برنج قهوهای؛ مفید برای کاهش خطر ابتلا به دیابت
دیابت و بالا بودن قند خون از بیماری هایی است که نیازمند کنترل می باشد.در افراد مبتلا به بیماری دیابت بهتر است مصرف مواد قندی به حداقل برسد .در این مطلب از الودکتر به شما می گوییم که چرا برنج سفید برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست و بهتر است جایگزین دیگری را برای آن انتخاب نمایند.
برنج قهوهای بهتر از برنج سفید بوده و بر اساس نتایج پژوهشهای اخیر میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
شرایطی را در نظر بگیرید که یک نفر پاکت شکر را باز کرده و در دهانش خالی کند. این تا حدودی شبیه وضعیتی است که با خوردن برنج زیاد به وجود میآید. یعنی آسیب شکر و برنج زیاد یکی میشود.
چرا برنج قهوه ای؟
برنج سفید به این دلیل سفید رنگ است که آسیاب و تصفیه میشود. برای همین هم ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین رفته و تبدیل به گلوسید «خالی» میشود.
اما شرایط برنج قهوهای کاملاً متفاوت است. این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است.
به همین دلیل جای تعجب نیست که نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد برنج قهوهای قادر است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
برنج قهوهای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب میشود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوستهی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است
نتایج این پژوهش اروپایی نشان میدهد اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف میکنید برنج قهوهای مصرف کنید میزان ابتلا به دیابت 16 درصد کاهش مییابد؛ و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه های کامل را جایگزین کنید این خطر را به میزان 36 درصد بیشتر کاهش میدهید.
شاخص گلیسمی برنج سفید مانند شکر بالا است. برای همین مصرف زیاد برنج سفید نیز مانند مصرف شکر مشکلساز خواهد شد. برنج قهوهای یک جایگزین مناسب برای برنج سفید محسوب میشود زیرا تصفیه نشده (یا کمتر شده) و خواص مغذی و پوستهی خود را حفظ کرده که حاوی فیبر نامحلول در آب است.
توجه داشته باشید که جو، جو دو سر و سبوس جزو دانههای دیگری هستند که خواص بیشتری از برنج سفید دارند و بهتر است در الویت قرار بگیرند.