می گیرد آغاز می شود و زمانی که با ابعاد آشنا می شود و اشکال هندسی را می شناسد ، می توان به او به صورت رسمی آموزش داد ( بین 4 تا 6 سالگی )و آموزش خط ، پس از پایه اول ( 8 سالگی) توصیه می شود .
به این نکات توجه کنید
احساس امنیت، اشباع عاطفی ( محبت بی دریغ به کودک)، تغذیه مناسب ، ماساژ بدن ( به عنوان جایگزین ورزش با استفاده از روغن زیتون و یا کنجد قبل از استحمام ) ، ارتباط کلامی ( این کار باید به دو شکل مستقیم مثل صحبت با کودک و قصه گویی و غیر مستقیم از طریق پخش اشعار و قصههای صوتی کودکانه انجام گیرد ) ، بازی ( به شکل انفرادی ، با افراد خانواده و به شکل گروهی به عنوان ابزاری برای اجتماعی شدن کودک ) مهارت های حرکتی، فعالیت های ترسیمی ( خط خطی کردن و رنگ آمیزی با دست ) فعالیت های خلاقانه ( تعریف داستان ، نقاشی ، درست کردن یک گلوله کروی با خمیر ) و آموزش مفاهیم پایه که مجموع این عوامل می تواند بستر مناسبی برای رشد هوش در مراحل بالاتر سنی ایجاد کند.
آموزش بدون اجبار لطفا!
پرسش خیلی از والدین این است که آموزش ها را از چه سنی باید آغاز کرد ؟ شروع زودتر از موعد یک آموزش نه تنها سودمند نیست بلکه می تواند نقش مخربی را در زندگی کودک داشته باشد ، بنابراین باید آموزش ها بر اساس توان جسمی و روحی روانی کودک و به دور از هر گونه فشار صورت گیرد و ضمن این که اهمیت دادن به دنیای کودک نیز ضروری است دنیایی شاد همراه با بازی.