محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند متوجه شدند افرادی که مواد غذایی را بیشتر بصورت طبیعی و خام مصرف می کنند، نسبت به افرادی که سبزیجات پخته مصرف می کنند از سلامت روانی بالاتری برخوردار هستند.این مطالعه بر روی ۴۲۲ بزرگسال بین ۱۸ تا ۲۵ ساله صورت گرفت. متغیرهای دیگری نظیر رژیم غذایی، فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی افراد شرکت کننده نیز در این تحقیق لحاظ شد.
بر اساس این مطالعه می توان گفت که میوه ها و سبزیهای خام می توانند سطوح بیشتری از مواد مغذی را به شخص مصرف کننده منتقل کنند و در همین راستا می توانند ارتباط قویتری با سلامت روان آنها داشته باشند.
علاوه بر این، محققان معتقدند که فرآیند پخت و پز وکنسرو کردن میوه ها و سبزیجات به احتمال زیاد منجر به تخریب مواد مغذی خواهد شد، که از تاثیرات مفید آنها بر سلامت روان کاسته می شود. این بدان معنا نیست که تولیدات پخته شده برای سلامت روان هیچ مزیتی ندارند، ولی، در مقایسه با مزایای بی شمار میوه و سبزیجات خام، مصرف آنها توصیه نمی شود.
رضایت عمیق از زندگی، کاهش علائم افسردگی و بهبود خلق و خو همگی مزایای مربوط به افزایش مصرف میوه و سبزیجات خام است.
۱۰ مدل از میوه ها و سبزیجاتی که بیشترین ارتباط را با سلامتی روان دارند عبارتند از: هویج، موز، سیب، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، گریپ فروت، کاهو، مرکبات، خیار، انواع توت و کیوی.
در بین سبزیجات خام نیز، کرفس، کلم، گوجه فرنگی، قارچ و پیاز قرمز ارتباط قوی و موثری با خلق و خوی مثبت دارند.
منبع: شفقنا
تاثیر یوگا بر کاهش علائم افسردگی