به گزارش الودکتر: یوگا از جمله حرکت های ورزشی است که برای اکثر بیماری ها حرکت هایی را به شما پیشنهاد می دهد که می توانید آن را درمان کنید. در این مقاله می خواهیم تاثیر یوگا در درمان تکرر ادرار را بررسی کنیم.
یوگا
یافته ها مربوط به بررسی تعدادی شرکت کننده در کلاس های یوگا بوده که مخصوصاً برای کمک به زنان مسن مبتلا به تکرر ادرار انجام می شده است. میانگین این زنان ۶۶ سال بوده و هیچ یک قبلا در کلاس های یوگا شرکت نداشته بودند.
دکتر «آلسیون هانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره می گوید: «این زنان در قالب یک برنامه سه ماهه هفته ای دو بار همراه با ۶ تا ۱۰ زن در کلاس های یوگا شرکت می کردند.»
به گفته وی، «در پایان مطالعه، زنان حاضر در کلاس یوگا گزارش دادند که ۷۵ درصد از میزان تکرر ادرارشان کاهش یافته است.»
کلاس یوگا شامل ۱۵ حالت یوگا و تکنیک های خاصی بود که بر کنترل نفس کشیدن و وضعیت بدن تاکید داشت. هدف این حرکات، آگاهی زنان از ساختار کف لگن بود.
گروه دیگر از زنان در کلاس های ورزش با تاکید بر انجام حرکات کششی و استقامتی شرکت کردند که هیچ تمرکزی بر منطقه لگن در این ورزش ها وجود نداشت.
در پایان مشخص شد زنان حاضر در کلاس های ورزشی کششی تا ۵۰ درصد کاهش در میزان تکرر ادرارشان را گزارش کرده بودند اما زنان کلاس یوگا تا حدود ۷۵ درصد مشکل تکرر ادرارشان برطرف شده بود.
به گفته هانگ، یوگا می تواند به زنان در تقویت ناحیه کف لگن شان کمک کند و تقویت این ناحیه از بدن موجب کاهش تکرر ادرار می شود.
همچنین به گفته هانگ، تکنیک های یوگا همراه با نفس کشیدن عمیق و آرامش فکری می تواند به بهبود اضطراب زنان و ایجاد تعادل در سیستم عصبی کمک می کند، این فاکتورها در فعالیت بیش از اندازه مثانه و نیاز فوری به تخلیه ادرار نقش دارند.
یوگا باعث بهبود سلامت قلب و عروق می شود
قلب جایی برای عشق ورزیدن به هستی است، نه جای ناخوشی و بیماری! یوگا ورزشی است که با تکیه بر تنفس های آرام، عمیق و با تمرکز سلامت قلب را ارتقا می دهد. به عقیده ی محققان مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس هلند، این ورزش باعث بهبود سلامت قلب و عروق می شود، چون با بهره گیری از حرکات آرام، تنفس صحیح و همراه با تمرکز و ایجاد آرامش روحی، تمام اعضای بدن را آرام کرده و به کاهش فشارخون بالا و استرس کمک زیادی می کند.
یوگا برای کاهش فشارخون بالا مفید است
متاسفانه فشار خون بالا عاملی برای سکته قلبی و مغزی است. خبر خوب برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند و یا سابقه ی خانوادگی این مشکل را دارند، این است که یوگا به خوبی از عهده ی کنترل فشارخون بر می آید.
این گفته نتیجه بررسی های محققان دانشگاه پنسیلوانیا است که روی 58 مرد و زن 38 تا 62 ساله به مدت شش ماه بررسی کرده اند. محققان مشاهده کردند فشار خون داوطلب هایی که هر هفته، دو تا سه جلسه یوگا کار می کنند، بین 80/133 تا 70/130 تنظیم می شود.
یوگا راهی برای کاهش استرس و اضطراب
در عصر ماشینی و پرشتاب ما، هیچ کس از استرس در امان نیست. اختلالات اضطرابی و مربوط به استرس های روزمره روی سیستم عصبی پاراسمپاتیک تاثیر می گذارند و انجام ورزشی مانند یوگا باعث تسکین این سیستم می شود. باید بدانید که انجام حرکات یوگا نیازمند تمرکز ورزشکار است. همین تمرکز، آگاهی نسبت به بدن و تنفس صحیح باعث می شود که ذهن ورزشکار از استرس های بیرونی فاصله گرفته و در زمان حال متمرکز شود. در نتیجه اضطراب به میزان زیادی کنترل می شود.
یوگا و مقابله با سرطان
نتایج پژوهشی که در مرکز پزشکی یوگای دانشگاه ماریلند انجام شده است نشان می دهد که این ورزش می تواند به عنوان یک درمان کمکی برای قربانیان سرطان به کار گرفته شود.
محققان این دانشگاه روی گروهی از خانم های مبتلا به سرطان سینه بررسی هایی انجام دادند. نتایج بررسی ها نشان داد بیمارانی که به طور مرتب یوگا کار می کنند، در مقایسه با بیمارانی که این ورزش را انجام نمی دهند، کمتر از افسردگی و اضطراب رنج می برند. به عقیده ی محققان یوگا همچنین باعث کاهش عوارض منفی شیمی درمانی می شود.
۱۰ تمرین یوگا برای داشتن شکمی صاف-قسمت اول
یوگا و تاثیر آن در افزایش قد