سکسکه گاهی آنقدر شدید می شود که امان کودک را می برد و او را بی تاب و بی قرار می کند. در کل سکسکه ی نوزاد نگرانی ندارد و در مواقعی که بسیار شدید شده است باید مقداری آب گرم به او خوراند. در این مقاله در مورد سکسکه ی نوزاد بیشتر بحث شده است.
علت سکسکه نوزاد:
دلیل سکسکه نوزاد انقباض عضلات و حرکت ناگهانی دیافراگم است. واضح است که این موضوع باعث اذیت شدن آنها میشود، اما جای نگرانی نیست، چون سکسکه نوزاد تنها یک دقیقه طول میکشد.تحریک عضلات، نوع شیر دادن به نوزاد یا نگه داشتن او در دمایی که باعث سرما خوردگی اش میشود، از دیگر عوامل سکسکه نوزاد است.
چه زمانی باید سکسکه نوزاد را جدی گرفت؟
در کل نگرانی والدین درباره نوزادشان، تا زمانی که سکسکه مانع خواب و تغذیه کودک نشود، بیمورد است و نیازی نیست به متخصص مراجعه شود. اما اگر تا بیش از یک سال تداوم داشت، باید به آن توجه کرد. هرچند که این موضوع بسیار نادر است، اما به هر صورت همیشه پیشگیری، بهترین راه است. اگر نوزادی دارید که مدت هاست سکسکه میکند و این مسئله او را ناراحت میکند، باید او را نزد پزشک اطفال ببرید. ممکن است بیماری ریفلاکس معده مری در او تشخیص داده شود که از علایم شایع آن سکسکه های طولانی و سرفه است.
در این بیماری اسید معده وارد مری میشود و ایجاد ناراحتی میکند. اگر این بیماری در نوزاد تشخیص داده شود، باید اصول شیردهی مطابق با دستور پزشک انجام و یک سری دارو برای اصلاح این وضعیت تجویز شود. برخی تصورات نادرست درباره بند آوردن سکسکه نوزاد وجود دارد؛ مثلا ترساندن نوزاد، فشار دادن پیشانی او، فشار دادن چشم نوزاد و … . اما امروزه هیچ یک از این روشها توصیه نمیشود، زیرا هیچ پشتوانه علمی ندارد. آن چه مهم است این است که سکسکه نوزاد موضوعی شایع و اجتناب ناپذیر است و بسیاری از سکسکههای نوزادان کاملا طبیعی است.
سکسکه از چه زمانی شروع میشود؟
جالب است بدانید کودک در دوران جنینی نیز در رحم مادر سکسکه می کند و این حالت چندان برایش عجیب نیست، با این تفاوت که سکسکه جنین به خاطر بلعیدن هوا نیست، بلکه مایع آمنیون، موجب سکسکه می شود.
از هفته بیستم بارداری معمولا زنان میتوانند سکسکه جنینشان را حس کنند.
اواخر بارداری یک درصد از ساعت عمر جنین به سکسکه میگذرد و بر خلاف زمان بعد از تولد که نوزاد در معرض هوا قرار دارد، جنین درون مایع آمنیوتیکی سکسکه میکند.
ظاهرا سکسکه جزیی از تکامل اعصاب جنین است، اما بر خلاف لگدزدن که فقط قسمتی از شکم مادر تکان میخورد، هنگام سکسکه جنین، معمولا همه شکم مادر تکان میخورد. این وضعیت معمولا چندان طول نمیکشد و ظرف 5 تا 10 دقیقه از بین میرود.
راه های کاهش سکسکه نوزاد چیست؟
راههای کاهش سکسکه نوزادان به شرح زیر است.
– ببینید آیا نوزاد بعد از شیر خوردن، آروغ زده است یا نه؟ ورود بیش از حد هوا هنگام شیر خوردن یا مکیدن پستانک میتوانند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.
– – – – – – – – – – – – –
روش هایی آسان برای توقف سکسکه نوزاد
علت بروز سکسکه در نوزادان بعد از شیر خوردن