اکثر ایرانیان برای دردها و یا عفونت و بیماری های سطحی دارای داروهایی هستند که اغلب به شکل قرص و کپسول هستند و آن ها را در خانه و بدون تجویز نسخه مصرف می کنند. اما لازم است بدانید که قرص و کپسول را هرگز در یخچال نگهداری نکنید. در خصوص نگه نداشتن قرص و کپسول در یخچال، دکتر رحیمی توصیه هایی کرده اند که در ادامه این مقاله می خوانیم.
نکات نگهداری دارو در خانه
دکتر رحیمی یکی از داروسازان کشور تاکید کرد: به هیچ وجه قرص و کپسول را در یخچال خانه نگهداری نکنید.
سرپرست نظارت بر تجویز و مصرف داروی کرمانشاه با اعلام این مطلب گفت : شربت هاو قطره های چشمی باید پس از باز شدن در یخچال نگهداری شده و پس از یک ماه از بازشدن در آن دور انداخته شوند و پمادها غیر از تعداد محدودی که بر روی آن درج گردیده باید در دمای اتاق نگهداری شوند.
دکتر رویا رحیمی گفت: شرایط نگهداری داروها بر اساس توصیه شرکت های سازنده متفاوت می باشد و لازم است بیماران در حین خرید به برچسپ دارو توجه نمایند تا موارد عنوان شده را رعایت کنند.
وی در مورد نگهداری شیاف ها گفت: آن دسته از این داروها که هورمونی هستند باید در یخچال و مابقی در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری شوند.
وی گفت: به طور کلی شرایط نگهداری داروها در منزل باید دور از نور و تابش مستقیم اشعه آفتاب و نیز رطوبت و عموما در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد باشد مگر آن که بر روی آن چیز دیگری درج شده باشد.
این داروساز کرمانشاهی ضمن تاکید بر رعایت تاریخ مصرف داروها گفت: بر روی همه داروها تاریخ انقضای مصرف وجود دارد و در مورد قرص ها و کپسول ها در انتهاهای ورق قرص یا کپسول نیز این تاریخ و سری ساخت حک گردیده و لازم است مصرف قرص ها را از طرفی که تاریخ قید شده مصرف ننمود تا درصورت قیچی کردن آن ، تاریخ انقضا از بین نرود.
دکتر رحیمی از مردم خواست از نگهداری داروها در منزل خودداری کنند و به صورت دوره ای هر چند ماه یک بار تاریخ انقضای داروها را کنترل کرده و داروهای غیرقابل مصرف را دور بریزند و نیز از ریختن شربت ها در شیشه های دیگر و نیز قرار دادن قرص ها در جعبه های دیگر و یا قوطی قرص دیگری خود داری کنند که از بروز اشتباه و مسمومیت دارویی در این موارد پیشگیری شود.