چرا زود به زود گرسنه می شویم؟

atoosamirzavandi
شاید زود به زود احساس گرسنگی کردن برای لاغرها خوشایند باشد اما همیشه این احساس صحیح نیست و امکان این که شما مشکلی داشته باشید نیز وجود دارد.

شما هم حتما این را تجربه کرده اید که بعد از خوردن یک وعده ی غذایی کامل باز هم احساس گرسنگی کنید. این اتفاق شما را به اشتباه نیندازد حتما مشکلی در حال رخ دادن است. در این مقاله علل زود به زود گرسنه شدن را بیابید.

بدنتان کم آب شده

به گزارش الو دکتر دکتر آلیسا رومسی سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی آمریکا می گوید: همیشه وقتی بدن مقداری کم آب می شود آن را با احساس گرسنگی اشتباه می گیریم، در حالی که باید آب بنوشیم. این گیج شدن در هیپوتالاموس اتفاق می افتد، قسمتی از مغز که گرسنگی و تشنگی را کنترل می کند. وقتی کم آبی بدن اتفاق می افتد به نحوی در هیپوتالاموس مشکل خط روی خط به وجود می آید، و زمانی که واقعا نیاز به یک لیوان آب دارید مجبورتان می کند یک بسته چیپس باز کنید و بخورید. با بالا نگه داشتن سطح مایعات بدن جلوی این اتفاق را بگیرید، هر روز صبح را با نوشیدن یک لیوان آب شروع کنید. اگر احساس گرسنگی می کنید، و آن روز زیاد آب ننوشیده اید، ابتدا یک لیوان آب بنوشید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا ببینید همچنان گرسنه هستید یا خیر.

خوب نخوابیده اید

بعد از اینکه از یک خواب بی کیفیت برمی خیزید، از قبل دو هورمون مربوط به اشتها بر علیه شما توطئه کرده اند. خواب بسیار کوتاه می تواند باعث سطوح فزاینده ای از گرلین شود، هورمونی که باعث تحریک اشتها می شود، و در برابرش باعث کاهش لپتین هم می شود، هورمونی که باعث می شود احساس سیری کنید.کم خوابی به صورت منظم به شکلی دیگر باعث می شود احساس گرسنگی کنید. بعد از یک خواب ضعیف، بیشتر دچار خستگی شدید و مه ذهنی هستید. سیستم بدنتان برای مقداری انرژی بی تابی می کند، و حتی اگر واقعا گرسنه هم نباشید میل به کربوهیدرات های شیرین را تحریک می کند.سعی کنید هر شب 7 تا 8 ساعت بخوابید، تا سطح انرژی و هورمون های خود را به اندازه ی طبیعی برسانید.

دچار استرس هستید

چه کسی تا به حال یک روز پرمشغله یا تیره و تار شدن روابط را تجربه نکرده؟ استرس ترفندی دارد که می تواند با آن شما را به غذا حریص کند. وقتی دچار تنش می شوید، سیستم بدن تولید هورمون های استرس یعنی آدرنالین و کورتیزول را افزایش می دهد.بالا بودن سطح این هورمون ها سیستم بدن را تحریک می کند که حس کند مورد حمله قرار گرفته و به انرژی نیاز دارد، بنابراین اشتها رو به افزایش می رود. استرس همچنین سطح مواد شیمیایی مغز به نام سروتونین را کاهش می دهد، و این می تواند کاری کند زمانی که گرسنه نیستید هم احساس گرسنگی کنید.سعی کنید تکنیک هایی را بیاموزید تا استرس خود را کاهش دهید، مثلا به کلاس های یوگا بروید و یا به موسیقی آرامش بخش گوش دهید.

الکل مصرف می کنید

نوشیدن الکل قبل از شام باعث می شود اشتها برانگیخته شود، در این حالت حتی اگر معده پر هم باشد باز هم احساس گرسنگی خواهید داشت. در یک تحقیق مشخص شد افراد پس از مصرف نوشیدنی های الکلی به غذاهای پرکالری رو می آورند.الکل بدن را کم آب می کند و همین باعث می شود فکر کنید گرسنه هستید در حالی که به آب نیاز دارید. کنار گذاشتن الکل و نوشیدن آب به جای آن قبل از شام بهترین انتخاب است.

وعده ها را جا می اندازید

دلیل دیگر گرسنگی این است که صبحانه یا دیگر وعده ها را نادیده می گیرید و به مرور عواقبش را تجربه می کنید. وقتی وعده ها را جا می اندازید و وعده برای مدت طولانی خالی می ماند، باعث افزایش تولید هورمون اشتها گرلین می شود.گرلین همچنین قند خون را وا میدارد تا پذیرای غذاهایی که می آید باشد، پس به صورت ناخواسته به دنبال غذای بیشتر هستید. سعی کنید فاصله بین وعده ها بیشتر از 4 تا 5 ساعت نشود. حتی اگر از صبحانه متنفر هم هستید باز سعی کنید صبح ها چیزی میل کنید، مثلا ماست، کره بادام زمینی، چند قطعه سیب، و یا شیر سویا.

غذا را به اندازه ی کافی نمی جوید

از دلایل دیگر احساس گرسنگی دائمی نجویدن غذا به اندازه کافی است. اگر غذا را نجویده قورت دهید، معده پر می‌شود؛ اما مغز زمان کافی برای ثبت حس سیری نداشته است. در نتیجه همچنان اشتها خواهید داشت. سعی کنید به آرامی غذا بخورید و هر لقمه را کامل بجوید. حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا سیگنال سیری به مغز برسد.

داروهای خاصی مصرف می کنید

برخی داروهای خاص که برای درمان به صورت منظم استفاده می کنید شاید موجب شوند که یخچال را غارت کنید. به گزارش الو دکتر داروهای ضد افسردگی مانند، Zoloft و Paxil، و همچنین کورتیکواستروئیدها مثل پردنیزولون ( برای درمان شعله ور شدن سیستم ایمنی بدن به علت آلرژی، آسم، بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون، و برخی از سرطان ها تجویز می شود ) به عنوان داروهای بالا برنده ی اشتها شناخته می شوند. اگر از این نوع داروها استفاده می کنید و حتی بعد از غذا نیز احساس گرسنگی می کنید، با پزشک خود صحبت کنید تا اگر ممکن است جایگزینی برای این داروها به شما معرفی کند .

غذاهایی که با خوردن آنها احساس گرسنگی می کنید

 چرا کمی بعد از خوردن صبحانه احساس گرسنگی داریم؟!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ