گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی مختلفی نظیر فیبر، لیکوپن، ویتامینهای آ، ث و کا، لوتئین، زآگزانتین و مواد معدنیای نظیر پتاسیم است. اما فارغ از اینکه گوجه فرنگی چقدر محبوب است، باید حواستان به عوارض جانبی آن نیز باشد. در این مطلب به بررسی عوارض مصرف زیاد گوجه فرنگی میپردازیم. با گیاه یاب همراه باشید.
سوزش معده
از آنجایی که گوجهفرنگی سبزیای اسیدی است، مصرف زیاد آن میتواند به سوزش معده منجر شود. وقتی میزان اسید در معده زیاد باشد، مقداری از آن بالا آمده و به لولۀ نای برمیگردد. این ریفلاکس اسید همان چیزی است که به آن سوزش معده گفته میشود.
واکنشهای آلرژیک
خوردن گوجه فرنگی میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک گردد که شامل راش پوست، کهیر، عطسه کردن، سرفه کردن، خارش گلو، اگزما و حتی ورم صورت و دهان میباشند. اگر به گوجه فرنگی حساسیت داشته باشید، علائم آن سریعا بعد از خوردن این سبزی پدیدار میشوند.
مشکلات کلیه
یکی از معایب خوردن گوجه فرنگی، مشکلات مربوط به کلیه است. این موضوع معمولا افرادی را تحت تاثیر قرار میدهد که به بیماری کلیۀ پیشرفته مبتلا هستند. به همین دلیل افرادی که با بیماری کلیه مزمن دستوپنجه نرم میکنند، باید از مصرف گوجه فرنگی خودداری کنند، زیرا این سبزی حاوی مقادیر زیادی از پتاسیم، اگزالات و آب است.
سندرم روده تحریکپذیر
پوست و دانههای گوجه فرنگی باعث اذیت شدن پوشش روده شده و میتوانند به بروز سندرم روده تحریکپذیر منجر شوند. کسانی که از این سندرم رنج میبرند، باید از مصرف گوجه خودداری کنند.
اسهال
مصرف گوجه فرنگی در کسانی که به عدم تحمل گوجه فرنگی دچار هستند، میتواند منجر به بروز اسهال گردد.
سایر عوارض مصرف زیاد گوجه فرنگی
- مشکلات ادرار
- درد بدن
- مشکلات تنفسی
- میگرن
- مشکلات گوارشی
- مشکل برای زنان باردار و شیرده
- تداخل با عمکلرد سیستم ایمنی بدن
- اثر گذاشتن بر غدۀ پروستات
- تغییر رنگ پوست
- ناراحتی چشمها و لبها
روزانه چند عدد گوجه فرنگی بخوریم؟
با توجه به عوارض فراوان مصرف زیاد گوجه فرنگی ، این سوال پیش میآید که خوردن چند عدد گوجه فرنگی در روز مشکلی ایجاد نمیکند؟ اغلب متخصصین میگویند که مصرف یکسوم فنجان گوجه فرنگی در روز مشکلی ندارد. البته این یک میانگین است و ممکن است در افراد مختلف این مقدار متفاوت باشد.
منبع: گیاه یاب
دو توصیه مهم درباره رب گوجه فرنگی