روش تشخیص روغن زیتون اصل و راهکار خرید آن

faateme1366
در بازار الان با تمام تفاسیری که در مورد روغن های مختلف و داشتن پالم آنها و چربی های اشباع و غیر اشباع که از آنها صحبت می شود، یکی از گزینه هایی که همه سراغ آن رفته اند برای تغذیه سالم روغن زیتون است. در این مطلب برای شما از روش خرید بهترین روغن زیتون صحبت کرده ایم.

روش تشخیص اصل بودن روغن زیتون

برای انتخاب روغن زیتون مرغوب، بهتر است اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی زیتون یا سبزی یا سیب بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است.اگر بوی فلزی احساس کردید، بدانید که روغن، نامرغوب یا فاسد است.

 

مرحله بعدی، چشیدن روغن است. برای این کار طوری روغن را روی زبان بریزید که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن نامرغوب روی زبان به کندی پخش می‌‌شود. برخی روغن‌های خوب در عقب دهان مزه تندی ایجاد می‌کند که نشانه برداشت زیتون نارس است و با افزایش رسیدگی، مقدار تندی آن کاهش می‌‌‌یابد.

 

باید بدانید که روغن زیتون در دمای اتاق به صورت مایع است و هنگام قرار گرفتن در یخچال منجمد می شود. همچنین، روغن های چندگانه ی غیر اشباع ( از نوع روغن گیاهی زرد) هم در دمای اتاق و هم در دمای یخچال به صورت مایع باقی می مانند.

حالا با در نظر داشتن این دو نکته و معیار آزمایشی ساده انجام می دهیم تا اصالت روغن زیتون را تشخیص دهیم:

 

۱.دو تا چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون را در شیشه مربا بریزید. در آن را محکم ببندید.

۲.شیشه را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.

۳.اگر روغن به حالت انجماد در بیاید چربی تک‌سیرنشده و روغن زیتون طبیعی است.

۴.اگر روغن مایع باقی بماند روغن چندگانه ی غیر اشباع است و روغن زیتون طبیعی نیست.

 

هنگام خرید روغن زیتون به این موارد حتما دقت کنید

ظرف روغن زیتون باید تیره باشد، روغن زیتونی که در معرض نور باشد طعم خود را از دست خواهد دهد. دقت کنید ظرف روغن زیتون حتما شیشه ای باشد و تیره. ظروف پلاستیکی و یا روشن را به محض رویت کنار بگذارید!! پس از خرید، روغن زیتون را در کابینت و دور از نور قرار دهید.

به “تاریخ برداشت محصول” یا “بهترین زمان مصرف” توجه فرمایید. از تاریخ برداشت زیتون نباید بیش از دو سال گذشته باشد. فراموش نکنید بهترین زمان مصرف چندماهی قبل از آن است که روی شیشه درج شده! چرا که این تاریخ نسبت به زمان بسته بندی درج شده نه زمان برداشت محصول.

 

آیا رنگ معیار مناسبی برای تشخیص است؟

فراموش نکنید رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست زیرا به راحتی می‌توان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زیتون، رنگ مخصوص خود را دارد و یا حتی اگر مقدار برگ‌های آن همراه دانه زیاد باشد، رنگ روغن حاصل را تغییر می‌دهد.

 

اگر روغن زیتون وارداتی می خرید باید بدانید کدام کشورها بهترین زیتون ها را دارند

کشورهای اروپایی مثل یونان و ایتالیا، بهترین هستند. از جمله ی .”..Packed in” و “…Bottled in” بترسید! زیرا این بدین معنی ست که روغن در آن کشور صرفا بسته بندی شده و مشخص نیست زیتون متعلق به کجاست. بدنبال “… Product of” بگردید و همانطور که گفته شد کشور های ایتالیا، یونان و پس از آن اسپانیا و تونس بهترین ها هستند.

 

این کلمات جادویی را به خاطر بسپارید

سعی کنید روغن زیتونی بخرید که روی آن نوشته شده Extra Virgin Olive Oil. زیرا این محصول کمترین فراوری را دارد و طعم بهتری خواهد داشت. فریب کلمات Pure و Light بر روی شیشه ها را نخورید، این محصولات فراوری شده هستند و هرگز طعم روغن زیتون خالص را نخواهند داشت.

 

آیا کنسرو زیتون بخریم؟

واردات کنسرو زیتون که کاملا ممنوع است، چون زیتون‌های کنسروی روی دست باغداران مانده است. تعرفه واردات روغن زیتون فله‌ای ۲۶ درصد است که اگر واردات به صورت شیشه‌ای باشد باید تعرفه آن را بسیار بیشتر از اینها حتی تا مقدار ۲۰۰ درصد بالا ببرند، چرا که اگر روغن زیتون خارجی به صورت شیشه‌ای وارد شود در واقع از کار خارجی‌ها حمایت می‌کنیم. در صورتی که روغن زیتون می‌تواند به صورت فله وارد شود و در ایران بسته‌بندی و توزیع شود که این موضوع خود نوعی حمایت از کار ایرانی است.

 

خواص شگفت انگیز تمبرهندی را دست کم نگیرید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ