عوارض چربی خون بالا
به گزارش سایت الودکتر، افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگ ها، تنگی آنها را به دنبال دارد و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق می شود. درمان به موقع و مناسب افزایش چربی خون، نه تنها قادر است از تنگی عروق قلبی جلوگیری کند، بلکه می تواند از پیشرفت آن نیز جلوگیری کرده و حتی باعث بهبود آن شود.
به طور کلی، عموم افراد جامعه باید از سن 20سالگی نسبت به آزمایش چربی خون خود اقدام کنند. چنانچه سطح چربی خون شما طبیعی است، هر پنج سال یک بار (از سن 20 سالگی به بعد) و در صورت بالا بودن چربی خون، باید هر دو تا شش ماه، یک بار چربی خون خود را آزمایش کنید. به منظور حذف اثر چربی موجود در غذا، ضروری است آزمایش چربی خون پس از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن انجام شود. این کار دقت آزمایش را افزایش می دهد.
جایگزینی چربی های سالم
علاوه بر کاهش چربی خون ، چربی های لبنی برای سلامت عمومی مفید هستند و سلول های سالم می سازند، به سالم ماندن مغز نیز کمک می کنند، هورمون تولید می کنند و به بدن کمک می کنند تا ویتامین ها را به بهترین نحو ممکن جذب کنند.اما تمام چربی ها یکسان نیستند. چربی های ترانس و اشباع باید محدود و کنترل شوند.به گزارش سازمان قلب آمریکا کمتر از 7 درصد مواد غذایی کالریکی که شما دریافت می کنید می توانند چربی اشباع باشند و کمتر از 1 درصد آن می تواند چربی ترانس باشد.به جای آن شما باید 25 تا 35 درصد کالری روزانه خود را به چربی های مفید مانند آووکادو، آجیل و روغن زیتون اختصاص دهید.
فیبردرمانی برای کاهش چربی خون
مواد غذایی غنی از فیبر می توانند هم LDL و سطح کلی کلسترول را کاهش دهند. گفته می شود این به این صورت رخ می دهد که فیبر های محلول با دانه های کلسترول در سیستم گوارشی مخلوط می شوند و آن ها را از بدن شما خارج می کنند قبل از این که به بدن شما آسیبی وارد کنند.
میوه هایی مانند آلو، گلابی و سیب با پوست، لوبیا و عدس، دانه ها و مغز ها، غلات کامل و سبزیجات دارای فیبر بالا مانند بروکلی، اسفناج، سیب زمینی با پوست و هویج را امتحان کنید.
کاهش چربی خون با کالری سوزی
یکی از علتهای مهم افزایش تریگلیسرید افزایش وزن است. کاهش وزن تدریجی میتواند کمک زیادی به بهبود چربیهای خون از جمله تریگلیسرید نماید. چاقی منجر به افزایش چربیهای مضر در کبد میشود. کاهش وزن باعث مهار آن میشود. راهحلهای عملی کاهش کالری عبارتند از: به نصف رساندن میزان غذای سرو شده در رستوران، حذف کردن نان، چیپس و سایر مخلفات همراه وعده غذایی، حذف وعدههای به اصطلاح تهبندی
قندهای ساده را حذف کنید
برای کاهش چربی خون ، از مصرف غذاهای پُرشکر و غذاهای فرآوریشده خودداری کنید. قندهای ساده موجب افزایش تریگلیسرید خون میشوند. مصرف چربیهای ترانس نیز باعث افزایش تریگلیسرید خون میشود. به همین دلیل باید آنها را نیز از رژیم غذاییتان حذف کنید. بهجای چربیهای ترانس از چربیهای سالمی مانند چربیهای سالم گیاهی، چربی ماهی و سایر چربیهای مفید، بیشتر استفاده کنید. سایر اقداماتی که میتوانند موجب کاهش تریگلیسرید خونتان شوند، همانهایی هستند که در موارد ۲ و ۳ به آنها اشاره کردیم. در صورت لزوم میتوانید برای کاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیکی، ترک سیگار و … از پزشکتان راهنمایی بخواهید.
این غذاها ممنوع!
چربی های ترانس که در مارگارین، شیرینی ها، کیک های قنادی و کراکرها یافت می شوند اثر منفی بر سطوح کلسترول خون دارند. نه تنها باعث افزایش LDL می شوند بلکه میزان HDL را نیز کاهش می دهند. در حال حاضر بعضی از غذاها برای تبلیغ بیشتر دارای برچسب “بدون اسید چرب ترانس” هستند. به این برچسب ها اعتماد نکنید. به خاطر داشته باشید که لیست ترکیبات غذایی روی بسته بندی ها را بخوانید. در صورتی که غذایی حاوی چربی هیدروژنه باشد در واقع حاوی چربی ترانس است و باید به دنبال یک غذای جایگزین باشید.
کاهش قند و فشار و چربی خون فقط با یک سبزی!
حسن سروش
عالی است