از زنجبیل چه می دانید
ترکیبات اصلی زنجبیل شامل: انواع قندها (۵۰ تا ۷۰ درصد)، چربی ها ( ۳ تا ۱۸ درصد)اولئورزین(۴ تا ۵/۷درصد) و ترکیبات سوزاننده (۱ تا ۳ درصد) است
یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(۶ گرم) حاوی ۵ کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئینو فیبر می باشد.
زنجبیل سرشار از ویتامین های C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک می باشد. برای همین هم یک ماده ی انرژی زای قوی محسوب می شود.
مصرف زنجبیل در زمان قاعدگی آری یا خیر؟
تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه زنجبیل 25 درصد درد ناشی از ورزش را کاهش می دهد، همچنین زنجبیل باعث کاهش علائم دیسمنوره، درد شدید دوران قاعدگی در خانم ها می شود.
نکته بسیار مهم این است که مصرف زیاد زنجبیل می تواند باعث افزایش خون ریزی قاعدگی شود.
مصرف زنجبیل در دوران بارداری مجاز است؟
برخی از مطالعات نشان میدهند که رابطهای بین مصرف زنجبیل و سقطجنین وجود دارد. نتایج بررسیهای دیگر حاکی از این است که مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره میشود.
درحالیکه بررسیهای متعدد دیگر نشان میدهد که مصرف زنجبیل در دورهی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمیآورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید. چون بسیاری از خانمها برای مقابله با حالت تهوعهای صبحگاهی از این ادویه استفاده میکنند.
صد البته برای سه ماهه آخر حاملگی به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که می تواند موجب زایمان زودرس و پیش از موعد شود. مصرف زیاد زنجبیل می تواند باعث سقط جنین شود.
توصیه زنجبیلی برای دیابتی ها
اگر دیابت دارید و دارو مصرف می کنید، مصرف زنجبیل می تواند باعث ایجاد هیپوگلیسمی یا کاهش بیش از حد قند خون شود. البته برخی تحقیقات نشان داده که زنجبیل باعث حفظ سطح قند خون سالم و درمان دیابت می شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
اگر خون رقیقی دارید یا داروی رقیق کننده خون می خورید
زنجبیل یک ضدانعقاد قوی است که تا حدودی قوی تر از آسپرین نیز محسوب میشود. در نتیجه مصرف آن برای بیمارانی که داروهای رقیقکنندهی خون مصرف میکنند توصیه نمیشود. به خاطر اینکه خطر خونریزی یا کبودی را در آنها بالا میبرد. اگر مشکل خونریزی دارید و یا از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنید بهتر است از مصرف زنجبیل بپرهیزید.
زنجبیل دوست خوبی برای دهان نیست!
در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن میشود. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
مقدار مصرف مجاز زنجبیل برای کودکان و بزرگسالان
روزانه بیش از ۲ میلی گرم ادویه زنجبیل خشک که معادل ۱۰ گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید. بنابر این زمان تهیه انواع معجون های درمان سرماخوردگی مراقب مقدار مصرفی تان باشید. به یاد داشته باشید زنجبیل برای کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
اگر ناراحتی قلبی یا نامنظمی فشار خون دارید
متخصصان دریافتهاند که دوز بالای زنجبیل ناراحتیهای قلبی را تشدید میکند. افرادی که داروهای فشار خون مصرف میکنند ممکن است یک افت ناخوشایند را در فشار خون خود تجربه کنند. همچنین ممکن است این تغییر به بینظمی در ضربان قلب منجر شود.
همچنین ممکن است زنجبیل با درمان فشار خون تداخل پیدا کند که میتواند نهایتا به بدتر شدن و وخامت ناراحتی قلبی بینجامد.
برای افرادی که داروی دیابت و فشار خون مصرف می کنند استفاده از زنجبیل به شدت منع می شود. داروهایی چون “بتابلاکرها”، داروهای ضد انعقاد و انسولین وقتی با زنجبیل ترکیب می شوند می توانند بسیار خطرناک باشند.
اگر لاغر و ریزه هستید
زنجبیل معمولا به عنوان راه حلی برای کاهش وزن توصیه می شود و در کاهش اشتها نقش دارد. بنابراین برای افرادی که زیر وزن طبیعی هستند مصرف آن می تواند منجر به کاهش اشتها و متعاقبا ریزش مو و کمبود ویتامین شود.
از دیگر مضرات زنجبیل نیز غافل نمانید
مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.
افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
– مصرف زیاد زنجبیل می تواند باعث اسهال شود.
سپاسگذارم از اگاهی رسانی خوبتان