فصل بهار است و در کوچه و بازار شاهد خرید و فروش کوجه سبز هستیم، میوه ای که با شنیدن نامش هم آب دهان سرازیر می شود. گوجه سبزمیوه ای است که فواید بسیاری دارد. گوجه سبز برای خانم ها نیز خواص جالبی دارد، از خواص جالب گوجه سبز برای خانم ها می توان به اثرات آن بر روی پوست و لاغری اشاره کرد. در ادامه ی این مقاله شمارا با خواص جالب گوجه سبز برای خانم ها آشنا می کنیم.
خواص جالب گوجه سبز برای خانم ها
این میوه حاوی انواع اسیدهای آلی، ویتامین ها، فلاونوئیدها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی لازم برای بدن است.
مصرف به اندازه گوجه سبز باعث رفع تشنگی، افزایش سلامت ریه، مراقبت از قلب و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از استفراغ، جلوگیری از خونریزی، خنک کننده خون، دارای خواص ضد التهابی و اثرات ضد درد است.
مصرف استاندارد این میوه در صورت نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری بلا مانع بوده و باعث افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامینهای مورد نیاز رشد جنین میشود، اما زیاده روی در مصرف آن میتواند باعث رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادرو بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود.
گوجه سبز حاوی ویتامینهای A ،C و K است که هر کدام مزایای سلامتی منحصربفردی برای بدن دارند. ویتامین A به حفظ سلولهای چشم کمک میکند و باعث افزایش سلامت چشم میشود، این ویتامین همچنین از بروز نقص فیزیکی در جنین جلوگیری میکند.
ویتامین C موجود در این میوه خوش طعم نیز برای افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار و ویتامین K برای جلوگیری از لخته شدن خون که میتواند باعث خونریزی و سقط جنین شود بسیار مفید است.
گوجه سبز از زیرگروه آلوها محسوب میشود که خاصیت ملینی دارند و مادران بارداری که دچار یبوست شده اند، میتوانند از آن به عنوان یک داروی طبیعی استفاده کنند.
یبوست در دوران بارداری میتواند منجر به مشکلات شدید برای مادر، خونریزی از رحم و حتی سقط جنین شود.
در عین حال کارشناسان توصیه میکنند اگر مادر باردار مبتلا به سنگ کلیه و مجاری ادراری است از خوردن آلو وگوجه سبز خودداری کند، زیرا در ترکیب این میوه اسید اگزالیک وجود دارد که میتواند در بدن برخی افراد باعث ایجاد سنگهای متبلور در مجاری ادراری شود.
همچنین کودکان از حدود سنین ۳ سالگی به بعد میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آنها اطمینان داشته باشند.
با وجود تمامی خواص جالب گوجه سبز، کارشناسان توصیه میکنند زنان باردار به ویژه در صورت داشتن بیماریهای زمینهای و یا آلرژی غذایی برای خوردن این میوه با پزشک خود مشاوره انجام دهند.
اثرات گوجه سبز بر روی پوست
محققان دانشگاه آیوا ترکیباتی را در گوجه سبزو سیب کشف کردهاند که پروتئینهای موثر در روند پیری عضلات را غیرفعال کرده و باعث بازسازی عضلات به میزان 30 درصد میشوند.
تحقیقات نشان میدهند از زمان تولد تا 30 سالگی حجم و قدرت عضلات افزایش مییابد و از 30 سالگی به بعد هر 10 سال یک بار از حجم عضلات به میزان سه تا پنج درصد کاسته میشود. پس از 75 سالگی، فرآیند تحلیل عضلات با سرعت بیشتری ادامه مییابد.
تحلیل عضلات بخش جدانشدنی دوران پیری محسوب میشود. به همین دلیل انجام کارهای سنگین فیزیکی از عهده افراد مسن خارج است. کاهش حجم عضلات مشکلاتی چون ضعف فیزیکی و کمبود بنیه را در پی دارد. کمبود بنیه نیز باعث کاهش فعالیت بدنی میشود و همانطور که میدانیم فعالیت فیزیکی کمتر به معنی ضعیفتر شدن عضلات است.
گفته میشود میوهها در جلوگیری از اتفاقات یاد شده بسیار موثرند. کریستوفر آدامز، استاد داروسازی دانشگاه “یو آیوا” و همکارانش طی مطالعهای دریافتند یورسولیک اسید موجود در پوست سیب و ترکیبات توماتیدین درون پوست گوجه سبز با غیر فعال کردن پروتئین ATF4 باعث جلوگیری از تحلیل عضلات بدن میشوند. دانشمندان معتقدند متوقف کردن این پروتئین به فرآیند کهولت و تحلیل رفتگی عضلات خاتمه میدهد.
تیم تحقیقاتی آدامز با بررسی چگونگی تاثیر ترکیبات موجود در میوهها بر ماهیچههای موشهای پیر به این اکتشاف مهم دست یافتند. آنها به مدت دو ماه اسید یورسولیک و توماتیدین را به رژیم غذایی موشها افزودند. حجم ماهیچه و توان فیزیکی موشهایی که از هر دو ماده تغذیه کردند، به ترتیب به میزان 10 و 30 درصد طی این دو ماه افزایش یافت؛ درست به اندازه یک موش بالغ و جوان.
در واقع حذف پروتئین ATF4 از بدن موشها باعث مقاومت بیشتر آنها در مقابل تاثیرات پیری شد.
این یافته میتواند فرصتی را فراهم آورد تا دانشمندان به تولید داروها یا مکملهای احیاکننده عضلات بپردازند.
آدامز در بیانیهای اظهار داشت: «بسیاری از ما به واسطه تجارب و مشاهدات اطرافمان با مسئله ضعف یا تحلیل عضلات هنگام پیری آشنا شدهایم. این مسئله تاثیر شگرفی بر کیفیت زندگی و سلامت افراد دارد».
گوجه سبز خوشمزه دارای چه فایده هایی است ؟
این میوه خاصیت مسهل هم دارد و به دلیل داشتن ویتامین C برای کسانی که مبتلا به روماتیسم و نقرس هستند، مصرف متعادل آن توصیه می شود.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.
این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد.
اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
این میوه چون حاوی برخی ویتامین ها و نیز پیش ساز ویتامینA است، برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن مفید است.