به گزارش الودکتر: با نوشیدن قهوه نه تنها از انواع سرطان به دور می مانید بلکه اگر آن را به سبک ایتالیایی بنوشید می توانید از سرطان پروستات نیز جلوگیری کنید.
نوشیدن قهوه و اثرات آن بر سرطان پروستات
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد نوشیدن قهوه به سبک ایتالیایی موجب کاهش ریسک سرطان پروستات میشود. محققان دریافتند نوشیدن سه فنجان یا بیشتر قهوه در روز دارای تاثیر حفاظتی در مقابل سرطان پروستات در مردان است. نوشیدن قهوه شاید در ایران مانند محبوبیت چای رواج نداشته باشد اما هرروز شاهد اخبار خوبی از تأثیر مثبت آن بر بیماری های جسمی هستیم. البته سبک و نحوه تهیه قهوه مهم است. تا جایی که محققان به آقایان توصیه می کنند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات، قهوه را به سبک ایتالیایی بنوشند. نوشیدن سه فنجان یا بیشتر از قهوه به سبک ایتالیایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان مؤثر است. این نوع قهوه با فشار بالا، بدون فیلتر و با آب بسیار داغ و پرحرارت تهیه می شود.
این مطالعه شامل ۷۰۰۰ مرد ۵۰ سال به بالا بود که در منطقه مولیس در ایتالیا زندگی میکردند. عادات قهوه خوردن مردان و بروز سرطان پروستات در آنها در حدود ۴ سال تحت نظر بود. دو رشته سلولی مربوط به سرطان پروستات موسوم به PC-۳ و DU۱۴۵ مورد آزمایش قرار گرفت.
براساس این دادهها محققان دریافتند افراد شدیدا قهوه خور که روزی ۳ فنجان یا بیشتر قهوه مینوشیدند در مقایسه با مردانی که قهوه نمینوشیدند یا یک تا ۲ فنجان در روز قهوه میخوردند ۵۳ درصد کمتر در معرض سرطان پروستات بودند.
این مشاهدات نشان داد عصارههای کافئیندار به شکل قابل توجهی موجب کاهش رشد و گسترش سلولهای سرطانی میشود. عصارههای بدون کافئین چنین تاثیر مشابهی نداشتند. از این رو محققان معتقدند تاثیر سودمند مشاهده شده در بین مردان بیشتر مربوط به کافئین است تا سایر مواد دیگر موجود در قهوه.
محققان عنوان میکنند آماده کردن قهوه به شیوه ایتالیایی شامل فشار بالا، دمای بسیار بالا آب و بدون فیلتر است. این شیوه متفاوت از سایر نقاط جهان، منجر به وجود غلظت بالای مواد بیواکتیو موجود در قهوه میشود.
اثر قوه بر پارکینگسون
مطالعه جدید نشان می دهد کافئین ممکن است در بهبود قدرت حرکتی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون سودمند نباشد. پارکینسون اختلال سیستم عصب مرکزی است که بر حرکت تاثیر می گذارد. مطالعات قبلی نشان داده بود نوشیدن سه فنجان قهوه در روز موجب بهبود احتمالی علائم حرکتی در افراد مبتلا به این بیماری که دارای لرزش هم بودند، می شود.
رونالد پوستاما، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک گیل کانادا، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که کافئین به عنوان درمانی برای علائم حرکتی بیماری پارکینسون قابل توصیه نیست.» این مطالعه شامل افراد با میانگین سنی ۶۲ سال بود که به طور متوسط به مدت ۴ سال مبتلا به پارکینسون تشخیص داده شده بودند. به نیمی از این افراد دو بار در روز، یکبار صبح و یکبار بعد از ناهار، کپسول ۲۰۰ میلیگرمی کافئین که معادل سه فنجان قهوه بود، داده شد و به نیمی دیگر کپسول های دارونما داده شد.
محققان مشاهده کردند هیچ بهبودی در مورد علائم حرکتی در افرادی که کپسول های کافئین مصرف کرده بودند در مقایسه با بیمارانی که کپسول های دارونما مصرف کرده بودند، مشاهده نشد. به گفته محققان،هیچ تفاوتی نیز در کیفیت زندگی این افراد وجود نداشت. پوستاما در ادامه عنوان می کند: «کافئین که ماده ای ایمن و ارزان است، با کاهش ریسک ابتلا به پارکینسون مرتبط است. اما به درمان بیماری کمک زیادی نمی کند.»
خوردن کدام نوع قهوه برای معده بی زحمت و بدون درد است؟
خانم هایی که به خوردن قهوه عادت دارند، بخوانند!