هشدار به طرفداران گیلاس

گیلاس میوه ای لذیذ تابستانی است که طرفداران بسیاری دارد اما باید مراقب مصرف زیاد گیلاس باشید.

 همه ی ما از خوردنگیلاس در روزهای گرم تابستان لذت می بریم و اساسا گیلاس محبوب ترین میوه این فصل گرم است. اما مانند همه مواد غذایی دیگر، مصرف زیاد این میوه نیز خطراتی را به همراه دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

فیبر زیاد هم گاهی نگران کننده می شود

گیلاس حاوی مقدار بالایی فیبر است، به طوریکه در هر فنجان ۳ گرم فیبر وجود دارد. اگرچه بعید به نظر می رسد این مقدار فیبر باعث بروز عوارض جانبی شود اما اگر این میوه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی با درصد فیبر بالا مصرف شود، به ویژه زمانیکه مقدار فیبر دریافتی به سرعت افزایش یابد؛ علائمی مانند گاز روده، کرامپ های شکمی و نفخ را به دنبال خواهد داشت. براساس مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو، رژیم غذایی با درصد فیبر بالا حاوی ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز است. مواد غذایی حاوی فیبر علاوه بر گیلاس شامل انواع میوه، سبزیجات، غلات، آجیل، دانه ها و حبوبات می شود.

کمبودهای تغذیه ای

اگرچه گیلاس حاوی مواد مغذی است اما درصورتیکه به جای سایر مواد مغذی ضروری بدن مصرف شود کمبودهای تغذیه ای را به دنبال خواهد داشت. گیلاس غنی از منابع کربوهیدرات مانند قندطبیعی، فیبر، ویتامین C و پتاسیم بوده اما فاقد میزان کافی از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین غذایی و چربی های اشباع نشده است. با این وجود در صورتیکه گیلاس به میزان توصیه شده در یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود منجر به کمبودهای تغذیه ای نخواهد شد.

آلرژی

در صورت آلرژی به گیلاس، احتمال عوارض جانبی ناخوشایند یا حتی در مواردی، خطرناک وجود دارد. براساس آکادمی آسم، آلرژی و ایمونولوژی امریکا، آلرژی به گیلاس به صورت حس بسته شدن راه گلو، تنگی نفس و کهیر ظاهر می شود. درصورت مشاهده هر کدام از این علائم بعد از مصرف گیلاس، از خوردن این میوه اجتناب کرده و به پزشک مراجعه کنید. لازم به ذکر است در صورت داشتن آلرژی به گیلاس ممکن است به سایر میوه ها نیز آلرژی داشته باشید.

مصرف آلبالو و گیلاس برای کودکان زیر ۳ سال ممنوع

مصرف میوه‌های ملین در کودکان می‌تواند باعث ایجاد مشکل در هضم دستگاه گوارش آن‌ها شده و او را با مشکلات بعدی مواجه کند. با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان، مصرف میوه‌های ملین مانند گیلاس، آلبالو و گوجه سبز توسط کودکان زیر ۳ سال خطر مسمومیت و ایجاد اسهال می‌کند.

میزان توصیه شده

در صورتیکه حتی به گیلاس آلرژی ندارید، این میوه را براساس میزان توصیه شده روزانه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنید تا از عوارض جانبی ناشی از مصرف زیاد گیلاس و کمبودهای تغذیه ای پیشگیری شود. براساس دستورالعمل غذایی امریکا، در یک رژیم غذایی روزانه با ۱۶۰۰ کالری انرژی، می توان یک و نیم فنجان گیلاس دریافت کرد. همچنین در یک رژیم غذایی با مصرف روزانه  ۲۰۰۰ کالری انرژی و در رژیم غذایی ۲۸۰۰ کالری، به ترتیب میزان توصیه شده مصرف گیلاس دو فنجان و دو فنجان و نیم است.

خوردن هسته گیلاس، دانه گلابی و برگ‌ریواس‌ممنوع

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ