پسته خام بخوریم یا بو داده؟
اگرچه پسته دارای خواص بسیاری است اما به خاطر داشته باشید که مصرف مقادیر زیادی از آن عوارضی چون چاقی، فشار خون، بیماریهای رودهای، معدهای و … را به همراه دارد. همچنین مصرف روزانه پسته بو داده و نمک زده احتمال ابتلا به فشار خون را افزایش میدهد. زیرا نصف فنجان از پسته نمک زده باعث افزایش دریافت سدیم به ۲۶۳ الی ۵۲۶ میلیگرم و منجر به افزایش فشارخون میشود. پس حواستان باشد که هر آنچه از مزایای پسته ذکر شد مربوط به پسته خام است.
چه کسانی اصلا پسته نخورند
این آجیل بهدلیل داشتن طبیعتی گرم احتمال بروز کهیر و جوشهای پوستی را افزایش میدهد و خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست؛ بهدلیل داشتن چربی بالا و هضم دشوار نیز برای کسانی که معدهای ضعیف دارند مضر است. اشخاصی که تریگلیسیرید بالا دارند نیز از مصرف پسته منع شدهاند. همچنین توصیه شده که افراد مبتلا به دیابت و نقرس و ناراحتی کلیه نباید آن را مصرف کنند. متخصصان طب سنتی بر این عقیدهاند که افراد مبتلا به نارساییهای کلیوی هم باید دور پسته را تا زمانی که با این مشکلات درگیرند خط بکشند.
مصلح پسته از نظر طب سنتی چیست؟
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
مقدار مصرف مجاز پسته در دوران بارداری
مساله بسیار مهم در مصرف پسته اینه که شور و بو داده نباشه و همچنین برای خانوم هایی که به انواع آجیل و پسته حساسیت دارن به هیچ وجه توصیه نمیشه. چرا که میتونه روی جنینشون هم تاثیرات منفی بذاره.
همچنین میزان مصرف پسته هم باید کنترل شده باشه. بیشتر از 10-20 عدد پسته در روز نیاز نیست و کالری اضافی به بدن میرسونه که میتونه در نوع خودش مضر باشه. همچنین میتونه شما رو دچار دل درد و اسهال و یا نفخ زیاد کنه که باز هم برای خانوم های باردار مشکل سازه.
ممکن است دلیل آلرژی بی خبرتان پسته باشد!
افرادی که از آلرژی رنج میبرند باید پسته را با احتیاط مصرف نمایند. علایم حساسیت به پسته به صورت لکههای قرمز پوست بعد از مصرف پسته یا فرآورده های آن بروز میکند. در موارد شدیدتر ممکن است ورم صورت یا سایر قسمتهای بدن، تهوع، اسهال، کرامپ شکمی، سرفه، اشکال در تنفس و … نیز بروز کند. در موارد نادری با مصرف پسته، واکنش آنافیلاکسی با افت فشار، سختی در تنفس و علائمی از این دست مشاهده شده است.
مصرف پسته ممکن است منجر به مشکلات رودهای معدهای شود. زیرا پسته دارای فروکتانها میباشد. این مواد سمی نیستند، اما ممکن است به سیستم گوارشی آسیب بزنند. که نتیجه آن نفخ، اسهال، یبوست، دردهای شکمی و … است. اگر به فروکتانها عدم تحمل دارید اکثر آجیلها این علایم را در شما تشدید خواهند کرد.
باعث آلودگی خون می شود؟
البته مصرف زیاد پسته باعث میشود که مقدار ازت در خون و بدن بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته دلایل محکمی بر این باور وجود ندارد.