به گزارش الودکتر: آرتروز زانو در طول افطایش سن برای بسیاری از افراد درد بسیاری را به همره می آورد اما در این مقاله به شما روش های به تاخیر انداختن ابتلا به آرتروز زانو را آموزش می دهیم.
کاهش درد آرتروز زانو
ذبیحالله حسنزاده متخصص ارتوپد و جراح زانو درباره علل ایجاد کننده آرتروز زانو اظهار کرد: مفصل زانو یکی از مفاصل بزرگ بدن است که وزن ما را تحمل و همه فعالیتهایمان را در راه رفتن و دویدن هدایت میکند بنابراین فشار زیادی به این مفصل وارد میشود؛ سبک زندگی نامناسب (نشستن، خوابیدن و ایستادن نادرست) بر زانو اثر منفی میگذارد؛ آرتروز زانو، بیماری است که بر اثر افزایش سن ایجاد میکند، ولی عوامل زیادی وجود دارند که به کمک آنها میتوانیم این عارضه را به تأخیر بیندازیم یا طوری آن را درمان کنیم که افراد کمتر دچار مشکل شوند.
اضافه وزن و چاقی یکی از عواملی است که در ایجاد آرتروز زانو نقش مهمی دارد؛ به ازای هر کیلوگرم اضافه وزن، چهار کیلوگرم فشار مضاعف به زانو وارد میشود.
ما برای به دست آوردن وزن طبیعی باید طول قد به سانتیمتر را منهای ۱۰۰ سپس عدد ۵ را به آن اضافه یا کم کنیم؛ عددی که به دست میآید نشان دهنده وزن طبیعی فرد است؛ دو زانو یا چهار زانو نشستن از جمله عواملی هستند که در ایجاد آرتروز زانو نقش اساسی دارند همچنین بالا و پایین رفتن از بیش از ۱۰ پله هم میتواند در بروز آرتروز زانو مؤثر باشد.
افراد برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز زانو باید از لبنیات و محصولات دریایی به اندازه کافی استفاده کنند؛ آنها همچنین باید در هوای آزاد و زیر آفتاب قدم بزنند تا ویتامین D کافی را جذب کنند، زیرا کلسیم برای جذب در بدن به این ویتامین نیاز دارد؛ استفاده از مکملها در سنین بالای ۵۰ تا ۶۰ سال و در دوران رشد بسیار اهمیت دارد، زیرا این مکملها نیاز روزانه ما را به مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم تأمین میکنند بنابراین افراد با مصرف مکملها میتوانند استخوانهایی محکم داشته باشند.
افراد برای جلوگیری از ابتلا به آرتروز زانو باید از انجام فعالیتهایی که با زانو زدن روی زمین همراه است، خودداری کنند؛ پیاده روی در آب یا با کفش مناسب بر روی زمین صاف و تقویت عضلات چهار سر در جلو و دو قلوی همسترینگها در پشت زانو هم از جمله عواملی هستند که از آسیبهای زانو جلوگیری میکنند.
افراد به کمک روشهای مختلف میتوانند جلوی پیشرفت آرتروز زانو را بگیرند، اما نمیتوانند آن را به طور کامل مهار کنند؛ مصرف داروهای غضروف ساز به تنهایی در درمان آرتروز زانو مؤثر نیست، اما این داروها میتوانند نیاز ما را به استفاده از مسکنها کاهش بدهند.
آرتروز زانو،درد زانو
در موارد حاد آرتروز زانو این تزریقات میتوانند مفید باشند، ولی به طور کلی ما باید سعی کنیم که جلوی تزریقات متوالی داخل زانو را بگیریم.
وی درباره اثربخشی تزریق ژلهای داخل زانو در بهبود آرتروز زانو بیان کرد: هنوز از نظر علمی مفید بودن این تزریقات اثبات نشده است بنابراین روی آوردن به تزریقات داخل زانو به طور مکرر و بدون تشخیص متخصص ارتوپد میتواند آسیب زا باشد؛ مبتلایان به آرتروز زانو نباید از زالو درمانی یا حجامت برای رفع مشکلشان استفاده کنند، زیرا اثربخشی این درمانها هنوز اثبات نشده است.
امروزه اوزون تراپی برای درمان آرتروز زانو بسیار پر رونق است، اما این روش به درمان این عارضه کمک نمیکند و تنها هزینه بسیار زیادی را به فرد تحمیل میکند.
روشهای غیر جراحی درمان آرتروز زانو
تغییر سبک زندگی، استفاده از مبل راحتی و سرویسهای بهداشتی فرنگی، پیاده رویهای منظم، رفتن به استخر و آب درمانی، کاهش وزن، مصرف لبنیات و محصولات دریایی به اندازه کافی و داروهای مکمل و تقویت کننده با نظر پزشک از جمله روشهای غیر جراحی درمان آرتروز زانو هستند.
اگر آرتروز پیشرفت کند فرد باید از فیزیوتراپی کمک بگیرد همچنین در مراحل بسیار پیشرفته این عارضه، شخص باید پس از گرفتن عکس رادیولوژی بنا به تشخیص جراح تحت جراحیهای آرتروسکوپی (بسته) یا تعویض مفصل زانو قرار بگیرد؛ این جراحیها میتوانند به درمان آرتروز زانو کمک شایانی کنند.
مراحل آرتروز زانو، پیشگیری و درمان آن-قسمت اول
آیا آرتروز درمان قطعی دارد؟!