مهرداد کریمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر همگامی انسان و طبیعت در بهار جهت بهرهبردن از این فصل و حفظ الصحه تأکید و عنوان کرد: از منظر طب سنتی و اسلامی انسانها از مجموعه طبیعت بوده و همگام با آن است لذا این همگامی را باید در تمامی دورانها از فصل گرفته تا مکان، محل زیست، اقلیم، غذا و مسائلی از این قبیل اجرا کند.
متخصص طب سنتی، اسلامی افزود: یکی از مسائلی که انسان در آن همیشه دستخوش تغیرات میشود فصلها هستند؛ فصل بهارکه بعضیها به غلط آن را گرم و تر میدانند فصلی معتدل بوده و یکی از خصوصیات آن این است همراه با نوزایی آن طبیعت به جنش و حرکت در میآید و انسان نیز همراه با آن از درون به جنبش وا داشته میشود و اصطلاحاً هیجان اخلاط در او صورت می گیرد.
کریمی تأکید کرد: با توجه به تغیر و تحولی که در انسان به وجود میآید باید سبک زندگی را اصلاح کرده و همراه با طبیعت برنامههای غذایی و رفتاری خاصی را رعایت کرد.
وی با تأکید بر تقلیل دادن میزان غذا عنوان کرد: یکی از آموزههایی که در فصل بهار بر آن تأکید می شود کم کردن میزان غذا به ویژه شیرینیها در افراد گرم مزاج است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: کم کردن موادی که اصطلاحاً غلیظ هستند و بیشتر در دانههای مغذی و فوقالعاده مفید درون آجیلها و تنقلات مانند بادام هندی، بادام زمینی، تخمه آفتابگردان و کدو، همچنین کاهش مصرف پسته و فندق است که مردم میتوانند به جای آنها از تخمه جابونی که اشتباً در بین مردم به ژاپنی رواج دارد استفاده نمایند.
این متخصص طب سنتی ضمن اشاره به فوائد طبیعت گردی در فصل بهار بیان کرد: حرکت و فعالیت در این فصل به همراه طبیعت گردی باعث بهتر شدن سازو کارهای درون یک فرد شده و اثر بخشی آن بیشتر میشود.
کریمی در پایان به اثر بخشی بهار در درمان بیماریهای روحی و روانی پرداخت و خاطرنشان کرد: از منظر طب سنتی اگر در فصل بهار فرد کاری انجام دهد که در جهت تقویت روحیه و درونیات او باشد اثرات بیشتری عاید خود خواهد کرد به همین دلیل است که درمان بیماری های روانی در این فصل بهتر انجام میشود.
منبع: ایکنا
چند ترفند مهم طب سنتی برای پاکسازی کبد