چرا سکته مغزی در زنان بیشتر است!

atoosamirzavandi
سکته با ایجاد لخته های خون در رگ ها و پاره شدن مویرگ ها و آسیب رساندن به بافت مغز اتفاق می افتد. با شناخت علائم سکته می توان از پیامدهای جبران ناپذیر آن جلوگیری کرد.

سکته مغزی مشکلی است که معمولا در سنین میانسالی به بالا افراد را تهدید می کند اما گاهی این اتفاق در جوانان نیز مشاهده شده است. در این مقاله به بررسی علت این که چرا سکته مغزی در زنان بیشتر است، پرداخته ایم.

علایم سکته مغزی

در بیشتر افراد علایم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته خود را نشان می‌دهند. علایم هر سکته مغزی بستگی به قسمتی از مغز دارد که دچار گرفتاری شده‌است. این علایم امکان دارد شامل موارد زیر گردد:

۱-ضعف و کرختی صورت وبازوها یا پاها به خصوص در یک طرف بدن (همی پارزی)

۲-فلج صورت. بازو و پاها در همان طرف (همی پلژی)

۳-عدم تعادل و لنگ زدن (آتاکسی)

۴-اختلال در تکلم یا در درک کلام (دیس آرتری)

۵-اشکال در بلع (دیس فاژی)

۶-کرختی و سوزش قسمت‌های بدن-اشکال در درک وضعیت و موقعیت (پارستزی)

۷-دو بینی-تاری دید یا از دست دادن بینایی به خصوص در یک چشم

۸-سردرد شدید و ناگهانی

۹-از دست دادن حافظه کوتاه مدت وطولانی مدت-اختلال در قضاوت

۱۰-سرگیجه بدون دلیل و سقوط ناگهانی

۱۱-بی‌اختیاری ادرار و مدفوع

۱۲-اشکال در پیدا کردن کلمات و فهمیدن آن چیزی که دیگران می‌گویند.

۱۳-عدم توانایی در انجام حرکات ظریف.

علت سکته مغزی در زنان

عوامل تشدید کننده ای که باعث سکته مغزی در زنان می شوند عبارتند از:
شروع قاعدگی قبل از 10 سالگی
یائسگی قبل از 45 سالگی
کاهش سطح هورمون دی هیدرو اپی آندروسترون  DHEA
مصرف قرص های ضد بارداری
سابقه ابتلا به پیامدهای بارداری نیز خطر بروز سکته مغزی را افزایش می دهد. این پیامدها عبارتند از دیابت حاملگی و فشار خون بالا که بلافاصله بعد از بارداری اتفاق می افتد.

برخی از این عوامل رایج هستند و محققان تاکید می کنند که برخی از خانم ها که مبتلا به یک یا دو مورد از این عوامل هستند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سکته مغزی هستند. به هرحال لازم است که همه به ویژه پزشکان از عوامل تشدید کننده سکته مغزی آگاه باشند.

خانم هایی که این عوامل تشدید کننده را در خود دارند، باید به طور منظم و با دقت تحت معاینه قرار بگیرند و همچنین انگیزه برای انتخاب یک سبک زندگی سالم برای مقابله با این مشکل را پیدا کنند.

با این راهکارها سکته را از خود دور کنید

سکته‌ها و خونریزی‌های مغزی وسیع اگر در مناطق بسیار مهم مغز اتفاق بیفتند ممکن است در مراحل اولیه باعث مرگ بیمار شوند. اما بیشتر بیماران می‌توانند با انجام درمان‌های لازم بعد از ۲ تا ۶ ماه به سمت بهبود نسبی یا کامل پیش روند؛ بنابراین سکته‌های مغزی همیشه منجر به مرگ نخواهند شد. نکته مهم باقی ماندن اختلالات عصبی و ناتوانی‌های جسمی مانند فلج نیمه بدن، فراموشی و اختلالات تکلم است. پیشگیری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است یعنی باید فاکتورهای خطرساز مانند بیماری فشارخون، دیابت و چربی خون را کنترل و سیگار را ترک کرد و در صورت وجود بیماری‌های زمینه‌ای از مصرف قرص‌های ضدبارداری خودداری کرد. علاوه بر این، بیماری‌های هماتولوژیک و روماتولوژیک و بیماری‌های قلبی نیز باید اصلاح شوند. تصحیح رژیم غذایی و انجام ورزش‌های مناسب و منظم نیز درکنترل بیماری‌های زمینه‌ای موثرند. به این ترتیب می‌توان تا حد زیادی خطر سکته و خونریزی مغزی را کاهش داد و عوارض آن را به حداقل رسانید.
منبع الودکتر
علائم سکته مغزی در زنان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ