مشکلات استفاده طولانی مدت از هندزفری

toranj
مراقبت از گوش بسیار امر مهمی است که با استفاده طولانی از هندزفری ممکن است مشکلاتی بوجود بیاید.

به گزارش الودکتر: هندزفری می تواند مشکلات فراوانی را برای گوش شما بوجود بیاورد. در ادامه با خطرات احتمالی استفاده بیش از حد هندزفری آشنا می شوید.

مراقبت از گوش و عوارض استفاده طولانی مدت از هندزفری

 آمار دقیقی نیست اما بسیاری از نوجوانان در معرض افت شنوایی ناشی از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هستند.

به گفته دکتر میترا صداقتی، متخصص حلق و گوش،  بیشتر آسیب‌هایی که به گوش وارد می‌شود قابل درمان نیست. به همین خاطر مراقبت از گوش از اهمیت بسیاری برخوردار است.

حدود 1 میلیارد نوجوان و جوان در جهان در معرض افت شنوایی ناشی از گوش دادن به موسیقی با صدای بلند هستند. این مساله در ایران نیز وجود دارد. بسیاری جوانان و نوجوانان با هندزفری یا در خودرو، موسیقی را با صدای بلند گوش می‌دهند.

 استفاده طولانی مدت از هندزفری می‌تواند موجب عفونت یا بروز مشکلات قارچی در گوش بکند. به همین دلیل نباید به صورت طولانی از این وسیله استفاده شود. بهتر از روزانه بیش از 2 ساعت از هندزفری استفاده نشود.

هندزفری

 برخی بر اساس شغلی که دارند، در محیط‌های پر صدا فعالیت می‌کنند. این افراد باید از گوش‌گیرهای صنعتی و استاندار استفاده کنند.

امروزه دیگر همه می‌دانند که نباید از گوش پاک‌کن یا دیگر اشیا برای نظافت داخل گوش استفاده کنند. موم گوش، از ورود حشرات و رشد باکتری و قارچ‌ها در گوش جلوگیری می‌کند و تمیز کردن بیش از حد آن نیز برای گوش ضرر خواهد داشت.

این متخصص گوش و حلق و بینی باور دارد ورزش بر روی گوش تاثیر قابل توجهی دارد. همچنین گوش به خصوص بعد از مهمانی‌ها یا حضور در مکان‌های پر صدا به سکوت نیاز دارد تا سلامت خود را بازیابد. همچنین نباید از یاد برد که گوش نیز باید سالانه مورد معاینه قرار بگیرد.

پیرگوشی و کم‌شنوایی زودرس با هندزفری ها

دکتر سعید محمودیان با تاکید بر لزوم پیشگیری از بروز پیرگوشی و کم‌شنوایی زودرس در جوانان و نوجوانان، ادامه داد: استفاده از هندزفری‌ها با صدای بلند، میزان شنوایی را در فرد به طور مرتب کم می‌کند و سلامت گوش را به خطر می‌اندازد.

محمودیان با اشاره به دوبرابر شدن کم‌شنوایی در دوره پیش‌دبستانی، درباره علت آن گفت: عفونت‌ها یا التهابات گوشی که بالاترین آمار را در دنیا از جمله ایران دارند، یکی از عوامل خطر دو برابر شدن کم‌شنوایی در گروه سنی پیش از دبستان است. در این نوع التهاب‌ها، کودک تب ندارد اما افت شنوایی پیدا می‌کند که در بیشتر موارد پدر و مادر‌ها متوجه این اتفاق نمی‌شوند و باعث اختلال در گفتار و آموزش می‌شود.

انواع آسیب های گوش

– در صورتی که یک صوت، با یک شدت صدای انفجاری به گوش برسد ( معمولا صداهایی بالاتر از حدود 100 دسی‌بل )، ممکن است این صدا منجر به تخریب عصب شنوایی شود.

– نوع دیگر آسیب به گوش به طور مزمن است، به عنوان مثال اگر فرد به طور مزمن در معرض صداهای بلند قرار گیرد، مانند کسانی که در کارخانه‌های ریسندگی و صنعتی کار می‌کنند یا کسانی که به طور مداوم از هندزفری استفاده می‌کنند، که در این صورت اگر شدت صوت از 80 دسی‌بل بالاتر باشد و فرد به طور مزمن در معرض این صداها قرار گیرد، دچار آسیب در ناحیه گوش می‌شود. آسیب نوع مزمن مانند شکل اول حاد نیست، یعنی فرد ممکن است در وهله‌ اول متوجه آن نشود، اما به مرور اثرات خودش را می‌گذارد. مثلا در یک بازه زمانی شش ماهه،‌ یک ساله و حتی دو ساله فرد احساس می‌کند که دچار کم‌شنوایی شده است.

وی با توجه به اینکه دسی‌بل یک واحد لگاریتمی است و هر یک دسی‌بل معادل یک انرژی است که به پرده‌ گوش وارد و بعد به گوش منتقل می‌شود، افزود: با افزایش شدت صوت حتی به مقدار ناچیز، سطح انرژی که به گوش می‌رسد و موجب صدمه به عصب شنوایی و حلزون شنوایی می‌شود به مراتب بیشتر از چیزی است که فکر می‌کنیم و هرچه بالاتر برود، درصد انرژی شدیدتر و درجه‌ تخریب آن روی سیستم عصبی و حسی گوش بیشتر خواهد شد. صداهایی که ما در معرض آن هستیم مانند صحبت کردن و صداهای عادی که با آن سر و کار داریم، معمولا شدتی زیر 80 دسی‌بل دارند.

جوانان ما باید شدیدا به این موضوع آگاهی و دانش داشته باشند که صداهای بلند همیشه طوری نیست که به طور ناگهانی اثر خودش را بگذارد و فرد متوجه افت شنوایی شود و متاسفانه بیشتر وقت‌ها به تدریج اثر خودش را خواهد گذاشت، به طوری که برای فرد محسوس نیست و وقتی متوجه می‌شود که، به طور مثال دچار حدود 30 دسی‌بل افت شنوایی شده است. این افت شنوایی می‌تواند در زندگی روزمره فرد تاثیر سوء بگذارد، در روابط و کار وی نیز نتایج منفی داشته باشد و حتی موجب معلولیت شود، بنابراین بیشترین صوتی که به فرد می‌تواند برسد، حداکثر 80 دسی‌بل است و بیشتر از آن سبب آسیب به گوش می‌شود.

به جوانان توصیه می‌کنیم که، مواظب سلامتی خود باشند، زیرا یکی از مشکلاتی که در جامعه با آن مواجه هستیم، آلودگی صوتی است که نه تنها موجب مشکلات سیستم شنوایی می‌شود، بلکه مشکلاتی در سیستم عصبی انسان‌ها مانند کج‌خلقی، حساسیت و کم طاقتی را بر جای می‌گذارد، از لحاظ روحی و روانی نیز دچار آسیب می‌شوند و حتی مشکلات گوارشی و عصبی ایجاد می‌کند. خیلی از مشکلات دیگر مربوط به آلودگی صوتی در محیط‌های صنعتی روز به روز بیشتر می‌شود. بنابراین افراد باید مواظب سلامتی خود باشند.

خطرات استفاده از هندزفری!! حتما بخوانید

آسیب های جبران ناپذیر ناشی از استفاده ی زیاد هندزفری

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ