به گزارش الودکتر: کیسه صفرا و نشانه های التهاب کیسه صفرا را بهتر بشناسید تا در صورت بروز بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بیماری های کیسه صفرا
اگرچه علائم و نشانه های اختصاصی هر یک از بیماری ها نامبرده با دیگری متفاوت اند، اما به طور کلی علائمی وجود دارد که مواجهه با آنها، نشانگر وجود یک مشکل و ناهنجاری درکیسه صفرا می باشد.
شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا از قرار زیر اند:
– درد شدید در ناحیه شکم
– دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند.
– دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می شود، مخصوصا اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.
– دردی که تیز و کرامپی است.
– دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود.
– درد در ناحیه قفسه سینه
– سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
– احساس پری در شکم
– تهوع، استفراغ و تب
– لرز
– احساس درد با لمس شکم، مخصوصا در قسمت راست فوقانی شکم
– زردی (پوست و چشم ها)
– تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن تر و خاکستری)
برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند.
یک فوق تخصص گوارش گفت: دوسوم افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، به بیماری کله سیست مزمن یا التهاب کیسه صفرا مبتلا هستند.
دکتر فرزاد جاسمی زرگانی اظهار کرد: کله سیستیت، عفونت یا التهاب کیسه صفرا است که میتواند حاد یا مزمن باشد و غالبا تشکیل سنگهای کیسه صفرا شایعترین علت این بیماری است.
وی گفت: افرادی که زندگی بدون تحرک دارند، زنانی که ocp (قرصهای پیشگیری از بارداری) مصرف میکنند، افراد چاق و کسانی که سابقه بیماری ایلئوم، دیابت شیرین، سیروز کبدی، کمخونی داسیشکل، هیپرلیپیدمی و افرادی که رژیم کاهش کسترول یا رژیم پرکالری دارند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با بیان اینکه بیماری کله سیستیت تا سن 75 سالگی در 20 تا 35 درصد مردم ایجاد میشود، افزود: تشکیل سنگ کیسه صفرا در خانمها شایعتر بوده و بیشتر در گروه سنی میانسال و بالاتر اتفاق میافتد و میتوان گفت که شیوع بیماری کله سیستیت در خانمها بیشتر است.
جاسمی زرگانی گفت: دوسوم افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، به بیماری کله سیست مزمن مبتلا هستند. سنگهای کیسه صفرا از نوع کلسترولی شایعترین نوع بوده و بیشتر در زنان دیده میشود و ممکن است در 50 درصد موارد، تشکیل سنگهای صفراوی علامتی وجود نداشته باشد؛ درد یا کولیک صفراوی اولین علامت بیماری است.
وی عنوان کرد: در این شرایط درد معمولا به علت انسداد موقتی مجاری خروجی کیسه صفرا روی میدهد و بیمار غالبا بیقرار است. تهوع و استفراغ نیز از دیگر علائم این بیماری است که استفراغ گاهی موجب بهبود علائم میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ممکن است سابقه نفخ، سوءهاضمه، آروغ زدن، عدم تحمل غذاهای چرب و احساس ناراحتی مبهم در قسمت فوقانی راست شکم از علائم بیماری کله سیستیت به شمار میروند.
جاسمی زرگانی افزود: سونوگرافی شکم، توموگرافی کامپیوتری، کلانژیوگرافی، کله سیستوگرافی و در مواردی انجام آزمایش ترشحات صفراوی، روشهای تشخیص بیماری کله سیستیت است که درمان برحسب شدت بیماری، وجود عفونت، اندازه سنگ و وضعیت سلامت عمومی فرد متفاوت است.
این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی گفت: برای درمان و جلوگیری از پیشروی بیماری لازم است به بیمار آموزش داده می شود که از مصرف غذاهای تشدیدکننده علائم خودداری کند؛ مصرف غذای کمچرب توصیه میشود و درمان دارویی و جراحی از راههای درمان بیماری است.
از هیدروپس کیسه صفرا چه می دانید
پاک سازی کیسه صفرا با شربت تابستانی!