سردرد و میگرن از جمله بیماری هایی هستند که افراد برای تسکین سریعتر به مسکن ها رروی می آورند. با ادامه ی این روند در طولانی مدت دیگر مسکن ها اثر نخواهند کرد. ابن سینا این دانشمند بزرگ راه هایی برای درمان معجزه آسای سردرد تجویز کرده است که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.
نسخه ۱: عرق ترکیبی
یک فنجان عرق اسطوخودوس را با همان مقدار عرق سنبلالطیب و آب مخلوط کرده و روزی یک تا دو لیوان میل کنید. مصرف این عرق گیاهی به مرور زمان شدت دردهای میگرنی را کاهش می دهد. البته این عرق ترکیبی با نام «عرق جادویی درمان قطعی میگرن» در بسیاری از عطاری ها به فروش می رسد اما توصیه متخصان طب سنتی این است که خودتان این عرق ها را با هم ترکیب کنید تا از نتیجه درمانی مطمئن باشید.
نسخه ۲: لیمو درمانی
به گفته متخصصان طب سنتی مخلوط کردن چند قطره آب با بادام تلخ کوبیده شده و ماساژ سر با این ضماد گیاهی, قرار دادن برش های نازک لیمو روی پیشانی, ماساژ پیشانی با سرکه و بو کردن ریحان و برگ نعنا انواع سردردهای عصبی و میگرن را تسکین می دهد. خودتان امتحان کنید!
نسخه ۳: دمنوش ضد میگرن
۵۰ گرم گل بابونه را با همین مقدار چای کوهی (گل راعی) و ۲۵ گرم سنبلالطیب و ۲۵ گرم اسطوخودوس مخلوط کنید و حدود یک مشت از این مخلوط را با آب سرد بشویید و سپس با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و روزی ۲ لیوان میل کنید. البته در صورتی که دیابت ندارید می توانید با تکه ای نبات طعم این دمنوش را شیرین کنید.
نسخه ۴: دمکرده ریحان
اگر سابقه دردهای میگرنی دارید می توانید ۵ تا ۱۰ گرم ریحان تازه را در یک فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. بعد آن را صاف و با عسل یا شکر شیرین کرده و بعد از غذا یک فنجان از آن را میل کنید. مصرف روزانه این دمنوش تا حد زیادی از بروز سردردهای میگرنی پیشگیری می کند و در صورت بروز هم میزان درد خفیف خواهد بود.
نسخه ۵: روغن زنبق
یک شیشه روغن زنبق تهیه کنید و هنگام شروع سردرد مقداری از آن را روی پیشانی بچکانید و کمی ماساژ دهید. همچنین یک قطره از این روغن را داخل بینی بریزید. این کار در تسکین درد و کاهش مدت آن تاثیر بسزایی دارد.
نسخه ۶: دمنوش سوسنی
دمکرده سوسن, انواع سردرد به خصوص سردردهای میگرنی را تسکین می دهد. کافی است دو عدد برگ سوسن تازه را در یک فنجان آب جوش و یا ۱۵ گرم برگ خشک سوسن را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز ۲ تا ۳ فنجان از آن را بنوشید.
نسخه ۷: برگ درمانی
به گفته حکمای طب سنتی خوردن آب برگ چغندر و دمکرده برگ درخت گلابی هم سردرد و میگرن را تسکین می دهد. برای تهیه این دمنوش باید ۱۰۰ گرم برگ خشک درخت گلابی را در یک لیتر آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه بگذارید تا کامل دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و یک گلابی را بدون آنکه پوست بکنید به قطعات نازکی ببرید و داخل آن بریزید و موقعی که درد میگرن تان شروع شد, یک فنجان از آن را میل کنید.
نسخه ۸: دمنوش آویشن
بر اساس توصیه های حکمای طب سنتی, دمکرده گیاه آویشن در درمان سردردهای شدید بسیار موثر است. برای تهیه این دمنوش باید ۱۰ تا ۱۵ گرم آوین تازه یا خشک را در یک لیتر آب بریزید تا برای مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدن این دمنوش در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درد شما را آرام خواهد کرد.
روغن گیاهی نعنا: تسکین هر نوع سردردی
یکی از روغنهای معروف برای تسکین هر نوع سردردی روغن نعنا است. برای پیشگیری از سردرد میتوانید روغن نعنا را با روغن لیموترش استفاده کنید.
برای تسکین هر چه سریعتر سردرد میتوانید به آن روغن گیاهی اسطوخودوس نیز اضافه کنید.
روش استفاده: برای تسکین و پیشگیری از سردرد دو قطره از هر کدام از روغنهای اشاره شده (روغن نعنا، روغن لیموترش و روغن اسطوخودوس) را با هم مخلوط کنید و یک قاشق غذاخوری روغن بادام یا روغن زیتون نیز به آن بیفزایید. سپس این روغن را روی شقیقهها و پشت گردنتان بمالید و ماساژ دهید.
گل راعی و گل ساعتی موثرند
زمانی که سردرد شما از استرس، فشارهای روحی و یا افسردگی ناشی میشود به سراغ گل راعی و گل ساعتی بروید. این گیاهان برای تسکین سردردهای ناشی از استرس یا افسردگی موثر عمل میکنند.
روش مصرف: کپسولهای این گیاهان در داروخانه و عطاریها به فروش میرسد. به مدت 20 روز و هر روز دو عدد از این کپسولها را میل کنید.
منبع: الودکتر