ارتباط بیماری ها با ترک پا

atoosamirzavandi
فرادی که مشکل اضافه وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار می گیرند به دلیل فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می شود پاشنه پای شان مستعد به وجود آمدن ترک های عمیق می شود.

بعضی از بیماری ها با ترک کف پا ارتباط مستقیم دارند. شایع ترین بیماری که با ترک کف پا مشهود ست اگزما می باشد. در این مقاله به بررسی بیماری های مرتبط با ترک پا و راه های درمان آن می پردازیم.

 

علت ترک خوردن پاشنه های پا چیست؟

ترک پا میتواند برای هر کس و به دلایل مختلف اتفاق بیفتد اما در اینجا برخی از عوامل رایج تر را بررسی میکنیم.

پیاده روی با پاهای برهنه برای مدت زمانی طولانی

استفاده منظم ومتداول از صندل

زندگی در آب و هوای خشک

پوشیدن کفش های پوشت باز

راه رفتن و ایستادن برای مدت زمان طولانی

بارداری

عدم پشتیبانی و مقاومت کفش برای نگهداشتن پاشنه

ایستادن برای مدت طولانی روی صفحات سخت

غدد عرقی غیر فعال

بهداشت کف و ضعیف پا

چاقی و اضافه وزن

پای ورزشکاران به دلیل اگزما و شرایط پوستی و کمبود مواد معدنی و میتامین ها و یا روی مشکلات تیروئید یا دیابت ،

کفش های پاشنه تخت و یا پاشنه بلند.

 

بیماری های مرتبط با ترک پا

اگزما:

در صورت وجود اگزما ابتدا باید علت اصلی ریشه یابی شود و بعد از به دست آوردن نتیجه درمان درست را به کار برد. البته یکی از علت های ایجاد اگزما می تواند ناشی از شغل فرد باشد. مثلا افرادی که پاهای شان دائما داخل مواد شیمیایی قرار دارد، در این مواقع باید پاها از این مواد دور نگه داشته شوند.

 

کراتودرمی:

یک بیماری مادرزادی است. راه رفتن افراد مبتلا به این بیماری را می توان به کسانی که روی شیشه یا سنگلاخ راه می روند تشبیه کرد. برای همین پیاده روی و راه رفتن طولانی مدت برای این افراد مناسب نیست، چراکه با درد زیاد همراه است. این بیماری هم جزو بیماری هایی است که نباید با ترک های پاشنه پا عادی اشتباه گرفته شود. با این حال چون این یک بیماری ارثی است، نمی توان انتظار بهبودی کامل را داشت، اما با کمک داروهای تجویزی می توان این بیماری را تحت کنترل گرفت.

 

کم آبی بدن

پوسته پوسته شدن کف پا می تواند نشانه کم آبی بدن باشد. برای همین لازم است که به مقدار کافی آب بنوشید. نوشیدن مقادیر کافی آب و مایعات باعث حفظ آب بدن و دفع سموم از آن می شود. الکل، نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و نوشابه های گازدار مصرف نکنید.

 

اضافه وزن:

فرادی که مشکل اضافه وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار می گیرند به دلیل فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می شود پاشنه پای شان مستعد به وجود آمدن ترک های عمیق می شود. به علاوه شغل هایی وجود دارند که به طریقی پوست کف پا در معرض خیسی و رطوبت یا مواد شوینده قرار می گیرد مانند مربیان شنا بیشتر مستعد خشکی پاشنه یا کف پا هستند.

 

عفونت های قارچی:

این بیماری بیشتر در سنین بالا و افراد مسن دیده می شود. در نگاه اول ممکن است فرد فکر کند به مشکل خشکی پوست ساده دچار شده است، اما اگر ترک ها با پوسته ریزی های چشمگیر همراه باشد و علاوه بر کف پا ناخن و اطراف ناخن را هم درگیر کند، آن زمان است که باید به بیماری قارچ پا مشکوک شد. در این مواقع یک بررسی آزمایشگاهی برای کشف علت انجام می شود و اگر بیماری قارچی تایید شود، آن وقت داروهای مناسب تجویز و بعد از مصرف طی مدت کوتاهی فرد بهبود پیدا می کند.

 

درمان ترک کف پا

آب لیمو

آب لیمو به علت میزان اسیدیته‌ی بالایی که دارد در بسیاری از درمان‌های طبیعی سلامتی استفاده می‌شود. آب لیمو می‌تواند به‌طور موثر پوست خشک شما را نرم کند و به درمان ترک کف پا کمک کند. بوی این مرکبات برای برخی آدم‌ها بسیار دلپذیر و نیز شفابخش است.

دو روش وجود دارد که با استفاده از آب لیمو ترک کف پا را درمان کنید. برخی آدم‌ها ترجیح می‌دهند با کمی پنیه آن را مستقیما روی پوست بمالند. برخی دیگر آب لیمو را با آب گرم مخلوط می‌کنند و پایشان را ۱۵ دقیقه درون آن می‌گذارند. بیشتر درمان‌هایی که در این فهرست وجود دارد مستلزم آن است که با ملایمت پایتان را خشک کنید. این برای خشکی پوست خیلی بهتر است چون مالیدن حوله می‌تواند ناحیه‌ی خشک را تحریک کند و برای درمان‌تان مضر باشد.

 

آلوئه ورا

شما می‌توانید بعد از این‌که پایتان را در آب ولرم قرار دادید، ژل آلوئه ورای تازه را روی پاشنه‌ی خشک بمالید. جوراب بپوشید و بگذارید ژل چند ساعت بماند یا شب قبل از خواب این کار را بکنید.

 

عسل

عسل به لطف تاثیر و توانایی آن در بهبود نرمی و لطافت پوست، درمانی رایج برای ترک کف پا است. عسل می‌تواند به پایتان رطوبت بدهد، به علاوه خواص آنتی‌باکتریال نیز دارد. عسل، نه فقط برای پوست، بلکه فواید زیاد دیگری برای سلامتی نیز دارد.

برای خلاص شدن از شر ترک کف پا یا ترک پاشنه‌ی پا، چند قاشق غذاخوری عسل را با یک سطل کوچک آب گرم مخلوط کنید. بعد از هم زدن آب و اطمینان از حل شدن عسل، پایتان را درون سطل آب قرار دهید. اجازه بدهید پایتان حدود ۲۰ دقیقه این مخلوط را جذب کند سپس به آرامی آن را خشک کنید. یک گزینه‌ی دیگر این است که عسل را مستقیما روی ترک‌های پاشنه‌ی پا بمالید. سپس جوراب بپوشید تا پاشنه‌ها را بپوشانید و بگذارید چند ساعت بماند.

 

درمان طبیعی پاشنه‌های ترک‌خورده با استفاده از پارافین

مواد لازم:

۱ قاشق غذاخوری پارافین
۲ تا ۳ قطره روغن خردل / نارگیل

روش انجام کار:

۱. مقداری پارافین آماده کنید و آن را با روغن خردل یا روغن نارگیل مخلوط کنید.
۲. مخلوط را در یک تابه گرم کنید تا موم پارافین به درستی ذوب شود.
۳. اجازه دهید ترکیب به دمای اتاق برسد. و سپس آن را روی پاهای‌تان پخش کنید. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، قبل از رفتن به رختخواب ترکیب را روی پاها بمالید و یک جفت جوراب پشمی بپوشید.
۴. صبح روز بعد به خوبی شستشو دهید.

 

جوش شیرین برای درمان پاشنه‌های ترک‌خورده

مواد لازم:

۳ قاشق غذا خوری جوش شیرین
آب گرم
یک لگن
سنگ پا

روش انجام کار:

۱. ۲/۳ لگن را با آب گرم پر کنید و پودر جوش شیرین را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پودر جوش شیرین کاملا در آب حل شود.
۲. پای خود را در این ترکیب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس بگذارید.
۳. پاهای‌تان را از آب خارج کنید و به آرامی با سنگ آن‌ها را بسابید.
۴. در نهایت پاها را با آب تمیز آبکشی کنید.

برای همیشه با ترک کف پا خداحافظی کنید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ