چگونه دیابت را کنترل کنیم؟
دیابت زمانی به سراغ یک شخص میآید که بدنش توانایی ذخیره گلوکز و یا استفاده از آن را نداشته باشد و این قند دوباره به جریان خون باز گردد. این بازگشت دوبار باعث عکس العمل بدن میشود. در ادامه راهکارهایی برای کنترل دیابت پیشنهاد داده خواهد شد.
هشت راهکار برای کنترل و بهبود دیابت
1- برگ انجیر: برگ انجیر بهترین درمان شناخته شده برای دیابت است، اما کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد. برگ انجیر جزو داروهای خانگی برای درمان دیابت، برونشیت، زگیل تناسلی، سیروز کبدی، فشار خون بالا، مشکلات پوستی و زخم به شمار میرود. از برگ انجیر آنطور که باید استفاده نمیشود.
از شیره درخت انجیر نیز استفاده های زیادی میشود. عصاره یا ضماد آن باید فورا استفاده شود و روزانه ساخته شود. برگ انجیر خواص ضد دیابتی دارد. هنگام استفاده از برگ انحجیر ، به انسولین کمتری نیاز است. مریض دیابتی باید عصاره را با صبحانه،بصورت ناشتا میل کند. برگ انجیر را در آب تصفیه شده بجوشانید و آنرا به عنوان چای بنوشید.
2- سیاه دانه: سیاهدانه درمانی برای همه بیماری ها به جز مرگ شناخته شده است و درمانی معجزه آساست. از آکنه گرفته تا سرطان پانکراس . و پزشکان در مورد نتایج استفاده از آن در حال بحث و گفتگو هستند. این درمان بیش از ۲۰۰۰ سال استفاده شده است. به مدت هفت روز، ۶ قاشق چای خوری از روغن سیاهدانه استفاده کنید. آنرا در سه زمان مختلف از روز استفاده کنید. سپس ۲ قاشق چای خوری در صبح و ۲ قاشق در شب به مدت ۴ روز استفاده کنید. سپس، ۲ قاشق چای خوری از روغن به مدت دو روز استفاده کنید. مقدار زیادی آب در صبح بنوشید. و مالش روغن به سراسر بدن را به مدت ۱۰ روز ادامه دهید. شما باید روغن را با آب میوه مخلوط کنید. اگر اثری از بهبودی ندیدید آنرا ادامه دهید.
3- شنبلیله: ۵ تا ۳۰ گرم با هر وعده غذایی و یا تا ۹۰ گرم در روز مصرف شود. بیش از ۱۰۰ گرم مصرف نکنید زیرا باعث ناراحتی معده و حالت تهوع خواهد شد. داروهای دیگر را نباید همزمان با شنبلیله مصرف کرد. حداقل یک ساعت بعد از آن و دو ساعت قبل از مصرف شنبلیله داروی دیگری مصرف نکنید. اسهال و نفخ ،عوارض جانبی شایع شنبلیله می باشد. هشدار در مورد مصرف شنبلیله: اگر شما متوجه عوارض زیر شدید، مصرف شنبلیله را قطع کنید: مشکل در تنفس، تنگی در قفسه سینه، بثورات جلدی، تورم و خارش پوست. همچنین اگر شما حامله هستید، قبل از مصرف شنبلیله با پزشک خود مشورت کنید.
4- دارچین: دارچین مدت طولانی به عنوان منبعی خوب برای درمان دیابت گزارش شده است.مطالعه ای در سال ۲۰۰۳ توسط خان و همکاران انجام شد، که در آن ۶۰ نفر در گروه مورد آزمایش قرار گرفتند و به یک سوم از گروه، دارونما داده شد. نتایج پایانی بسیار چشمگیر بود و سلامت کلی گروه با قند پایینتر از ۱۸ درصد ، افزایش یافته بود. کلسترول LDL و تری گلیسیرید نیز کاهش یافته بود. همه افراد هیجان زده بودند و به استفاده از دارچین مشتاق بودند.
5- عصاره دانهی انگور: عصاره دانه انگور برای بهبود شرایط در ارتباط با بیماری دیابت ثابت شده است. مطالعات زیادی در مورد دانه انگور در سال ۲۰۰۶ در تویاما ژاپن ،در سال ۲۰۰۹ در رومانی و همچنین در پورتسموث انگلستان انجام شده است. دانه انگور در حفاظت از سلول های کبدی و راه اندازی مکانیسم های دفاعی در برابر گونه های اکسیژن فعال تولید شده توسط شرایط افزایش قند موفقیت آمیز بوده است. دانه انگور بصورت کپسول های ۵۰-۱۰۰ میلی گرمی موجود است. معمولا ۵۰mg به ازای هر ۵۰ کیلو وزن پیشنهاد داده میشود، بیش از ۳۰۰mg در روز نباید استفاده شود. هسته انگور بهترین جایگزین است، که بصورت کپسول های گیاهی موجود است. روزانه مصرف ۳ کپسول کافی است. زمان مصرف در روز مهم نیست.
6- روغن زیتون: وزارت بهداشت و درمان علوم دانشگاه جین در حال تحقیق روی ارتباط بین جلوگیری از دیابت و مصرف روغن زیتون هستند. در این تحقیق، آنها دریافته اند که رژیم غذایی غنی از روغن زیتون ممکن است از دیابت جلوگیری کند. با استفاده از روغن زیتون، می توانید سطح LDL و تری گلیسیرید را کاهش دهید.روغن زیتون باعث کاهش سطح کلسترول شده و از بیماری هایی مانند قلب و عروق، تصلب شرایین و بیماری دیابت جلوگیری می کند. پیشگیری از دیابت با مدیریت وزن و رژیم غذایی مناسب شروع می شود. نشان داده شده است که رژیم غذایی مدیترانه ای با استفاده از روغن زیتون به جای چربی های اشباع شده در درمان دیابت مفید است.
قبل از خواب ۱/۴ فنجان روغن زیتون بخورید. اگر استفاده از لسیتین را ترجیح می دهید ، یک قاشق غذاخوری از لسیتین را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید بعد بخورید. به خاطر داشته باشید که یک فنجان روغن زیتون دارای ۲۰۰۰ کالری است. فقط به دلیل اینکه سالم و مفید است،به این معنا نیست که کالری آنرا نادیده بگیریم.
7- خربزه تلخ: محققان ثابت کرده اند که خربزه تلخ در درمان دیابت بسیار موثر است. شامل انسولین است که به کاهش قند خون و اوره ی خون کمک میکند. و باید به طور مرتب استفاده شود.
خربزه تلخ باید بصورت آبمیوه و ناشتا با معده خالی میل شود. دانه های آنرا نیز به صورت پودر میتوان خورد. همچنین می توانید،از خربزه تلخ در چای استفاده کنید
8- ویتامین C: محققان دریافته اند که استفاده روزانه ۱۰۰-۶۰۰میلی گرم ویتامین C ،می تواند باعث شود تا سطح قند خون را در کمتر از یک ماه پایین بیاورید. مخصوصا در بیماران دیابتی که افزایش قند و شکر و سوربیتول در بدن، یک عارضه محسوب میشود که در نهایت به آسیب چشم و عصب ها منجر می شود.