خوراکی‌هایی برای جلوگیری از تحلیل رفتن مغز

mousavi
کارشناسان در یک بررسی به چگونگی تاثیرگذاری رژیم غذایی بر سلامت مغز در طولانی مدت پرداختند.

رژیم غذایی مناسب برای حفظ سلامتی حائز اهمیت است و کارشناسان به شواهد متعددی دست پیدا کرده‌اند که تایید کننده این تاثیرگذاری است.

با بالا رفتن سن، مغز تحلیل می‌رود و به طور دقیق‌تر می‌توان گفت که پس از سن ۴۰ سالگی طی هر دهه به میزان پنج درصد مغز کوچک می‌شود. هر چه میزان تحلیل رفتن مغز بیشتر باشد تاثیر آن بر توانایی‌های شناختی فرد هم قابل‌ توجه‌تر می‌شود.

هرچند، روش‌های مختفی برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از تحلیل رفتن آن حتی با افزایش سن وجود دارد. به طور مثال، توجه به عادات غذایی روزانه یکی از آن‌هاست.

به گفته کارشناسان، هر چه حجم مغز بزرگ‌تر باشد، فرد از توانایی شناختی بهتری نیز برخوردار است. بنابراین، اقداماتی که به بهبود کیفیت رژیم غذایی کمک کند، می‌تواند راهکار خوبی برای حفظ مهارت‌های فکری در افراد مسن باشد.

گروهی از محققان هلندی به مطالعه روی گروهی از افراد پرداختند تا بررسی کنند آیا بین تمایل غذایی افراد و سایز مغز و وجود هرگونه نارسایی شناختی، ارتباطی وجود دارد. یافته‌های آنان حاکی از آن است که رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات در جلوگیری از تحلیل رفتن مغز موثر است.

محققان به مطالعه روی ۴۲۱۳ نفر با میانگین سنی ۶۶ سال پرداختند که پیش از این علائمی از زوال عقلی در آنان مشاهده نشده بود. همچنین از این افراد درخواست شده تا به پرسشنامه‌ای که برای ارزیابی نوع خوراکی مصرفی آنان در طول یک ماه طراحی شده بود، پاسخ دهند.

ارزیابی محققان حاکی از آن است که بهترین رژیم غذایی برای سلامتی سرشار از سبزیجات، میوه، غلات، لبنیات و ماهی است و میزان بسیار پایینی از نوشیدنی‌های حاوی مواد قندی در آن گنجانده شده است.

منبع: ایسنا

تاثیر مثبت این خوراکیها بر سلامت مغز!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ