اگر خودتان یا اطرافیانتان از بیماری های عغونی رنج میبرید و در بین قرص هایتان قرص مترونیدازول را نیز مصرف می کنید ولی نمی دانید قرص مترونیدازول برای چیست با ما باشید. ما در این مقاله به شما می گوییم که قرص مترونیدازول برای چیست و عوارض و موارد مصرف آن چیست.
مترونیدازول چیست؟
قرص مترونیدازول (metronidazole) دارویی است که برای درمان طیفی از عفونتها مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به گروهی از آنتیبیوتیکها که نیتروایمیدازول نام دارند، تعلق دارد. این دارو برای از بین بردن باکتریها و میکروارگانیسمها که باعث عفونت در دستگاه تولید مثل، دستگاه گوارش، پوست، واژن و سایر قسمتهای بدن هستند، تجویز و مصرف میشود. همچنین این دارو به همراه داروی ضد زخم برای درمان بعضی از انواع زخمهای معده مورد استفاده قرار میگیرد.
روش مصرف
قرص مترونیدازول فواصل یکسان مصرف شود تا سطح دارو در خون ثابت باقی بماند. اگر قراراست روزی ۴ نوبت مترونیدازول مصرف کنید بهتر است هر ۶ ساعت یک بار باشد. درباره میزان جذب این دارو میتوان گفت حدود ۸۰ درصد داروی خوراکی جذب میشود. لازم به ذکر است که غذا سرعت جذب را به تأخیر میاندازد اما در مقدار جذب تأثیری ندارد.
توجه داشته باشید که اگر پیش از اتمام دارو، مصرفش را قطع کنید، ممکن است علایمتان مجددا عود کند. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید مصرفش کنید. البته اگر تقریبا موقع نوبت بعدی رسیده است ، به برنامه دارویی معمولتان بازگردید و مقدار دارو را دو برابر نکنید. برای نگهداری این دارو دمای اتاق مناسب بوده و باید آن را از رطوبت و گرمای زیاد به دور نگه دارید.
توجه: برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود.
عوارض مصرف مترونیدازول
خیلی از افرادی که از این دارو استفاده مینمایند، دچار مشکلی خاص و جدی نمیشوند. اگر تغییراتی غیرمعمول ولی جدی، همچون بی ثباتی، تشنج، تغییرات خلقی و ذهنی (همچون گیجی)، بی حسی و سوزن سوزن شدن دستها و یا ادرار دردناک در شما رخ داد، میبایست سریعا پزشک خود را در جریان گذارید. ممکن است رنگ ادرار شما در اثر مصرف این دارو کمی تیره شود که جای نگرانی نیست.
به طور کلی قرص مترونیدازول ممکن است باعث عوارض جانبی همچون سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان شود. اگر هریک از این تاثیرات باقی ماند و یا بدتر شد به پزشک خود مراجعه کرده و وی را باخبر نمایید. همچنین اگر اگر برفک دهان و یا ترشحات چرکی در واژن خود مشاهده نمودید، پزشکتان را در جریان گذارید.