استرس و اضطراب که گذشته بیشتر مخصوص افراد محصل و دانشجو بود و وقتی این واژگان به گوش می رسیدند امتحان و کلاس درس برای شنونده تداعی می شد اما با توجه به زندگی های امروزه و شرایط زندگانی مردم این مشکل گریبان گیر همه شده است. در این مقاله به بررسی خوردنی ها و نکاتی مهم برای مقابله با استرس پرداخته ایم.
نه گفتن را یاد بگیرید
هیچکس نمی تواند همه را از خود راضی نگه دارید مگر اینکه زندگی خود را قربانی کند. هرچه بیشتر به مسائل بی اهمیت نه بگویید زمان بیشتری برای پرداختن به کارهای مهم تر به دست خواهید آورد.
لبخند بزنید
مطالعات نشان داده اند که لبخند زدن در کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارد.
روی نکات مثبت تمرکز کنید
تفکر مثبت به معنی منتظر اتفاقات خوب بودن نیست بلکه به معنی پذیرش واقعیت و تلاش برای بهره برداری از آن به بهترین شکل است. مثبت اندیشی با دور کردن تفکرات منفی باعث کاهش استرس می شود.
سعی کنید مسائل را شخصی نکنید
رفتار و سخنان دیگران بازتابی از مسائل و مشکلات آنها بوده و ربطی به شخصیت شما ندارد. شخصی سازی مسائل علاوه بر تخریب روحیه باعث بد بینی شما نسبت به دیگران می شود.
پذیرفتن نگرانی
به خاطر داشته باشید که استرس تنها یک حس و پاسخ احساسی بدن است و شما باید آن را بپذیرید چرا که نپذیرفتن آن اغلب شرایط را حادتر میکند. پذیرفتن نگرانی به هیچ عنوان به معنای دوست داشتن این احساس منفی نیست بلکه با پذیرش واقعیت به بهتر شدن شرایط کمک میکنید و در واقع انگیزه شما برای بهبود حالتان و استفاده از تکنیکهای درمانی بیشتر و واقعی تر میشود. کنترل ذهن
تعدادی از حملات قلبی به دنبال ترسها و رویدادهای استرسزا رخ میدهند. پس اجازه ندهید ذهنتان کنترل بدن شما را به عهده بگیرد بلکه شما با کنترل ذهن میتوانید سلامت بدن خود را مدیریت کنید.
زیر سوال بردن تفکرات منفی
زمانی که افراد دچار استرس میشوند با تفکرات عجیبی روبهرو میشوند که این تفکرات، استرس را تشدید میکنند. پس به خاطر داشته باشید که این حالت یک وضعیت فاجعهبار نیست و از خودتان سوالات زیر را بپرسید: آیا این نگرانیها منطقی است؟ چقدر احتمال دارد این نگرانیها در واقعیت اتفاق بیفتند؟ اگر اتفاق بدی هم رخ دهد تا چه حد ارزش نگران شدن دارد؟ آیا این اتفاق واقعا منفی است یا فقط تصور من اینگونه است؟ کمک گرفتن از تصاویر ذهنی آرامشبخش
مدیتیشن یا مراقبه با تصاویر ذهنی آرامش بخش، شما را سریعتر به آرامش میرساند. خود را در کنار دریا و فضاهایی که دوست دارید و آرامش بخش هستند، تصور کنید تا شدت این استرسها را کاهش دهید.
خوردنی ها برای از بین بردن استرس
اولین خوردنی استرسزا در این فهرست، «ماست» است.
ماست به ویژه برای فصل تابستان مفید است، چون سبک بوده و هضم آن هم آسان است. دکتر شیفا شارما، متخصص تناسب اندام در هند در این باره میگوید: ماست یا هر محصول لبنی دیگر، غنی از مادهای به نام تیروسین است که میزان سروتونین را در مغز افزایش میدهد. به بیانی دیگر، پروتئینها در محصولات لبنی مقدار سروتونین را که نوروهورمونی در مغز است، افزایش میدهند و در نتیجه استرس اعصاب را کاهش داده و شما را آرام می سازد.
خوردنی بعدی برای از بین بردن استرس، «شکلات تلخ» است.
پزشکان می گویند: مصرف شکلات تلخ از مقدار هورمون استرس میکاهد و سایر آشفتگیهای بیوشیمیایی مرتبط با استرس را متعادل میسازد.
مرکبات هم خوردنیهای مناسبی هستند برای برطرف کردن استرس
میوهها حاوی قند طبیعی هستند که ذهن را از استرس خالی میسازند و مرکبات و میوههای تابستانی تاثیر بیشتری در این زمینه دارند.
خوردنی ضد استرس بعدی «بادام درختی» است.
بادام سرشار از ویتامین «B2» و ویتامین «E»، منیزیم و روی است. ویتامینهای B و منیزیم تاثیر بسزایی در تولید سروتونین دارند که خلق انسان را تنظیم میکنند و استرس را تسکین میدهند. روی هم میتواند با برخی از اثرات منفی استرس مقابله کند و ویتامین E هم به عنوان یک آنتی اکسیدان مولکولهای رادیکال آزاد را که با استرس و بیماری قلبی مرتبط هستند، نابود میسازد.
گزینه بعدی «چای»است.
چای سیاه ضمن کنترل کالریها، خلق و خوی شما را بهبود میبخشدو چای بابونه، چای یاسمن و سایر چایهای گیاهی تاثیر شگفت انگیزی روی بدن شما دارند و میتوانند مثل یک داروی مسکن عمل کنند.
ماهی هم جزو خوراکیهای ضد استرس و آرامش بخش است.
«ماهی» منبع غنی از چربیهای امگا ــ 3 است و حاوی ویتامینهای گروه B به ویژه B6 و B12 است که برای مقابله با استرس مفید هستند. در واقع ویتامین B12 یکی از مهمترین مکملها برای ساخت سروتونین به عنوان هورمون شادی در مغز است و کمبود ویتامین B12 میتواند سبب افسردگی شود
راهی فوق العاده برای کاهش استرس