داستان قارچ های سمی و کشته شدن افراد
به گزارش سایت الودکتر، رشد ناگهانی قارچها باعث شده تا بسیاری از افرادی که برای سیاحت به طبیعت پناه بردهاند نیز به طور ناگهانی با تعداد زیادی از آنها مواجه شده و به منظور مصرف خوراکی خود بدون هیچ آگاهی نسبت به این نوع گیاه اقدام به جمعآوری و مصرف انواع قارچها کنند.
یکی از موضوعاتی که در مورد قارچها باید مدنظر قرار بگیرد این است که اکثر آنها سمی هستند و شاید تنها حدود 6 درصد قارچها خوراکی باشند و این در حالی است که مردم نسبت به انواع قارچها بیاطلاع هستند و قادر به تفکیک قارچ سمی از غیر سمی نیستند، ضمن اینکه در شناسایی دقیق نوع سمی از غیر سمی قارچها قطعا کارشناسان باید اظهارنظر کنند. به تازگی همین عدم شناخت نسبت به انواع قارچها باعث شده تعداد زیادی از افراد در پی مصرف آنها مسموم شده که تعدادی از آنها روانه بیمارستانها شدند و متاسفانه برخی از آنها هم جان خود را از دست دادند.
قارچ سمی قابل شناسایی است؟
حتما در خانه خود سیبزمینی مانده دیده اید یا حتی گوجه فرنگی که استفاده نشده است. این گیاهان دارای بخش های سبزی هستند که سمی بوده و در صورت مصرف انسان دچار مسمومیت می شود. این نوع مسمومیت با مسمومیت های قارچی متفاوت است، در این نوع مسمومیت در همان ابتدا قابل کنترل بوده و می توان با درمان اولیه میزان مسمومیت را کاهش داد. حال به سراغ قارچ ها می رویم. در کره زمین انواع قارچ ها وجود دارد، با رنگ ها و شکل های متفاوت اما در قالبی مشخص. نام قارچ با محیطی به نام جنگل عجین شده است. در پوشش های گیاهی مختلف قارچها رشد می کنند که برخی سمی و برخی نیز غیر سمی هستند. مصرف بسیاری از قارچ ها برای بدن انسان مفید است اما نباید فراموش کرد که بسیاری از آن ها نیز می تواند انسان از پا در آورد.
شما می توانید قارچ سمی را تشخیص دهید؟
برای شناخت قارچ سمی به صورت صحرایی روشهایی وجود دارد که البته دقیق نیستند آنها عبارتند از:
1) اگر در یک آب جوش جوشانده شود بخارات حاصل از قارچ سمی، قاشق نقره ای را سیاه می کند.
2) اگر قارچ سمی را در شیر خوراکی بیاندازیم شیر را می برد.
3) قارچهایی که پایه آن در کیسه ای قرار دارد سمی است.
4) نوعی قارچ که کلاهک آن قرمز با دانه های سیاه می باشد قارچی است بسیار سمی که قدرت آن را دانشمندان در جزء قویترین سموم قرار داده اند
علائم قارچ سمی!
اگر به صحرا رفته اید و با دیدن قارچ های صحرایی وسوسه شده اید، برای تشخیص خوراکی بودن آن ها از افراد بومی منطقه کمک بگیرید. گفتنی است، قارچ های سمی در مقایسه با قارچ های خوراکی به سختی قابل تشخیص هستند، لذا بد نیست بدانید قارچ های سمی در طبیعت و بیشتر در جنگل ها و در بیخ و انتهای درختانی مثل زیتون، گردو و انجیر می رویند. در فضله گاو، مردارها و نزدیک لانه حیوانات سمی نیز رشد می کنند و بسیار خطرناک هستند. اغلب به رنگ سیاه، سرخ و سفید و کمی لزج و بدبو هستند. وجود زائده کیسه مانند در پایه برخی قارچ ها معمولا نشان از سمی بودن آن ها است.
خوردن هر نوع قارچ خود رو ممنوع!
نکته بسیار مهمی که مردم در مورد قارچها باید از آن اطلاع یابند این است که نوع سمی آنها با پختن قابل خوردن نیست، ضمن اینکه سم قارچ به هیچ عنوان پادزهری ندارد، بنابراین باید در همان مراحل اولیه تظاهر علائم مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا معده آنها به سرعت شستشو داده شود، چرا که تاخیر در مراجعه به پزشک میتواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد. افراد سعی کنند تنها از قارچهایی که پرورش داده شده و در قالب بستهبندیهای بهداشتی ارائه میشود، استفاده کنند و از مصرف هر گونه قارچ خودرو که نسبت به نوع آن بیاطلاع هستند به طور جدی خودداری کنند.
اگر از عاشقان قارچ هستید، حتما بخوانید
بهترین روش پخت قارچ کدام است؟!