موارد استفاده از پنتوپرازول
پنتوپرازول دارویی است که برای درمان مشکلات معده و مری (رفلاکس معده) مورد استفاده قرار میگیرد. پنتوپرازول با کاهش اسید معده به درمان شما کمک میکند. پنتوپرازول سوزش معده، سخت بلعیدن و سرفه مداوم را تسکین میدهد. پنتوپرازول به التیام آسیب اسیدی معده و مری کمک میکند همچنین به جلوگیری از زخم معده و سرطان مری کمک میکند.
نحوه مصرف پنتوپرازول
قبل از مصرف پنتوپرازول راهنمای قرار داده شده در این قرص را با دقت مطالعه کنید و هر زمان که لیوان آب خود را پر میکنید تا این قرص را مصرف کنید هر سوالی داشتید از دکتر خود بپرسید. معمولا نحوه مصرف این قرص طبق گقته پزشکان روزی یک عدد میباشد.
طول درمان و دوز مورد نیاز بستگی به شرایط پزشکی شما دار که پزشک آن را مشخص میکند. این قرص را میتوانید قبل از غذا یا بعد از غذا مصرف کنید. زمانی که قرص ها را مصرف میکنید آنها را از یکدیگر جدا نکنید و زمان مصرف آن را نجوید. انجام دادن اینکار ممکن است اثر دارو را کم کند.
اگر میخواهید گرانولهای داخل قرص را مصرف کنید، کپسول را باز کنید و گرانول ها را با سیب یا آب سیب مخلوط کنید گرانولها را با دیگر مواد غذایی مصرف نکنید. گرانولها را نجوید. گرانولها را با یک قاشق چایخوری روی یک سیب بپاشید و پشت آن آب گرم بنوشید یا در یک استکان آب سیب آن را مخلوط کنید و سریعا آن را بنوشید. اگر از میزان دوز مصرف شده اطمینان ندارید در همان استکان دو یا سه بار آب سیب بنوشید. قبل از زمان مصرف قرص گرانولها را با آب سیب مخلوط نکنید.
اگر مریض شما بدحال بود و قصد دارید که گرانولها را از طریق لوله (بینی یا گوارشی) وارد بدن مریض کنید باید از متخصص خود بخواهید که دستورالعمل صحیح آن را در اختیار شما قرار دهد.
قرص را به طور منظم مصرف کنید تا بهترین نتیجه را از پنتوپرازول بگیرید. برای اینکه زمان آن را فراموش نکنید بهتر است که قرص را هر روز در یک تایم مشخص مصرف کنید. حتی اگر احساس بهبودی کامل را داشتید اما به مصرف قرص خود و تمام شدن دوره آن ادامه دهید. اگر حال شما رو به بهبود پیش نرفت یا حالتان بدتر شد به پزشک خود اطلاع دهید. عوارض جانبی با افزایش زمان بیشتر میشود.
برخی از عوارض جانبی رایج پنتوپرازول در بزرگسالان عبارتند از: سردرد، اسهال، تهوع، درد شکمی، استفراغ، نفخ، سرگیجه و درد مفاصل شوند. استفاده از پنتوپرازول برای یک دوره طولانی مدت ممکن است منجر به التهاب مزمن معده ، کمبود ویتامین B12 و کمبود منیزیم شود.
منبع:الو دکتر