دلایل مهم خارش پوست سر

sahar.d
خارش پوست سر اگر دائمی باشد می تواند نگران کننده باشد و باید به دنبال علت این مشکل برای برطرف کردن آن باشید. این دلایل گاهی می تواند به دلیل بیماری های پوستی یا حتی استرس زیاد باشد.

حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی پوست سرتان به خارش افتاده باشد که می تواند به دلیل کثیفی موی سر به دلیل فاصله افتادن بین زمان های استحمام باشد و با حمام رفتن برطرف می شود. اما اگر پوست سرتان به صورت غیر عادی حتی پس از حمام رفتن و تمیز بودن موهایتان می خارد، می تواند نشان دهنده ی یک مشکل باشد. برای آگاهی بیشتر از دلایل خارش بیش از حد پوست سر، در این مطلب شما را با عواملی که می توانند سبب این مشکل شوند آشنا می کنیم.

 پوست خشک

این مشکل برای اشخاصی پیش خواهد آمد که پوست آن‌ها به اندازه کافی چربی تولید نمی‌کند. به این دلیل پوست شما خشک خواهد شد و شروع به خارش خواهد کرد. بهترین راه برای حل این مشکل انتخاب یک شامپوی مناسب است که بتواند رطوبت را به پوست شما بازگرداند. بهترین این شامپوها حاوی روغن شترمرغ هستند. در صورت وخیم‌تر بودن این مشکل حتماً به پزشک مراجعه کنید.

پوست چرب

هنگامیکه پوست شما بیش از حد مورد نیاز چربی تولید می‌کند، این چربی روی پوستتان انباشته می‌شود. این امر باعث جمع شدن سلول‌های مرده‌ی پوست در این قسمت‌ها می‌شود. برای حل این مشکل موهای خود را به صورت مرتب بشویید. اگر احساس کردید هنوز قبل از پایان یک روز موهایتان چرب شده است از شامپویی استفاده کنید که برای افراد با موهای چرب تعبیه شده‌اند. این شامپوها به پوست شما کمک می‌کند تا چربی‌ها جذب پوسستان بشود.

زخم‌های روی پوست سر

زخم‌های روی سر ممکن است به شدت بخارند، زشت باشند و موجب درماندگی فرد مبتلا شوند. خراشیدن معمولاً باعث بدتر شدن این زخم‌ها شده و احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد. در بیشتر موارد، زخم‌های پوست سر به‌خودی‌خود یا با یک سری داروهای بدون نسخه برطرف می‌شوند. اغلب اوقات، زخم‌های سر نشان‌دهنده مشکل جدی نیستند.

اگر نمی‌توانید علت زخم روی پوست سر را شناسایی کنید یا اگر این زخم‌ها در بیشتر نواحی سر وجود دارند یا به نظر عفونت کرده‌اند، به پزشک مراجعه کنید. 

قارچ پوستی

در صورت داشتن قارچ، دانه‌هایی مانند شوره روی سرتان مشاهده خواهید کرد. تفاوت آن‌ها با شوره در رنگ آن‌ها و سختی آن‌هاست. رنگ قارچ‌ها بیشتر مایل به زرد است. در این حالت پوست سر دچار تورم نیز خواهد شد. در این شرایط حتماً به پزشک مراجعه فرمائید.

بیماری های داخلی

برخی بیماری‌های داخلی نیز سبب خارش‌های پوستی می‌شود. از آن جمله می‌توان به کم خونی، فقر آهن، کم کاری یا پرکاری غدد تیروئید، انگل‌های روده‌ای، اختلالات کبدی و کلیوی اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد دفعی در خون و رسوب آن‌ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می‌شود.علاوه‌بر موارد یاد شده بیماران دیابتی در ناحیه سر خارش احساس می‌کنند و در افراد مبتلا به بیماری‌های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش‌های عمومی در پوست دیده می‌شود.

نکته: بعضی‌وقت‌ها رنگ مو و ژل که حاوی مواد شیمیایی هستند می‌تواند خارش سر ایجاد کند. پیش از مصرف، ابتدا آن‌ها را آزمایش کنید.

شست‌و‌شوی زیاد خارش می‌آورد

اگر خارش سر شما به خاطر شوره باشد می‌تواند علل متعددی داشته باشد،  مثلا این‌که شما چند وقت به چند وقت عادت دارید سرتان را بشویید. شستن کم موها می‌تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و در نتیجه به‌وجود آمدن برفک‌های شوره‌ای شود. از طرف دیگر شستن زیاد می‌تواند خارش سر را به‌وجود بیاورد چون تمام چربی‌های محافظت‌کننده پوست کف سر شسته می‌شود. هوای سرد و خیلی خشک هوای داخل اتاق نیز می‌تواند باعث خشکی پوست شود. استرس نیز می‌تواند روی شوره تاثیر بگذارد.

فر کردن خارش سر می‌آورد

فر کردن موها نیز می‌تواند به‌دلیل مواد شیمیایی فر حساسیت شدید روی پوست سر ایجاد کند اگر بعد از فر کردن موها تا ۴۸ ساعت دچار خارش پوست سر شدید، به مادهٔ موجود در داروی فر حساسیت دارید، چون این ماده شیمیایی تا چند بار شستن سر روی مو باقی می‌ماند.

پسوریازیس پوست سر

درصورتی‌که مبتلا به پسوریازیس پوست سر هستید باید از شامپوهای مخصوص که در برداشتن پوست سر و رفع التهاب آن موثر است استفاده شود. گاهی لازم است از کورتن‌های موضعی مثل لوسیون بتامتازون یا هیدروکورتیزون استفاده شود که باید طبق نظر پزشک باشد. علاوه‌بر این بعضی از  رنگ مو‌ها می‌توانند باعث بروز خارش پوست سر شوند و باید اول  تست شوند.

استرس

باور کنید یا نه استرس تأثیر زیادی روی خارش پوست سر دارد. درواقع استرس باعث به‌وجود آمدن حالت‌هایی چون التهابات به‌صورت سبوره می‌شود و در نتیجه آن برفک‌هایی سفید یا قهوه‌ای- زرد روی پوست کف سر ایجاد می‌شود و در نهایت خارش سر اتفاق می‌افتد. از شامپوهای مرطوب کننده استفاده کنید و استرس خود را با ورزش کاهش دهید.

۵ درمان خانگی برای خارش پوست سر

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ