مواظب این خطرات در آرایشگاه باشید!

آرایشگاه ها در صورت بهداشتی و تخصصی نبودن می توانند بدترین آسیب ها را به پوست و مو شما بزنند.

آرایشگاه رفتن از محبوب ترین کارها در میان خانم ها است زیرا زیبایی آن ها را چندبرابر می کند و احساس رضایت از خود را در خانم ها افزایش می دهد. امروزه در هر محله چندین آرایشگاه وجود دارد و شما در طول روز در مکان های مختلف و فضای مجازی انواع تبلیغ های مختلف در رابطه با کارهای زیبایی متفات را می بینیم. اینکه چه کاری برای سلامت بیشتر پوست و مو ما مفید است و کدام آرایشگاه برای انجام کارهای زیبایی بهتر است، انتخاب سخت و گیج کننده ای است. در میان این هیاهو نباید فراموش کنید که برخی کارهای زیبایی در صورتی که به درستی و توسط فرد متخصص انجام نشوند نتیجه برعکس خواهند داشت و سبب آسیب به پوست و مو می شوند. در این مطلب قصد داریم شما را با خطراتی که در آرایشگاه شما را تهدید می کند آشنا کنیم.

اتو کشیدن موها و مسمومیت

یکی از روش‌های صاف کردن مو در بعضی از آرایشگاه‌ها استفاده از ترکیبات حاوی فرمالدئید همراه با سشوار یا اتوی داغ است. با وجود آنکه در مورد فروش محصولات حاوی این ماده قوانین سخت‌گیرانه‌ای وضع شده، اما هنوز هم شاهد استفاده از آنها هستیم.  فرمالدئیدها با قرار گرفتن در معرض دمای بالا، ترکیباتی از خود متصاعد می‌کنند که می‌تواند باعث بروز سردرد، حالت تهوع و سوزش چشم و گلو شود. 

بررسی 120 بیمار مبتلا به سرطان بینی و گلو توسط پژوهشگران انجمن ملی مبارزه با محصولات شیمیایی ایالات‌متحده نیز نشان داده این افراد مدتی طولانی در معرض این حلال قرار داشته‌اند. مصرف مقادیر زیاد این ماده ‌شیمیایی، نمایان شدن آثار سمی آن را در بدن به دنبال دارد و مقادیر اندک آن نیز باعث تحریک، سوزش و خارش چشم و ریزش اشک می‌شود. مسمومیت خون، افزایش اسیدخون و کاهش شدید حرارت بدن هم از عوارض جذب فرمالدئید از طریق دستگاه گوارش است.

پیرسینگ لاله گوش

اصولا سوراخ کردن گوش باید در مطب پزشک یا پزشک متخصص پوست انجام شود و بهتر است این عمل را در فروشگاه های بدلیجات یا آریشگاه ها انجام ندهید. به علاوه پیرسینگ یا سوراخ کردن لاله گوش، کار مورد تایید ما نیست زیرا لاله گوش تماما از غضروف تشکیل شده و فاقد رگ خونی است، بنابراین در صورت عفونت و التهاب روند بهبودی کندی دارد. به علاوه توجه داشته باشید که گول تبلیغات پیرسینگ را نخورید؛ این روش ها نه تنها خطر عفونت های جدی را دارند، بلکه ممکن است در اثر ضربه یا گیر کردن جواهر، پوست ناحیه پیرسینگ پاره شود.

سوختگی ناشی از وکس‌ها

اگر به شیوه درست از وکس‌های گرم استفاده نشود، خطرات بالقوه زیادی خانم‌ها را تهدید می‌کند. تعداد مواردی که مشتری‌ها به دلیل نداشتن مهارت آرایشگر خود دچار سوختگی‌ شده‌اند، کم نیست. 

برای درمان این نوع سوختگی‌ها حتما باید به پزشک مراجعه کرد و حتی بعد از بهبود کامل ممکن است قسمتی از پوست خانم‌ها دارای رنگ متفاوتی نسبت به بخش‌های دیگر شود. این فقط سوختگی نیست که استفاده‌کننده از وکس‌ها را تهدید می‌کند، بلکه احتمال عفونت فولیکول‌های مو هم در این روش وجود دارد. 
اگر استفاده از وکس‌ها با مهارت کافی صورت نگیرد، ممکن است خارجی‌ترین لایه پوست همراه با آن جدا شود که در این حالت عفونت‌های خطرناکی مانند MRSA اجازه ورود به بدن را پیدا می‌کند.

اپیلاسیون

متاسلفنه در سالن های شلوغ، موم را روی شعله مستقیم گاز داغ می کنند تا به خاطر گرمای آن لایه ای نازک از موم به پوست منتقل شود و ضمن کاهش مواد مصرفی و هزینه ها، موها به طور کامل زدوده شوند. در این صورت پوست دچار قرمزی، تاول و سوختگی می شود.

آرایشگر باید از دستگاه هیتر که موم را تا دمای مشخصی داغ می کند و خاموش می شود استفاده کند. به علاوه اگر بهداشت ظروف مصرفی رعایت نشود و آرایشگر کاردک موم را برای هر مشتری مستقیما به ظرف موم بزند، بیماری های ویروسی مانند زگیل از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

آرایشگ رباید موم را از مخزن اصلی وارد ظرفی یک بار مصرف کند و با قاشقک مجزا برای هر نفر آن را به بدن بزند. سپس ظروف و حوله یکبار مصرف و زیرانداز هر مشتری را دور بریزد. در نهایت موم های جلبکی، برزیلی یا دیگر عناوینی از این دست تنها جنبه تبلیغاتی دارند و موم های به اصطلاح گیاهی تنها از انواع معمولی چسبناک ترند و از صمغ درخت تهیه نشده اند.

مسئول انجام اپیلاسیون باید قبل از شروع کار برای هر مشتری دست هایش را بشوید و برداشتن موها را با حوصله انجام دهد زیرا کندن شتابزده موها احتمال آسیب و ایجاد جوش را بیشتر می کند.

آرایش ناخن‌ها و عفونت

برداشتن قسمتی از ناخن‌ها که از آن با عنوان cuticle نام برده می‌شود، ممکن است ظاهر آنها را بهتر کند، اما احتمال ورود عفونت به این بخش از بدن را افزایش می‌دهد. Cuticle ها بین پوست انگشت و ورقه ناخن قرار گرفته و یک پوشش محافظتی و ضدآب روی آن به وجود می‌آورند، اما در صورت آسیب‌دیدگی می‌توانند دچار عفونت شوند که با علائمی مانند تورم و تغییر رنگ خود را نشان می‌دهند.

لامپ‌های مانیکور و سرطان

همه ما می‌دانیم که استفاده از تخت‌های برنزه‌کننده خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، اما تعداد کمی هستند که از خطر لامپ‌های کوچک مانیکور که با هدف سفت و سخت کردن ناخن‌های مصنوعی تولید شده‌اند، مطلع باشند. با اینکه نور حاصل از این لامپ‌ها روی ناحیه بسیار کوچکی از پوست می‌تابد، اما باز هم تعدادی از استفاده‌کنندگان را دچار سرطان پوست کرده است.

پاکسازی

این روش برای افرادی ابداع شده که جوش های زیرپوستی آنها به درمان دارویی جواب نداده است. پاکسازی باید با مواد و دستگاه های بخصوصی در مطب متخصص پوست انجام شود و اینکه آرایشگر با چرب زبانی برایتان توضیح دهد که چطور این جوش ها را برایتان خارج می کند نباید شما را به انجام این روش تخصصی در آرایشگاه قانع کند.

نکته دوم اینکه پاکسازی مرحله دوم و متوالی درمان دارویی است. اگر شخص در قدم اول بخواهد پوستش را پاکسازی کند متحمل درد شدیدی می شود.

نکته سوم اینکه متخصص پوست بعد از انجام پاکسازی درمان دارویی موضعی را برای جلوگیری از بازگشت این جوش ها تجویز می کند.

بنابراین این عمل کلا در حوزه تخصصی و مهارت یک آرایشگر نیست.

سکته در هنگام شستن سر!

اگر بعد از شستن سر خود به دلیل کشیدن گردنتان به داخل سرشویی دچار گردن‌درد شدید، بدانید که خوش‌شانس بودید، زیرا در مواردی این کار حتی باعث سکته مغزی مشتریان شده است. تحقیقات نشان می‌دهد قرار گرفتن در این وضعیت که شما گردن خود را به طور کامل به سمت جلو کشیده‌اید تا با شامپو سر شما شسته شود، احتمال سکته را به طور عجیبی افزایش می‌دهد. این بیماری که از آن به عنوان سندرم سکته سالن‌های آرایش نام برده می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی واقع در ناحیه گردن تحت فشار قرار می‌گیرند و نمی‌توانند خون را به سمت مغز منتقل کنند. 

در نتیجه قرار گرفتن در این وضعیت ممکن است عوارضی مانند سرگیجه، بی‌حسی در صورت و حتی لخته شدن خون در مغز اتفاق بیفتد. با اینکه احتمال وقوع این اتفاق بسیار نادر است، اما اشخاصی که دچار آرتروز گردن بوده یا مستعد لخته شدن خون هستند باید بیشتر از دیگران مراقب باشند. 

خانم پاملا کراب 51 ساله، یکی از افرادی بود که در سال 2000 سندرم سکته سالن‌های زیبایی را تجربه کرد. با اینکه خانم کراب از این اتفاق جان سالم به در برد، اما در سال 2004 در اثر وقوع یک سکته دیگر جان خود را از دست داد. همسر او بعد از این اتفاق سعی کرد دیگران را از سندرم سکته سالن‌های زیبایی آگاه کند و به‌خصوص به زنانی که دچار فشار خون بالا هستند هشدار بدهد که از قرار گرفتن در این وضعیت خودداری کنند. اگر شما هم خود را در معرض خطر می‌بینید سعی کنیـــد از کشـــیدن بیش از حد گردنتان به سمت جلو اجتناب کرده و تا حد امکان سعی کنید بدن خود را نزدیک به سرشویی قرار دهید.

اکستنشن مژه

چسب قوی این روش حساسیت زاست، به مژه فشار زیادی وارد می کند و باعث ریزش آن می شود. برای اکثر افرادی که به طور موقت مژه می گذارند از چسب خاص و مواد پاک کننده ای استفاده می شود که بسیار قوی است و در صورت مهارت نداشتن آرایشگر یا کوچکترین خطای او، چشم را به شدت می سوزاند.

در ماهوراه تبلیغات زیادی در مورد محلول های رشد دهنده مژه می شود اما خیالتان باشد که هنوز ماده ای که بتواند مژه را به طور معجزه آسا پرپشت و بلند کند اختراع نشده است. با استفاده از آنها سلامت و پول خود را هدر ندهید.

شانه‌های مشترک و انتقال شپش!

حتی در گران‌ترین و لوکس‌ترین سالن‌های آرایش و زیبایی هم، آرایشگرهایی وجود دارند که از یک شانه مشترک برای مشتری‌های خود استفاده می‌کنند و متاسفانه این وسایل را بعد از اتمام کار یک نفر، ضد عفونی نمی‌کنند. ممکن است بعضی‌ها تصور کنند با شستن سر و موها مشکلی برایشان به وجود نمی‌آید، اما حقیقت این است که با استفاده از لوازم مشترک امکان انتقال تخم‌های شپش از سر یک مشتری به سر شما وجود دارد. با اینکه با افزایش سطح بهداشت عمومی تعداد افراد مبتلا به شپش بسیار کمتر از گذشته است، اما هنوز هم احتمال مراجعه یک خانم همراه با این آلودگی‌ها به آرایشگاه وجود دارد. 

بهترین روش برای در امان ماندن از ابتلا به بیماری‌های مشترک این است که هر مشتری با شانه، قیچی و دیگر لوازم خودش به آرایشگاه‌ها مراجعه کند.  البته با این کار بعضی از آرایشگرها دیگر اقدام به ضدعفونی کردن وسایل اختصاصی نمی‌کنند که این کار هم خطرات خاص خود را دارد. اغلب این وسایل در پوشش‌ها و کیف‌های پلاستیکی قرار می‌گیرند و به دلیل وجود رطوبت در آن محیط‌ها شرایط مساعدی برای رشد قارچ‌ها و انگل‌ها پدید می‌آید.

لاک‌ناخن و اسپری مو

زنانی که به شدت به فکر ظاهر خود هستند و مرتب رنگ ناخن‌های خود را با لاک‌های مختلف تغییر می‌دهند و از اسپری‌های آرایشی برای حالت دادن به موهای خود استفاده می‌کنند، باید در انتظار ابتلا به دیابت باشند. یک تیم از بیمارستان زنان بوستون متوجه رابطه بین نوع مواد شیمیایی که در لاک‌های ناخن و اسپری‌های مو وجود دارد و ابتلا به بیماری دیابت شدند.  

این تحقیقات نشان داد زنانی که بیشترین میزان استفاده از این محصولات را دارند تا دوبرابر بیشتر از زنان دیگر ممکن است به این بیماری مزمن دچار شوند. یکی از این مواد شیمیایی فتالیت‌ها هستند که رفتارهای هورمون‌های بدن را شبیه‌سازی می‌کنند. آزمایش‌ها نشان می‌دهد این مواد به راحتی می‌توانند وارد بدن شوند و حتی مقادیری از آنها در ادرار زنان هم یافت می‌شود که این نشان‌دهنده خطر استفاده از لاک‌های ناخن است.

قیچی‌های غیراستریل و هپاتیت C

آیا می‌دانید اگر درحین کوتاه کردن موهای سر، قیچی تصادفا قسمت کوچکی از گوش یا پوستتان را زخمی کند، چه خطری در کمین شماست؟ یا اگر وسایل مانیکور کردن ناخن به‌درستی ضدعفونی نشده باشد، چه بیماری‌هایی ممکن است وارد بدن شما شود؟

یکی از ویروس‌های بسیار مقاوم که حتی می‌تواند برای مدت طولانی بیرون از بدن انسان به حیات خود ادامه دهد هپاتیت C نام دارد. متاسفانه این ویروس بعد از مبتلا کردن انسان‌ها تا مدت‌ها بدون هیچ علامتی باقی خواهد ماند و شاید شما بعد از گذشت ده‌ها سال متوجه بیماری خود شوید. هپاتیت C خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر مانند سرطان کبد را هم افزایش می‌دهد و متاسفانه بسیار هم مسری است.

میکروپیگمنتیشن و تاتو

در تمام دنیا نسبت به رنگ های شیمیایی که ساخته بشرند سختگیری شدیدی می شود. در کشور ما متاسفانه نظارت چندانی بر استفاده این رنگ ها در مراکز زیبایی وجود ندارد. در کل تاتو برای اصلاح رنگ مشکل پوستی بخصوص در برخی افراد زیر نظر پزشک مانعی ندارد اما برای فردی که سالم است تنها به دلیل پیروی از مد، عملی عاقلانه نیست زیرا احتمال عفونت و حساسیت و ایجاد اسکار در این روش بسیار زیاد است.

به علاوه برخی رنگ های بخصوص هنگام MRI ممکن است باعث سوختگی پوست فرد شوند. رنگ هایی مثل سبز و قرمز حساسیت های شدیدی را در برخی افراد ایجاد می کنند. در ضمن گاهی آرایشگرها به طور تجربی برای ایجاد رنگ دلخواه چند رنگ را با هم ترکیب می کنند. در اینصورت اگر فرد بخواهد این نقش و نگار را بعدا از بدنش با لیزر پاک کند با مشکل روبرو می شود زیرا هر طول موج لیزر برای رنگ بخصوصی تعیین می شود. حالا که ترکیبی از چند رنگ در بدن فرد است، پاک کردن تاتو به درستی انجام نمی شود.

نکته آخر هم اینکه اگر شخص به هر دلیلی اصرار به تاتو دارد باید از رعایت اصول بهداشتی در آرایشگاه مطمئن باشد و حتما از بروشور رنگ مورد استفاده (شامل تاریخ تولید، انقضا، بارکد شرکت تولیدکننده، ترکیب های تشکیل دهنده) عکس تهیه کند و نزد خود نگه دارد تا در صورت نیاز به پاک کردن به پزشک خود نشان دهد.

خطرات آرایش کردن در ماه های اول بارداری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ