چای ترش به دلیل دارا بودن اسید سیتریک و ویتامین ث ترش مزه است و به همین دلیل آن را چای ترش می نامند. از گذشته در طب سنتی از چای ترش برای درمان فشارخون بالا، بیماری های کبد و تب استفاده می شد. در این مطلب قصد داریم شما را با مقش چای ترش در کاهش کلسترول بد آشنا کنیم.
خواص چای ترش برای سلامتی
تحقیقات زیادی در ارتباط با مؤثر بودن چای ترش در کاهش کلسترول بد خون، فشارخون و همچنین چربی خون انجام شده است.
کاهش کلسترول بد
چای ترش خواص آننتیاکسیدانی بالایی دارد و به واسطهی این خاصیت به کاهش کلسترول بد (LDL) خون کمک میکند، در نتیجه میتواند به محافظت قلب و عروق در مقابل بیماریها و آسیبها کمک کند. چای ترش با کاهش چربی و قند خون میتواند برای کسانی که از اختلالات قند خون مانند دیابت رنج میبرند هم سودمند باشد. بر اساس مطالعهای که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفت، مشاهده شد مصرف چای ترش با کاهش کلسترول و تریگلیسرید، به کنترل این بیماری ناخوانده کمک میکند.
سلامت کبد
بر اساس تحقیقات خواص آنتیاکسیدانی چای ترش به درمان بیماریهای کبد کمک میکند. آنتیاکسیدانها با خنثی کردن اثر رادیکالهای آزاد موجود در بافتها و سلولها از بدن محافظت میکنند، در نتیجه میتوان گفت چای ترش با کمک به حفظ سلامتی بسیاری ار اندامها باعث افزایش طول عمر فرد میشود.
خواص ضد سرطانی
چای ترش حاوی مادهای به نام «پروتوکاتکویک اسید» است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدتوموری دارد. بر اساس مطالعهی صورت گرفته در دپارتمان بیوشیمی دانشگاه پزشکی چانگ شان تایوان، چای ترش با داشتن مادهای به نام «آپوپتوز» روند رشد سلولهای سرطانی را آهسته میکند.
کنترل فشتر خون
بر اساس پژوهشی در دانشگاه تافتس بوستون، چای ترش به خاطر داشتن خواص ضدالتهابی میتواند فشار خون بالا را تا عدد ۱۰ میلیمتر کاهش دهد. برای دستیابی به این خاصیت باورنکردنی باید به مدت چند هفته، هر روز سه فنجان چای ترش مصرف کنید. چای ترش ادرارآور است و با کمک به دفع ادرار به کاهش فشار خون بالا کمک میکند.
کاهش دردهای قاعدگی
چای ترش در کاهش دردهای قاعدگی و گرفتگی عضلات مؤثر است. این نوشیدنی به تنظیم هورمونهای بدن نیز کمک میکند. در نتیجه از شدت سایر علائم قاعدگی مانند حالات روحی ناپایدار، افسردگی و پرخوری میکاهد.
ضدباکتری و التهاب
چای ترش سرشار از اسید آسکوربیک یا همان ویتامین c است. وجود این ویتامین برایتقویت و تحریک سیستم ایمنی بدن به فعالیت بیشتر ضروری است. همچنین چای ترش برای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی خود نیز شناخته شده است؛ بنابراین از ابتلای شما به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری میکند. چای ترش با خاصیت خنککنندگی خود در کاهش تب نیز مؤثر است.
هضم بهتر غذا
بسیاری از افراد چای ترش را برای خاصیت هضمکنندگیاش مینوشند. چای ترش به حرکات روده کمک میکند و ادرارآور است. همچنین به درمان یبوست، کاهش وزن، سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان رودهی بزرگ کمک میکند.
کاهش وزن
چای ترش در کاهش وزن مؤثر است. اگر شما غذاهای سرشار از کربوهیدرات مصرف کنید، قند و نشاستهی موجود در آنها موجب افزایش وزن خواهد شد. تحقیقات نشان دادهاند مصرف چای ترش جذب نشاسته و گلوکز را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش وزن میشود.
چای ترش ترشح آنزیم آمیلاز را مهار میکند. این آنزیم باعث جذب نشاسته و گلوکز در بدن میشود؛ بنابراین چای ترش با کاهش جذب نشاسته و گلوکز به کاهش وزن کمک میکند. از این رو چای ترش در بسیاری از محصولات کاهش وزن استفاده میشود.
چه کسانی چای ترش مصرف نکنند؟
چای ترش موجب کاهش فشار خون میشود بنابراین افرادی که فشار خون پایین دارند باید از مصرف آن خودداری کنند. مصرف زیاد چای ترش در افراد با فشار خون پایین میتواند عوارضی مانند ضعف، سرگیجه و حتی آسیب به قلب و مغز را به همراه داشته باشد؛ زنان باردار نیز نباید چای ترش را مصرف کنند.
مصرف چای ترش نیز در برخی افراد موجب توهم میشود؛ همچنین برخی از اشخاص نیز به مصرف چای ترش حساسیت نشان میدهند. این حساسیت بیشتر به صورت قرمز شدن چشم یا تب بروز پیدا میکند.
درمان بیماریهای کبدی با چای ترش
کاهش قند خون در دیابتی ها با مصرف چای ترش