به گزارش الودکتر: زیاده روی در خوردن هر چیزی خطر آفرین است و در ادامه شما را با خطرات زیاده روی در خوردن چای آشنا خواهیم کرد.
عوارض زیاده روی در مصرف چای
مصرف هر روزه و مداوم چای حتماً میتواند عوارض و ضایعات مختلفی را برای سلامتی به همراه داشته باشد که در این مطلب به ۱۱ عارضه و بیماری که از مصرف چای سیاه ایجاد میشود، اشاره شده است.
تا به امروز مطالب مختلف و بعضاً متضادی درباره فواید یا مضرات مصرف «چای» از رسانههای مختلف عنوان شده و همین امر باعث سردرگمی طیف گستردهای از مردم در نوع مواجهه با مصرف چای سیاه شده است.
اما با توجه به «طبع سرد و خشک» چای سیاه، مصرف هر روزه، مداوم و زیاد چای حتماً میتواند عوارض و ضایعات مختلفی را برای سلامتی به همراه داشته باشد بهویژه اینکه باید درنظر داشته باشیم مضراتی که برای چای سیاه برشمرده میشود در مورد چای خالص و بدون افزودنیهای مختلف مرسوم است اما متاسفانه بخش عمدهای از چای سیاهی که هر روزه در کشورمان مصرف میشود، چای وارداتی است که تمام این چایها، حاوی مقدار زیادی اسانسهای شیمیایی، رنگهای غیر طبیعی افزودنی حتی مواد افزودنی غیرمجاز در مورد چایهای قاچاق وارداتی به کشور هستند؛ پس مضرات و عوارض مصرف چایهای سیاهی که اکثر ما ایرانیها هر روز به نوشیدن آن عادت کردهایم، بسیاربسیار گستردهتر از چایهای ایرانی فاقد افزودنی و اسانس است.
زیاده روی در مصرف چای باعث این بیماری های می شود
در ادامه به برخی از بیماریها و عوارض که در اثر مصرف چای سیاه ایجاد میشوند، اشاره کردهایم:
ـ عفونت و ایجاد زخم معده و اثنی عشر
ـ خار پاشنه پا در زنان
ـ کمخونی فقر آهن
ـ پروستاتیت مزمن در مردان
ـ ریزش موها
ـ خرابی دندان ها
ـ «بهق» و لک های قهوهای روی صورت
ـ اگزما و خشکی پوست
ـ یبوست در رودهها
ـ چین و چروک و ترک های پوست پیشانی
ـ بواسیر یا هموریید
مضرات مصرف زیاد چای
فرهاد صبری متخصص طب سنتی، گفت: مصرف هر گونه مواد خوراکی اگر به اندازه کافی و معقول باشد نه تنها خطری برای بدن ندارد، بلکه مفید نیز است، اما چنانچه همین ماده خوراکی بیشتر از حد معمول و نادرست مصرف شود، مضرات بسیاری برای بدن در پی دارد. چای سیاه نیز از این قاعده مستثنی نیست و مصرف بیش از حد آن آسیب های فراوانی به بدن وارد می کند.
اولین نقطه در بدن که مورد آسیب مصرف بیش از حد چای قرار می گیرد، مینای دندان است که به عنوان یکی از عوامل مهم در تیره شدن و پوسیدگی دندان به شمار می رود. در چای سیاه ماده ای به نام تئین وجود دارد که موجب افزایش ضربان قلب می شود و مصرف بیش از حد آن برای افرادی که ضربان قلب آنها بیشتر از 80 است، توصیه نمی شود. به دلیل وجود همین ماده در چای و درصورت مصرف بیش از حد، موجب تهییج اعصاب و بروز عصبانیت شده و در برخی خانمها موجب بروز اضطراب می شود.
از آنجا که چای سیاه حاوی مقادیر زیادی کافئین و تئین می باشد، به افراد مبتلا به زخم معده توصیه می شود که مصرف آن را کاهش دهند و یا حداقل 3 ساعت بعد از غذا چای بنوشند. این مسئله مهم است که چای در چه ساعتی از روز مصرف شود و توصیه من این است که به علت خالی بودن معده افراد یک ساعت قبل از غذا از نوشیدن چای پرهیز کنند.
وی با اشاره به این موضوع که بلافاصله بعد از غذا نباید چای مصرف شود، افزود: مصرف چای بلافاصله پس از غذا به کاهش جذب اسید فولیک، آهن و کلسیم در بدن منجر شده و به مرور مشکلاتی همچون پوکی استخوان در افراد را به دنبال خواهد داشت. البته مصرف کم چای سیاه در طول روز، به عملکرد بهتر کلیه و آرامش اعصاب کمک می کند و ما ایرانی ها باید یاد بگیریم که هر ماده ای را به مقدار کم و به میزان تعیین شده مصرف کنیم.
تاثیر چای سبز بر کبد چرب
روش های تشخیص چای کیسه ای سرطان زا!