برای پیشگیری از افسردگی مراقب قند خونتان باشید
به گزارش سایت الودکتر، مطالعات نشان داده است بیماری دیابت احتمال ابتلا به افسردگی را دو برابر افزایش میدهد. گفته شده است که این احتمال در صورت بروز مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت حتی به میزان بالاتری افزایش خواهد یافت. پژوهشگران معتقدند تغییرات شیمیایی مغز که به علت دیابت ایجاد میشوند با افزایش احتمال ابتلا به افسردگی مرتبط هستند. برای مثال، آسیبهای مغزی در اثر نوروپاتی دیابتی یا انسداد رگهای خونی، موجب افزایش احتمال ابتلا به افسردگی در بیماران دیابتی میشوند. بر اساس یک پژوهش، تغییرات ایجاد شده در مغز به موجب افسردگی نیز در افزایش احتمال ابتلا به عوارض ناشی از دیابت بیتأثیر نیستند، اما هنوز دقیقا مشخص نیست که کدام یک (افسردگی یا دیابت) موجب بروز یا افزایش وخامت دیگری میشود.
علائم افسردگی مدیریت صحیح بیماری دیابت و پیشگیری از عوارض این بیماری را دشوارتر میکند. در پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، شرکتکنندگانی که علاوه بر دیابت نوع ۲ به علائم افسردگی نیز دچار بودند، اغلب قند خون بالاتری داشتند. ابتلای همزمان به دیابت و افسردگی در بسیاری موارد موجب میشود که فرد بیمار نسبت به مصرف دارو و رعایت رژیم غذایی کوتاهی کند. همچنین مطالعات حاکی از بهبود کنترل قند خون در پی درمان زودهنگام افسردگی است. با بهکار بستن راهکارهایی که اشاره شدند نه تنها تا حد زیادی از ابتلا به افسردگی در امان خواهید ماند، بلکه حتی میتوانید زندگی شادتری را در مقایسه با افرادی که افسرده نیستند تجربه کنید.
پیشگیری از افسردگی با کم خوابی یا پرخوابی؟
کمخوابی از جمله علل شایع افسردگی است. به گزارش بنیاد ملی خواب آمریکا، بین خواب و افسردگی ارتباط پیچیدهای وجود دارد: اختلال خواب در ایجاد یا تشدید افسردگی مؤثر است، در حالی که خود افسردگی نیز میتواند منجر به اختلال خواب شود. به عبارت دیگر، کمخوابی و افسردگی هر دو روی یکدیگر تأثیر منفی میگذارند و وضع بیمار را به تدریج طی هفتهها و ماهها به وخامت میکشانند. میزان کافی خواب شبانهروزی برای هر فرد به عوامل مختلفی نظیر سبک زندگی و سن بستگی دارد، اما طبق یک قاعده کلی اغلب افراد بهطور متوسط به ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. همیشه سعی کنید کمخوابیهای خود را جبران کنید و اگر یک شب به میزان کافی و همان اندازهای که بدنتان نیاز دارد نخوابیدید، روز بعد طولانیتر بخوابید.
فعال باشید تا از افسردگی پیشگیری کنید
ورزش به خودی خود باعث میشود شما احساس خوبی پیدا کنید. ورزش کردن باعث میشود ماده ی شیمیایی به نام اندورفین در بدن شما ترشح شود که ماده ی شادی زا میباشد. تمرینات ورزشی همچنین در دراز مدت نیز مزایای زیادی برای افراد افسرده دارند. فعالیت بدنی و ورزش به صورت منظم باعث میشود مغز عملکرد بهتری داشته باشد و فرد بیشتر مثبت اندیش باشد و افکار منفی را دور میکند. شاید سوال بپرسید به چقدر ورزش و فعالیت بدنی نیاز دارم؟ باید بدانید که قرار نیست در دوی ماراتون شرکت کنید تا از مزایای ورزش کردن بهره مند شوید! دو تا سه روز پیاده روی در طول هفته میتواند به شما کمک بزرگی کند.
تجربه جدید داشته باشید
وقتی شما افسرده باشید، احساس رخوت و بی حوصلگی دارید؛ برای همین بهتر است کارهای جدیدی انجام دهید تا برای خود تنوع ایجاد کنید. برای مثال به موزه بروید. کتابی را که قبلا خوانده اید انتخاب کنید و دوباره مطالعه کنید ولی اینبار در پارک و یا فضای آزاد! به کلاسهای متفاوت بروید و از محیط خانه و تنهایی کمی فاصله بگیرید. هنگامی که خود را در معرض انجام کارهای جدید قرار میدهید مواد شیمیایی در مغز شما ترشح میشوند. تغییر و افزایش این مواد که دوپامین نام دارند باعث احساس لذت، شادی و یادگیری میشود.
خوشگذرانی کنید
سعی کنید زمانی را که در اتاق خود و به تنهایی میگذرانید را با کمی خوش گذرانی جابجا کنید. اگر برای خوش گذرانی چیزی نداشتید چطور؟! دکتر Cook میگوید این همان نشانه ی افسردگی است. دست از تلاش کردن نکشید و سعی کنید هر کاری را که به شما احساس خوبی میدهد را انجام دهید. بودن با دوستان، پیاده روی، رفتن به سینما و دیدن فیلم جدید و … افسردگی باعث میشود که آنطور که باید و شاید نتوانید از زندگی لذت ببرید، ولی بخش عمده ای از درمان آن بر عهده ی خود شما است، میتوانید روح و روان خود را برای درمان و رهایی از افسردگی یاری کنید و یا آن را به حال خود تنها بگذارید و وضعیت را بدتر کنید. انجام این نکات میتوانند در درمان افسردگی بدون استفاده از دارو بسیار مفید باشند.