با شروع فصل بهار یکی از خوشمزه ترین میوه هایی که در ذهن می آید گوجه سبز یا همان آلوچه می باشد.
گوجه سبز یکی از نوبرنه های بهار است و خواص گوجه سبز این میوه سبز رنگ و خوشمزه بی شمار است. از جمله، تعادل سطح چربی خون، اسید معده، تنظیم دستگاه گوارش، دارای آنتی اکسیدان، اثردهی بر کم خونی، بهبود بیماری روماتیسم، بهبود عملکرد کلیه، کاهش افسردگی، جلوگیری از چربی خون بالا و تنظیم گردش خون. خواص ضد میکروبی گوجه سبز بر ارزش های غذایی این میوه افزوده است.
فواید گوجه سبز
طعم گوجه سبز ترش است و در مصرف آن باید کمی احتیاط کرد. این میوه، برای اولین بار در کشور فرانسه کاشت شد و ارزش غذایی بالایی برای مردم آن منطقه داشت، سپس به تدریج در سراسرجهان کشت شد.
گوجه سبز، یک گونه آلوی وحشی با میوه های سبز و بومی آسیای صغیر است. گوجه سبز حاوی مقدار زیادی پروتئین، چربی (روغن)، انواع کربوهیدرات ها و نمک های معدنی، اسید های ارگانیک سبز شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک اسید، اسید بنزوئیک، اسید تارتاریک و غیره است و این مواد خواص گوجه سبز را برای رفع تشنگی، تحریک اشتها و از بین بردن خستگی دو چندان می کند.
میزان مصرف گوجه سبز بستگی به شرایط سیستم گوارشی افراد دارد و در هر حال مصرف بالای آن می تواند سبب دل درد و یا نفخ شدید شود. به همین دلیل توصیه می شود گوجه سبز را همراه با آب مصرف کنید.
ارزش غذایی گوجه سبز
به طور کلی ارزش غذایی سبب خواص گوجه سبز شده است و در 100 گرم از آن حدودا چهل کیلو کالری انرژی موجود است و با مصرف هر 100گرم گوجه سبز، حدودا 5 درصد ویتامین آ، 5 درصد کلسیم، 2.1 درصد ویتامین ب، 5 درصد آهن، 1.9 درصد ویتامین ب 2 (ریبوفلاوین)، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث، 2 درصد فسفر و 3.6 درصد پتاسیم برای هر فرد تامین می شود.
تفاوت گوجه سبز و آلوچه
اصطلاح گوجه سبز در میان افراد رایج شده و در حقیقت اسم صحیح آن آلو سبز است . گوجه سبز و آلو سبز از نظر ظاهری هم کاملا با هم فرق می کنند. گوجه سبز، همان گوجه کال و نارس است که دارای دانه های ریز زیاداست و آلو سبز به صورت تک دانه و آلوی نارس و خام است.
فواید درمانی گوجه سبز
گوجه سبز دارای خواص و فواید درمانی بی شماری است که برای سلامتی افراد در هر گونه اختلال و بیماری مفید است. مصرف گوجه سبز سبب تنظیم اسید معده می شود و برای پیشگیری از بیماری های خطرناکی مانند سرطان، اثرات پیشگیری کننده ای دارد و باعث کاهش و تنظیم چربی خون و مبارزه با انواع عفونت ها می شود.
همچنین یکی از خواص گوجه سبز بازسازی سلولی و تاخیر در روند پیری است. گوجه سبز حاوی فیبر مناسبی است که سبب تنظیم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حرکت روده می شود. ویتامین C موجود در گوجه سبز همان آنتی اکسیدان موثر در برابر بیماری ها است.
هسته کشنده
با تمام این خاصیت هایی که دارد اما باید مراقب بود که هسته این میوه خوشمزه خورده نشود.به گفته پزشکان هسته این میوه دارای ترکیبات سیانیدریکی ست(ترکیبی از سم خطرناک سیانور) که مصرف آن میتواند موجب سوء هاضمه و مسمومیت شده و به سلامتی افراد صدمه بزند!