آیا شما هم از یبوست در سفر رنج می برید؟

bagheri.mry
یکی از شایع‌ترین مشکلات ناگواری که در سفر ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنید و نتوانید از خوردن خوراکی‌های خوشمزه لذت کافی را ببرید یبوست است. در ادامه بیشتر در مورد علت این عارضه و چگونگی رهایی از آن بحث خواهیم کرد.

آیا شما هم از یبوست در سفر رنج می برید؟

یکی از شایع‌ترین مشکلات ناگواری که در سفر ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنید و نتوانید از خوردن خوراکی‌های خوشمزه لذت کافی را ببرید یبوست است. در ادامه بیشتر در مورد علت این عارضه و چگونگی رهایی از آن بحث خواهیم کرد.

علت ایجاد یبوست

این مساله می تواند به دلیل کم نوشیدن آب و عدم دریافت فیبر کافی در طول روز و حتی کم تحرکی باشد.

پیشگیری از یبوست در سفر

  • بیش از اندازه ننشینید. حتی اگر در ماشین بودید هم هر ۲ ساعت یکبار، ماشین خود را کنار بزنید و یه ربع راه بروید تا درجا بزنید.
  • هر ۲ ساعت یکبار، یک لیوان آب بنوشید.
  • روزی ۵ عدد آلو خیس کنید و صبح ناشتا، آلوها و آب آن را سر بکشید.
  • می‌توانید به جای آلو، روزی ۴ عدد انجیر خیس کنید و صبح ناشتا، انجیرها و آب آن را سر بکشید.
  • صبح ناشتا، ۲ قاشق چای‌خوری روغن زیتون به همراه یک لیوان آب ولرم بخورید.
  • صبح ناشتا، ۱ لیوان آب ولرم بنوشید.
  • به سالاد، ماست یا دوغ خود، پودر گل محمدی اضافه کنید.
  • روزی ۳ تا ۵ عدد میوه آبدار بخورید.
  • در سفر از نان‌های سبوس‌دار استفاده کنید. این غلات حاوی فیبر بالایی هستند و می‌توانند کارکرد روده را تسهیل ببخشند.
  • اگر می‌توانید، شام سبک و آبکی مانند سوپ بخورید.
  • اگر به دنبال غذای حاضری در سفر می‌گردید، کنسرو حبوبات را فراموش نکنید. این خوراکی‌ها حاوی فیبر بالایی هستند و باعث تسهیل در دفع می‌شوند.

بهترین راه پیشگیری از یبوست در سفر ( آرامش در سرویس بهداشتی)

استرس هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی بین راهی، عمومی و یا حتی هر سرویس غیر از توالت خانه به علت احساس رعایت نشدن حریم خصوصی و یا غیر بهداشتی بودن فضا، موجب می‌شود تحرک روده‌ها هنگام دفع مختل شود و اجابت مزاج صورت نگیرد. برای حل این مشکل به خودتان زمان بدهید. به حالت چمباتمه در توالت بنشینید و آرام باشید.

درمان یبوست با ویتامین

ویتامین سی: یک ویتامین محلول در آب است. چون بدن مقدار مشخصی ویتامین سی را میتواند استفاده کند، دوز زیاد آن می تواند اسهال ایجاد نماید. اما تنها در صورتی که یبوست داشته باشید این تاثیر به مزاق شما خوش می آید. توصیه می شود دوز ۱۰۰۰ میلی گرمی از این ویتامین را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا حرکات روده تان افزایش یابد. با این حال مصرف بیش از حد مضر است و باعث حالت تهوع و گرفتگی معده می شود.

ویتامین ب ۵:یا اسید پانتوتنیک باعث تحریک انقباض ماهیچه ای در سیستم گوارشی شده و به عمل دفع کمک می کند. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین ب ۵، برای اکثر بزرگسالان ۵ میلی گرم است. بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلی گرم از این ویتامین را  دریافت کنند.

اسید فولیک: به عنوان فولات یا ویتامین ب ۹ نیز شناخته شده است. کمبود اسید فولیک گاهی اوقات باعث یبوست می شود. در صورت امکان به جای مصرف مکمل های اسید فولیک، غذاهای غنی از آن را مصرف کنید. غذاهای غنی از فولات عبارتند از اسفناج، نخود، غلات صبحانه و برنج غنی شده با اسید فولیک. حد بالای اسید فولیک که اکثر بزرگسالان می توانند تحمل کنند، ۱۰۰۰ میکروگرم است.

ویتامین ب ۱۲: کمبود این ویتامین می تواند باعث یبوست شود. اگر یبوست شما به دلیل کمبود ویتامین ب ۱۲ باشد، افزایش مصرف روزانه آن می تواند به کاهش علائم کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین ب ۱۲، سوای مکمل ها عبارتند از جگر گاو، ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن. اکثر بزرگسالان روزانه باید ۲,۴ میکروگرم ویتامین ب ۱۲ در طول روز دریافت کنند.

ویتامین ب ۱: یا تیامین، به بهبود فرایند هضم کمک می کند و سطوح پایین آن با علائمی از قبیل یبوست همراه است.  اکثر زنان باید روزانه ۱,۱ میلی گرم و مردان ۱.۲ میلی گرم ویتامین ب ۱ مصرف کنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ