تنهایی چه به روز بدنتان می آورد؟

atoosamirzavandi
بدن هنگام تنهایی، تحت فشارِ استرس قرار می‌گیرد. بنابراین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در افرادی که برای مدت طولانی تنها می‌مانند، بیشتر است.

تنهاییشاید گاهی لذت بخش باشد و در سنین پایین به سریع پیش رفتن زندگی افراد کمک کند اما در سنین بالا کاملا نتایج برعکسی دارد. در این مقاله در مورد آثار تنهایی بر بدن بحث خواهیم کرد.

 

هورمون استرس‌تان بالا می‌رود 

احتمالا می‌دانید که بدن شما وقتی که استرس دارید، بیشتر کورتیزول ترشح می‌کند، پس تعجبی ندارد که وقتی با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنید و استرس‌تان کاهش پیدا کند، کورتیزول‌تان نیز کمتر شود. مطالعات نشان می‌دهند آنهایی که عادت دارند در مورد مشکلات خود با دوستی درد دل کنند و شکایت‌ها و غرولندهای‌شان را به زبان بیاورند، بعد از تخلیه‌ی احساسات منفی خود، احساس آرامش می‌کنند.

 

وقتی که ناراحتی‌های‌تان را در دل‌تان تلنبار نمی‌کنید و می‌توانید با دوست یا همکار خود حرف بزنید، استرس فیزیکی کمتری دارید. کورتیزول زیاد چیزی است که سیستم شما ممکن است نتواند تحمل کند، پس در مورد مسائل خود با یک دوست حرف بزنید؛ قبل از اینکه دردها در دل‌تان انباشته شوند و پریشان و مضطرب و افسرده شوید.

 

دمای بدن‌تان پایین می‌آید؛ یعنی واقعا سردتان می‌شود 

محققان هلندی در سال 2012 دریافتند حتی تصور نادیده گرفته شدن و تنها شدن هم کافیست تا دمای بدن فرد را پایین بیاورد! ضمنا همین آزمایشات نشان داد یادآوری خاطره‌ی تنها شدن هم می‌تواند به فرد احساس سرما بدهد. به زبان ساده‌تر، تنهایی باعث می‌شود سردتان شود. بنا بر تائید محققان، احساس سرمای ناشی از تنهایی هم با تصور و تجسم ارتباط‌های اجتماعی و هم با تعاملات واقعی با دیگران می‌تواند برطرف شود؛ درست مانند یک فنجان چای داغ در میان دستان شما!

 

ارتباط جسمی ذهنی ِ گرمای فیزیکی و احساس دوست داشته شدن، واقعی است؛ آن را جدی بگیرید!

 

زودتر میمیرید 

بله این مورد غم انگیز است. همانطور که در بالا خواندید، تنهایی می‌تواند همه گونه تاثیر منفی بر سلامتی بگذارد و باعث مرگ زودهنگام شود. این طبیعی است که به طور کلی وضعیت سلامت نه چندان خوب موجب طول عمر کمتری شود. تحقیقات نشان می‌دهد مردان متاهل دیرتر میمیرند.

 

البته اگر سالم هستید و مجرد دلیلی ندارد زودتر بمیرید صرفا به این دلیل که همسری ندارید! در واقع باید یاد بگیرید که به شیوه‌ای درست تنها باشید و از تنهایی خود استفاده کنید. این چیزی است که بعدها هم اگر وارد رابطه‌ای شدید به دردتان خواهد خورد. پس اوقات تنهایی‌تان را معنادارتر کنید؛ با ورزش، تکنیک‌های ریلکسیشن مانند مدیتیشن، چارچوب مشخص کردن برای کار و مشغله‌های شغلی و حفظ ارتباط‌های اجتماعی مفید، سلامتی و طول عمر خود را تضمین کنید.

 

سلول‌های سفید خون‌تان افزایش یافته و موجب التهاب مزمن خواهد شد

هورمون کورتیزول با التهاب مبارزه می‌کند اما واکنش جنگ یا گریزی که تنهایی موجبش می‌شود بدن‌تان را وادار می‌کند نورپی نفرین تولید کند که در واقع تولید سلول‌های سفید خون‌تان را افزایش داده و سیستم طبیعی دفاع بدن‌تان را بهم می‌ریزد.

 

این یک چرخه‌ی معیوب است

استرس دارید و کورتیزول‌تان بالا می‌رود، اما کمی هم وحشت زده و آشفته‌اید بنابراین بدن‌تان پذیرش کمتری نسبت به خاصیت ضد التهابی کورتیزول که برای‌تان مفید است نشان می‌دهد. افراد تنها در بلند مدت بیشتر در معرض مشکلات مربوط به التهاب مزمن قرار می‌گیرند؛ سرطان، حساسیت به ویروس‌ها و عفونت‌ها تنها چند نمونه هستند. در باشگاه ورزش کنید، در کارهای تیمی شریک شوید و سعی کنید اجتماعی‌تر باشید.

 

تنهایی درک ما از رابطه را تغییر می‌دهد

در پژوهشی، از برخی افراد خواسته شد تا آخرین تجربه‌ی تنهایی خود را به یاد بیاورند. نتایج آن پژوهش‌ها نشان داد که این افراد پس از مرور خاطرات تنهایی خود نسبت به روابطشان با دیگران کمی بدبین‌تر باشند. همین انحرافات ادراکی نسبت به ماهیت رابطه باعث می‌شود که افرادِ تنها از کسانی که می‌توانند منبع آرامش آن‌ها باشند هم دوری کنند. از همه بدتر این است که دوستانتان نیز از برقراری رابطه با شما اجتناب خواهند کرد. بنابراین می‌توان گفت که تنهایی، تنهایی می‌آورد.

تنهاییِ شدید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد

 بدن هنگام تنهایی، تحت فشارِ استرس قرار می‌گیرد. بنابراین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در افرادی که برای مدت طولانی تنها می‌مانند، بیشتر است. البته باید بدانید که تنهایی آثار مخربی دیگری هم دارد.

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ