علل و درمان ریزش مو بعد از زایمان!

faateme1366
ریزش مو بعد از زایمان برای بسیاری از خانم ها اتفاق می افتد و نگران کننده است. دانستن علل و درمان ریزش مو بعد از زایمان از نگرانی شما کم خواهد کرد. علل و درمان ریزش مو بعد از زایمان را در این مطلب بخوانید.

 

ریزش مو بعد از زایمان طبیعی است؟

به گزارش سایت الودکتر، بیشتر خانم‌ها 2 تا 3 ماه بعد از زایمان دچار ریزش مو می‌شوند. این نوع ریزش مو، بسیار شایع است و پزشکان، آن را ریزش موی بعد از زایمان می‌نامند.عارضه‌ای موقتی که کاملا طبیعی تلقی می‌شود چون همه موهایی که در دوران بارداری در فاز قبل از استراحت متوقف شده بودند، حالا به یکباره وارد فاز استراحت می‌شوند و می‌ریزند. این ریزش مو 2 تا 3 ماه پس از زایمان مشخص می‌شود و تعداد زیادی از موها هنگام شانه زدن یا برس‌کشیدن می‌ریزند. ریزش موی ناشی از زایمان، یک تا 6 ماه طول می‌کشد و معمولا با رشد طبیعی موها جایگزین می‌شود. حتی بعد از سقط جنین (خودبه‌خود یا عمدی) نیز چنین ریزش مویی ایجاد می‌شود. البته در این میان، خانم‌هایی هم هستند که ریزش موی پس از زایمان را تجربه نمی‌کنند و نمی‌توان گفت تمام خانم‌ها با هر بارداری دچار ریزش مو می‌شوند.

 

درمان ریزش موی بعد از زایمان

-با پزشک خود در تماس باشید تا همواره از تعادل منطقی هورمون‌ها در بدنتان مطمئن باشید.

پس از زایمان کمتر از کش مو و سایر وسایل نگهدارنده مو استفاده کنید تا بدین ترتیب استرس کمتری به آنها وارد شود.

همچنین بهتر است در این دوران موها کمتر بافته شود.

توصیه می‌شود در رژیم غذایی خود از میوه و سبزیجات به وفور استفاده شود. این مواد غذایی حاوی ترکیباتی موسوم به flavonoids و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که از فولکیل‌های مود محافظت کرده و رشد بیشتر آنها را موجب می‌شوند.

از شامپوهایی استفاده کنید که حاوی سیلیکا و بیوتین هستند.

موهای خیس معمولا حساس‌تر از موهای خشک هستند به همین دلیل در حمام و یا زمانی که موها خیس هستند به آرامی آنها را شانه کنید.

اگر به استفاده از سشوار عادت کرده اید، توصیه می‌شود که از وضعیت باد سرد استفاده کنید.

 

درمان ریزش مو بعد از زایمان

در طب مدرن تعداد داروهای موضعی که به رشد مو کمک کنند یا جلوی ریزش آن را بگیرند، بسیار کم است اما در طب سنتی درمان های نسبتا مناسبی هم برای پیشگیری از ریزش و هم افزایش روند رویش مو وجود دارد. البته این درمان ها زمان بر هستند و این اتفاق فقط در طب سنتی ایرانی نمی افتد و در تمام مکاتب علمی پوست، ریزش مو با دشواری درمان می شود و باید این مساله را درنظرگرفت. در طب سنتی درمان ریزش مو به ۲ گروه تقسیم می شود؛ درمان های موضعی و خوراکی. آنچه امروز بیشتر به کار می رود، درمان های موضعی است. از نظر طب سنتی، روند تولید مو به مسایل درونی بستگی دارد و لازم است فرد مزاج معتدل و سالمی داشته باشد تا رویش مویش سالم و درست انجام شود. در کسانی که به دلایل مختلف دچار اختلال مزاج هستند، ریزش مو دیده می شود. برای این گروه درمان های موضعی کافی نیست و لازم است با درمان های خوراکی، ابتدا مزاج اصلاح شود.

 

پیشگیری از ریزش مو بعد از زایمان

 برای پیشگیری از ریزش مو اصطلاحا از مواد قابض استفاده می شود و حنا، مورد و سدر در اصطلاح عام ریشه را سفت می کنند. نکته جالب اینکه هر ۳ گیاه آثار ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی هم دارند. افرادی که دچار ریزش مو می شوند، معمولا پوست ملتهبی دارند و بثورات پوستی و چربی در سطح پوست سر آنها مشهود است. این ۳ گیاه چربی و التهاب را کاهش می دهند و از ریزش مو پیشگیری می کنند. برخی گیاهان به افزایش خونرسانی موضعی کمک می کنند که از معروف ترین آنها گیاه رزماری است و فراورده های آن به راحتی در دسترس است. تمام گیاهانی که جریان خون موضعی را تقویت می کنند، نه تنها در پیشگیری از ریزش مو، بلکه در رشد مجدد آن نیز موثرند. رزماری آثار ضدالتهابی هم دارد و می تواند بیماری های التهابی پوست سر را بهبود دهد. برخی از ترکیب های بابونه و آویشن نیز خواص مشابه رزماری دارند و از فراورده های آنها برای بهبود اگزما و درماتیت استفاده می شود. آویشن نیز در عین حال که جریان خون موضعی را تقویت می کند، آثار ضدباکتری و ضدقارچ دارد و می تواند هم در پیشگیری از ریزش مو و هم تقویت رویش آن موثر باشد. از جمله داروها و تونیک ها یا تقویت کننده های گیاهی دیگر می توان به گیاه نخل مرداب اشاره کرد. این گیاه درگذشته به شکل خوراکی برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات استفاده می شد اما هم اکنون مصرف موضعی آن به دلیل تاثیری که بر هورمون های جنسی مردانه دارد و می تواند الگوی ریزش موی مردانه را کاهش می دهد، برای درمان ریزش مو به کار می رود.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در طول شش ماه دوم بعد از زایمان معمولا ضخامت موها به انداره قبل از زایمان بر می گردد اما فرم و بافت آنها ممکن است هیچوقت دقیقا مانند قبل نشود یعنی ممکن است موجی تر یا صاف تر،خشک تر یا چرب تر شوند که همگی احتمالا مربوط به تغغیرات هورمونی است که در بدن مادر رخ داده است.  چنانچه بعد از این مدت هنوز ریزش موهایتان کم نشد با متخصص پوست و مو مشورت کنید زیرا ممکن است نشانه ای از فقر آهن باشد که اتفاقا بعد از زایمان چندان نا شایع هم نیست.

چگونه ریزش مو را برطرف کنیم؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ