انجیر میوه ای بسیار غنی از عناصر معدنی از قبیل سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آهن و مس می باشد. هرگاه شخصی میزان پتاسیم خونش کاهش یابد فشار خون افزایش می یابد که با خوردن انجیر که حاوی مقادیر بسیار زیادی پتاسیم است می توان فشار خون را کاهش داد. در این مقاله به خواص انجیر و کنترل فشار خون می پردازیم.
خواص انجیر
کاهش فشار خون
انجیر منبع خوبی از پتاسیم است و پتاسیم نیز عنصری است که به کنترل فشار خون کمک میکند. کمبود پتاسیم بخصوص زمانی که با افزایش مصرف سدیم همراه باشد، میتواند منجر به فشار خون بالا شود.
راهی شیرین برای کاهش وزن
انجیر منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی است. شاید بدانید که مواد غذایی حاوی فیبر نقش موثر و مفیدی در مدیریت و کنترل وزن ایفا میکنند. فیبر گرسنگی را به تاخیر میاندازد و از اینرو در رژیمهای کاهش وزن جایگاه ویژهای دارد. البته به آن شرط که در خوردن سایر مواد غذایی نیز از حد تعادل خارج نشویم
افزایش تراکم استخوان
شاید موجب تعجب شما شود، اگر بدانید انجیر منبع خوبی از کلسیم است. علاوه بر این، پتاسیم موجود در انجیر دفع ادراری کلسیم را نیز کاهش میدهد. پس انجیر یکی از بهترین مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان میباشد.
درمان یبوست
پزشکان در گذشته یبوست را امالامراض یا مادر بیماریها نامیدهاند. پس اهمیت پیشگیری و درمان آن مشخص است. بهترین داروی آزمایش شده و خوش طعم در این زمینه انجیر است. فیبر موجود در انجیر به عملکرد سالم روده کمک میکند؛ این عمل مانع بروز یبوست میشود.
همچنین مصرف انجیر در روزهای گرم تابستان میتواند تشنگی را کاهش دهد. از انجیر خشک نیز به عنوان میانوعدهای انرژی بخش استفاده میشود.
برای کاش فشار خون چه بخوریم؟
انجیر جزء میوه هایی است که می شود آن را به مقدار زیاد مصرف کرد. به طور خاص کسانی که در اثر یبوست به فشار خون بالا دچار شده اند، می توانند روزانه پنج الی هفت دانه انجیر بخورند. اگر انجیر خشک باشد، شب قبل همین تعداد انجیر را در آب بخیسانید و صبح فردا به صورت ناشتا همراه آب میل کنید.
انجیر را تقریبا همه می توانند بخورند و محدودیت خاصی ندارد، تنها کسانی که علاوه بر فشار خون دچار چاقی یا اضافه وزن هستند، نباید انجیر بخورند چون این میوه خاصیت چاق کنندگی دارد و برای افراد چاق مناسب نیست.
- دانههای گل آفتاب گردان، روغن زیتون ، آواکادو ، سبزیجات ، شکلات تلخ نیز برای نرمال کردن فشار خون کمک کننده هستند.
- از گلپر، آویشن، نعناع خشک، کنجد و… به جای نمک استفاده کنید.
- موادغذایی که سرشار از منیزیم هستند نیز برای پایین آوردن فشارخون مفید هستند. موادغذایی که منیزیم بالایی دارند حبوبات (لوبیا، باقلا، لوبیا چشمبلبلی،…)، گریپفروت، بادام، سیب، اسفناچ، ذرت، غلات کامل، بروکلی، شیرسویا، حلزون، صدف و از این قبیل.
- دانه کنجد و سبزیهای برگ سبز، منابع کم سدیم و تامین کننده کلسیم هستند ومی تواند به رژیم غذایی برای فشار خون بالا اضافه شود.
- شکلات تلخ حاوی فلاوونوئید است که به موجب پایین آوردن فشارخون سیستولی و همچنین دیاستولی میشود.
- کم آب شدن بدن نیز گاهی میتواند موجب بالا رفتن فشارخون بدن شود. یکی از راهحلهای آسان برای کنترل فشار خون بالا، نوشیدن مقادیر زیادی آب در طول روز است. نوشیدن روزانه 15 لیوان تقریباً معادل 8/1 اونس در هر ساعت توصیه میشود.
- امگا۳ هم یکی از موادی است که به پایین آوردن فشارخون معروف است و محتوی روغن ماهی حاوی مقدار قابلتوجهی امگا۳ است. همچنین میتوانید مکملهای امگا۳ را از داروخانهها تهیه کنید. ماهی سالمترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد. امگا۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری میکند و همچنین موادمغذی لازمی که بیشتر افراد کمبود دارند را فراهم می کند. ماهی هایی مانند قزل آل، ساردین، خال مخالی، شاه ماهی منبع غنی امگا ۳، کلسیم و منیزیم هستند که باید در برنامه غذایی منظور شوند.
- مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و کلسترول (گوشت قرمز، لبنیات پر چرب، زرده تخم مرغ، چربی های حیوانی، مارگارین، روغن های جامد، کره) در برنامه غذایی روزانه کاهش یابد.
- بعضی گیاهانی که فشارخون را پایین می آورند عبارتند از: ریشه زنجبیل، فلفل هندی، برگ زیتون، زردچوبه، مارچوبه، بامیه و زعفران نیز روشهای درمانی گیاهی فوق العاده هستند.
- بسیاری از ما میزان زیادی نمک در رژیم غذایی روزانه خود استفاده میکنیم و یکی از نگرانیهای رژیمهای سدیم بالا، بالا رفتن فشار خون است، مخصوصاً در افرادی که به این ماده معدنی حساس هستند. وقتی بحث تنظیم فشار خون مطرح میشود، تعادل بین سدیم و پتاسیم در بدن اهمیت پیدا میکند. بنابراین به غیر از کاهش میزان دریافت سدیم، مصرف بیشتر غذاهای غنی از پتاسیم میتواند فشار خون را تحت کنترل درآورد.
کاهش فشارخون با ۷ گزینه غذایی در عرض ۱۵روز
بهترین راه های کنترل فشار خون بالا