قارچ سمی و غیر سمی را چگونه تشخیص دهیم؟

parya
قارچ های خودرو می توانند سمی باشند که اگر به درستی شاخته نشود می تواند جان افراد را بگیرد.راه هایی برای تشخیص قارچ سمی و غیر سمی وجود دارد که در این جا می خوانید.

قارچ سمی در چند روز اخیر جان چند نفر را در کشورمان گرفته است وعده ی زیادی را راهی بیمارستان کرده است. با بارش باران فراوان رویش قارچ در طبیعت نیز افزایش یافته است. قارچ یکی از خوراکی های خوشمزه در سراسر جهان است که به دو روش رشد می کند. یکی توسط انسان پرورش می یابد و دیگری به صورت خودرو. قارچ خودرو می تواند سمی باشد. در این مقاله به شما می گوییم قارچ سمی و غیر سمی را چگونه تشخیص دهیم؟

اگر سلامتی خود را دوست دارید، نه تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی ناآشنا خودداری کنید، بلکه به آنها دست هم نزنید، زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچ‌ها وجود دارد. برای تشخیص خوراکی بودن قارچ‌هایی که در مناطق صحرایی پیدا می‌کنید از افراد بومی منطقه کمک بگیرید. گفتنی است، قارچ‌‌های سمی در مقایسه با قارچ‌‌های خوراکی به سختی قابل تشخیص هستند، لذا بد نیست بدانید قارچ‌‌های سمی در طبیعت و بیشتر در جنگل‌ها و در بیخ و انتهای درختانی مثل زیتون، گردو و انجیر می‌رویند. در فضله گاو، مردارها و نزدیک لانه حیوانات سمی نیز رشد می‌کنند و بسیار خطرناک هستند.

توجه داشته باشید که برای بازشناختن قارچ‌های سمی از قارچ‌های خوراکی به هیچ وجه نباید آن را در زیر زبان آزمایش کنیم. هر مطلبی را که برای آزمایش این قارچ‌ها تا به حال شنیده‌اید، همه را فراموش کنید. علاوه بر این، راه‌هایی را که برای آزمایش کردن چنین قارچ‌هایی تا به حال امتحان می‌کرده‌اید، همه را کنار بگذارید. زیرا شما به هیچ وجه نباید قارچی را که در جایی سبز شده است و آن را نمی‌شناسید بخورید و یا حتی آن را مزه مزه کنید. تنها قارچ‌هایی قابل اطمینان هستند که در مغازه‌های معتبر برای فروش در دسترس مشتری‌ها قرار گرفته‌اند. قارچ‌های خوراکی در بسته‌بندی‌های مطمئن، در مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسند.

ویژگی‌های قارچ‌های سمی

قارچ‌های سمی اغلب به رنگ سیاه، سرخ و سفید و کمی لزج و بدبو هستند. وجود زائده کیسه مانند در پایه برخی قارچ‌‌ها معمولا نشان از سمی بودن آن‌ها است. می‌توان گفت مرغوب‌ترین قارچ‌های خوراکی قارچ‌هایی هستند که کلاهک آن‌ها بسته باشد یعنی شکاف‌ها و تیغه‌های زیر کلاهک دیده نشود و ظاهری خوب و تازه و بدون لک داشته باشد.

نحوه تشخیص قارچ سمی از قارچ غیر سمی

برای شناسایی قارچ‌های سمی از خوراکی فقط یک راه دقیق و مطمئن وجود دارد و آن هم آزمایشگاه است و فقط شناسایی جنس و گونه کافی نیست زیرا در بین قارچ‌های خوراکی، قارچ سمی و در بین قارچ‌های سمی، قارچ‌های خوراکی وجود دارد. گاهی گفته می‌شود قارچ‌های سمی در اثر قطعه قطعه شدن تغییر رنگ می‌دهند و هنگام طبخ اگر سکه نقره در مجاورت آنها قرار گیرد سکه سیاه می‌شود. این قضاوت‌های عجولانه در تفکیک گونه‌های سمی و خوراکی نه تنها هیچ ارزشی ندارد بلکه گاهی سبب ایجاد مسمومیت‌های خطرناکی نیز می‌شود. قارچ‌های سمی یا خوراکی تازه سکه نقره یا پیاز را سیاه نمی‌کند بلکه قارچ‌های فاسد یا در حال فساد مواد گوگرددار از خود تولید می‌نماید که موجب سیاه شدن بعضی از اجسام می‌گردد. بنابراین این گونه شواهد هیچ سندیت علمی نداشته و تنها از طریق آزمایش قارچ است که می‌توان به سمی بودن آن پی برد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ