نکات اولیه برای بهبودی زخم ها
به گزارش سایت الودکتر، ابتدا باید زخم را با آب و صابون ( ترجیحاً غیر معطر) شست وشو داد. سپس باید روی جراحت را محکم نگه داشت تا خونریزی قطع شود. اگر زخم عمیق باشد، بهتر است به پزشک مراجعه شود تا در صورت نیاز بخیه زده شود. بسیار مهم است که از حرکت دادن و گذاشتن پانسمانهای معمول زمانی که هنوز زخم باز است، اجتناب شود. در روزهای بعد توصیه میشود، محل جراحت را شست وشو داد و پانسمان را هر روز عوض کرد. استفاده از پراکسید مفید است؛ زیرا لختههای خون را حل کرده و آلودگی ها را از بین میبرد. زمانی که جراحت به زخم و به اصطلاح خشک شد، میتوان آن را با روغنهای مناسب یا کرم مرطوب کننده ماساژ داد. این کار به نرم شدن و محو شدن زخم کمک میکند. مصرف مکملهای ویتامین C، E و روی برای تسریع بهبود مؤثر است. باید توجه داشت، پوست آسیب دیده بسیار حساس است. استفاده از الکل اصلاً توصیه نمیشود، زیرا مادهای تحریک کننده است و در تسریع بهبود زخم تأثیری ندارد. خاراندن و کندن زخم احتمال تیرگی جای آن را بیشتر میکند و قرار گرفتن زخم در معرض نور خورشید نیز افزایش رنگدانههای پوست را در پی دارد. در این صورت ممکن است لکههای قهوهای اطراف و روی زخم ظاهر شود.
زخم را با عسل پانسمان کنید
استفاده از عسل با هدف درمانی برای تسریع جای زخم پس از اعمال جراحی مفید است. براساس تحقیقی در این باره خواص عسل روی 3600 بیمار بررسی شد. استفاده از پانسمانهای آغشته به عسل که مستقیماً روی زخم قرار گرفت، در 97 درصد آنها نتیجه مثبت داشت. عسل سرشار از قندی است که متابولیسم را افزایش میدهد. همچنان دارای مقدار زیادی محرکهای ویتامینی است و حالت اسیدی آن مانع از تکثیر باکتری ها میشود. عسل آویشن در این باره مؤثرتر است؛ زیرا این گیاه معطر خواص ضدعفونی کنندگی و ضدویروسی دارد.
ویتامین هایی برای بهبودی سریع زخم
ویتامین سی برای سنتز ماتریکس بین سلولی بافت ها مثل استخوان، پوست، دیواره رگ های خونی و بافت پیوندی ضروری هست، همینطور این ویتامین اثرات آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب سلولها پیشگیری می نماید. مواد خوراکی حاوی ویتامین سی عبارتند از: مرکبات، کیوی، خانواده کلم، گوجه فرنگی، خانواده کلم، انواع توت ها و ….یکی از نقش های مهم ویتامین A در بدن کمک به تولید گلبولهای سفید هست که این سلولها نقش مهمی در مبارزه با عفونت در اطراف زخم ها را دارد. همینطور این ویتامین نقش مهمی در سلامت پوست بدن دارد. ویتامین A نقش آنتی اکسیدانی نیز دارد و رادیکالهای آزاد که عامل مهمی برای آسیب به سلولها میباشند را خنثی می نماید. مواد خوراکی حاوی ویتامین A عبارتند از: جگر، سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی مثل هویج، انبه، فلفل دلمه ای، سیب زمینی شیرین.
غذاهای ضدالتهاب برای بهبودی فوری زخم ها
بعضی مواد خوراکی با داشتن عوامل ضد التهابی، التهاب را کاهش داده و از ایجاد عفونت پیشگیری میکنند و روند بهبود زخم را افزایش میدهند. این مواد خوراکی عبارتند از: عسل، آناناس و زرد چوبه. برای این که زخم هایتان به سرعت بهبود یابد ترکیب عسل و زرد چوبه را حتما امتحان نمایید. از دیرباز مصرف موضعی عسل نیز در التیام زخم ها و جراحات بسیار موثر بوده هست. برای ترمیم زخم و جراحات بدن به پروتئین بیشتری نیاز دارد، بی شک یک رژیم خوراکی با مقدار ناکافی پروتئین سرعت و شدت التیام زخم را تحت تاثیر قرار میدهد و روند بهبود زخم را کند می نماید. سعی کنید برای افزایش سرعت بهبود زخم هایتان یک رژیم خوراکی پر پروتئین داشته باشید.
بالاخره اختراع شد! بهبود زخم در کسری از ثانیه!