به گزارش الودکتر: در قدیم اعتقاد بر این بوده است که این میوه برای رفع بوی بدن دهان درمان عالی می باشد. اما امروزه این سوال پیش می آید که آیا چغاله بادام مضر است؟ در ادامه با خواص این میوه بیشتر آشنا می شویم.
باور قدیمی راجع به چغاله بادام
در قدیم معتقد بودند …. این میوه نارس باعث تقویت لثه و ریشه دندانها میشود و برای خشکی دهان مفید است . چغالههایی که مقداری تلخی دارند حاوی مقدار بسیار کمی اسیدسیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند که مصرف زیاد آن میتواند منجر به مسمومیت در مصرفکننده شود.
ه طور کلی مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوههای رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایینتری قرار دارد. رسیده این میوه افراد را در برابر بیماریهایی چون پوکی استخوان ، افزایش کلسترول ، کمخونی و چسبندگی رودهها محافظت میکند، اما تا وقتی کال است از این ویژگیها برخوردار نیست.
البته چغاله بادام در صورت عدم افراط و رعایت برخی نکات بهداشتی فایده مهمی چون جلوگیری از گرفتگی عضلات دارد.
در واقع میوه سبزرنگی نظیر چغاله بادام که کال و نارس است سرشار از کلروفیل است. کلروفیل داخل بدن در مسیر کانال گوارشی به تولید منیزیم کمک شایانی میکند و از آنجا که منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن میتواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود.
مضرات چغاله بادام
از سوی دیگر این نوبرانه ترکیبات اسیدی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده میشود؛ البته باید گفت این نوبرانه از نظر ویتامین C کامل نیست و کم کالری بودن آن نیز موجب لاغری نمیشود.
این میوه اغلب هضم سنگینی دارد و از آنجا که با هدف کسب سود بیشتر توسط باغداران با وسوسه دلالان و واسطهها زودهنگام عرضه میشود بیش از حد کال و نارس بوده و طبیعت آن بسیار سرد است به گونهای که فرد با مصرف بیش از اندازه آن به اصطلاح عامیانه سردی میکند و گاهی دچار عوارضی از قبیل دلدرد، تهوع، اسهال و سردرد میشود.
اگر چغاله بادام به صورت بهداشتی کمپوت، خورش یا ترشی شود مصرف متعادل آن میتواند تا حدودی مواد مغذی را به بدن برساند.چون این میوه با پوست مصرف میشود باید حتما در ضدعفونی کردن و شستن آن دقت کرد.
خواص چغاله بادام
1. ضد بیماری های قلبی و عروقی
چغاله بادام برای قلب ما بسیار مفید است. این بادام (بهویژه پوست آن) حاوی مقدار زیادی فلاونوئید یا بیوفلاونوئید است که بهعنوان یک متابولیت ثانویه، قدرت آنتیاکسیدانها را در بدن ما افزایش میدهد. گروهی از محققان دانشگاه تافتس اثباتکردند که فلاونوئیدها با ویتامین E کارمیکنند و از این طریق، از دیوارههای سلولهای خونی بدن ما در برابر پارگی یا آسیب محافظتمیکنند. درنتیجه، ما میتوانیم از بیماریهای قلبیعروقی کشنده مانند حمله قلبی پیشگیریکنیم.
۲. ضد کلسترول
غذاهای خیلی کمی مانند چغاله بادام قادر به مبارزه با لیپوپروتئین کمچگالی یا کلسترول بد هستند. اگر بهطور منظم از این مغز استفادهکنید، خیلی راحت میتوانید سطح کلسترول خود را کنترلکنید.
۳. تقویت کننده دندان ها و استخوان ها
محتوای فسفری چغاله بادام برای دندانها و استخوانهای ما بسیار مفید است. میتواند با تقویت دندانها و لثه، از سلامت دهانودندان ما محافظتکند. همچنین، کارایی دستگاه اسکلتی ما نیز بهشکل قابلتوجهی افزایشمییابد.
۴. تنظیم کننده قند
بعد از هر وعده غذایی، سطح گلوکوز (قند) در جریان خون ما بالامیرود که برای سلامتی ما خوب نیست. در این وضعیت، بادام سبز میتواند با افزایش ترشح هورمون انسولین و تنظیم سطح قند بدن به ما کمککند.
۵. سرشار از آنتی اکسیدان ها
چغاله بادام سرشار از آنتیاکسیدان است. میتواند سموم را از بدن ما دفعکرده و فعالیتهای سیستم ایمنی ما را تقویتکند. بنابراین، میتوانیم تعدادی از بیماریها و عفونتها را رفعکنیم.
۶. تنظیم کننده ph
وقتی مسئله حفظ تعادل pH در بدنمان بهمیانمیآید، چغاله بادام بهعنوان یک درمان طبیعی عالی عملمیکند. گاهیاوقات، سیستم کلی بدن ما بهدلیل ترشح مایعاسیدی معده و روده، اسیدی میشود. اما این ممکن است به مشکلات شدیدی منجرشود (مانند پوکی استخوان، کمبود انرژی، ضعف سیستم ایمنی، افزایش وزن و غیره) چرا که بدن ما همیشه به قلیاییبودن تمایلدارد. بادام سبز به دلیل اینکه یک پروتئین قلیایی است، میتواند به قلیایی ماندن بدن ما کمککند.
۷. تقویت کننده سیستم مغزی و عصبی
چغاله بادام سرشار از مواد مغذی ضروری است که برای سیستم عصبی ما بسیار مفید است. ال کارتینین و ریبوفلاوین، دو عنصر اصلی موجود در این نوع بادام هستند که تغذیه مناسب سلولهای مغزی و عصبی ما را تامینمیکنند. بنابراین، با گنجاندن این مغز در رژیم غذایی منظم، میتوانیم عملکرد مغز و سطح ذهنی خود را بهگونه موثری تقویتکنیم.