چای لاغری که همون دمنوش های گیاهی هستند با کاهش اشتها باعت کاهش وزن می شوند که البته برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید در کنار مصرف چای لاغری ، مقدار کالری دریافتی و فعالیت روزانه افراد هم مورد بررسی قرار گیرد.
اغلب مردم اینگونه می اندیشند که چای لاغری چون از مواد گیاهی ساخته شده پس هیچگونه ضرری ندارد و اکثریت مشتاق برای این چای ها هم بانوان هستند. چای های لاغری اخیراً تبلیغات زیادی در رسانه ها داشته و چندین بار کارشناس شرکت تولید کننده چای لاغری در رسانه ها توضیح داده است که اگر به طور مرتب از این چای استفاده کنید در مدت ۱ ماه ۳ تا ۷ کیلو هم کاهش وزن خواهید داشت.
اگر فردی رژیم غذایی اصولی و سالمی نداشته باشد یا در طول روز به اندازه کافی فعالیت بدنی انجام ندهد، نمی تواند فقط با مصرف چای یا هر محصول لاغری دیگری، امیدی به کاهش وزن داشته باشد. کاهش وزن در اثر برهم زدن موازنه بین دریافت و سوزاندن کالری در بدن اتفاق می افتد که این اتفاق هم فقط با نوشیدن یک نوع چای خاص، نخواهد افتاد.
محتویات داخل چای لاغری چیست؟
معمولا چایهایی که برای لاغری تولید و روانه بازار میشوند، دارای ترکیبهایی مانند چای سبز و مواد ملین هستند. یک متخصص طب سنتی بیان کرد: ترکیبات دمنوشهای لاغری معمولا از گلهای مختلف گیاهانی مثل زیره، گل ختمی و … است که اینها را به حالت دمکرده تبدیل میکنند و توصیه میشود فرد قبل از غذا مصرف کند که معمولا موجب کاهش مختصری در اشتها میشوند.
چای لاغری در بدن چگونه عمل می کند؟
انواع نوشیدنیهای حاوی کافئین و پلیفنولها مانند چای سبز، سیاه یا قهوه، جزو نوشیدنیهای مدری محسوب میشوند که دفع آب از بدن را افزایش میدهند. زمانی که آب بدن بیش از اندازه دفع میشود، املاحی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم هم از بدن دفع خواهند شد و تعادل آب و الکترولیت بدن به هم میخورد. ضمن اینکه ترکیبهای کافئیندار میتوانند باعث کندی حرکات دستگاه گوارش شوند و ابتلا به یبوست را در پی داشته باشند. بههمین دلیل از ترکیبهای ملین در تولید چایهای لاغری استفاده میکنند.
آیا چای لاغری به کاهش وزن کمک می کند؟
این چایها که در واقع دمنوش هستند، شامل ترکیبات گیاهی هستند که در خوشبینانهترین حالت، تنها اشتها را کم میکند. کاهش وزن تنها با کاهش اشتها میسر نمیشود. چراکه با کاهش اشتها در یک فرد چاق، نمیتوان به سوخت و ساز و آب شدن چربیهای بدن وی کمک کرد و افراد چاق معمولا دچار اختلال در متابولیسم سلولی هستند. بنابراین اگر فردی رژیم غذایی اصولی و سالمی نداشته باشد یا در طول روز بهاندازه کافی فعالیت بدنی انجام ندهد، نمیتواند فقط با مصرف چای یا هر محصول لاغری دیگری، امیدی به کاهش وزن داشته باشد. کاهش وزن در اثر برهم زدن موازنه بین دریافت و سوزاندن کالری در بدن اتفاق میافتد که این اتفاق هم فقط با نوشیدن یک نوع چای خاص، نخواهد افتاد. بنابراین این نوشیدنیها هیچگونه خاصیت لاغرکنندگی بدان معنی اصلی آن که کم شدن چربی بدن است، ندارند.
آیا مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی عوارض خاصی دارد؟
مصرف مداوم ترکیبهای ملینی باعث ایجاد اختلال در جذب موادمغذی میشود. یعنی زمانی که یک ماده غذایی را مصرف میکنیم و بعد از آن چای لاغری مینوشیم، مانع جذب ویتامینها و املاح یا حتی پروتئین و چربی موجود در آن ماده غذایی در بدن میشویم. این مسئله میتواند در طولانیمدت، هم بدن را با کمبودهای تغذیهای مواجه کند و هم اختلالهای گوارشی شدیدی به وجود بیاورد. افرادی که این نوشیدنیها را مصرف میکنند ممکن است نتایج به ظاهر مطلوبی در کوتاهمدت بگیرند اما عوارض و آسیبهایی که بدن آنها را در اثر این روشهای نادرست در آینده درگیر خواهد کرد، آزاردهنده خواهد بود. حتی روشهای کوتاهمدت، غیراصولی و ناگهانی کاهش وزن میتوانند آسیبهای بعضاً جبرانناپذیری بر اندامهای حیاتی بدن مانند کبد و کلیهها بگذارند و باعث از دست رفتن این ارگانهای حیاتی شوند.
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا مصرف مداوم ترکیبهای ملین باعث ایجاد اختلال در جذب موادمغذی میشود. یعنی زمانی که یک ماده غذایی را مصرف میکنیم و بعد از آن چای لاغری مینوشیم، مانع جذب ویتامینها و املاح یا حتی پروتئین و چربی موجود در آن ماده غذایی در بدن میشویم. این مساله میتواند در طولانیمدت، هم بدن را با کمبودهای تغذیهای مواجه کند و هم اختلالهای گوارشی شدیدی بهوجود بیاورد.