تقویت حافظه با چند اقدام ساده و مهم
تقویت حافظه اهمیت زیادی دارد و عوامل مختلفی به تقویت حافظه کمک می کنند. در این مطلب به برخی عوامل مهم و موثر برای تقویت حافظه اشاره می شود.
از مغز خود استفاده کنید
استفاده از مغز می تواند به بهبود حافظه کمک کند. افرادی که در فعالیت های چالش برانگیز ذهنی فعال تر هستند، حافظه بهتری دارند. برای بهبود حافظه می توانید این اقدامات را انجام دهید:
- کتاب بخوانید
- در سخنرانی ها و جلسات مختلف شرکت کنید
- رادیو گوش کنید
- بازی های فکری انجام دهید
- به تماشای موزه بروید
- زبان دوم یاد بگیرید
فعالیت های متفاوت انجام دهید
بررسی ها نشان داده اند که به چالش کشیدن مغز و انجام فعالیت های متفاوت به مغز کمک می کنند و عملکرد آن را بهبود می بخشند. از آنجایی که حواس پنج گانه شما نقش مهمی در یادگیری دارند، از آنها برای تمرین دادن مغز کمک کنید. به عنوان مثال اگر راست دست هستید، بعضی کارها را با دست چپ خود انجام دهید، از مسیر متفاوت سر کار بروید و در هنگام غذا خوردن چشم هایتان را ببندید و سعی کنید از روی بوی آن غذا را تشخیص دهید.
ورزش کنید
ورزش کردن، به ویژه تمرین هایی که ضربان قلب را افزایش می دهد، مانند پیاده روی یا شنا، بر روی مغز هم تاثیر می گذارند. متخصصین در مورد علت این مسئله مطمئن نیستند، اما به هرحال فعالیت جسمی گردش خون به سمت مغز را افزایش داده و به این ترتیب ارتباط بین سلول های مغز را بهبود می بخشد. رضایت از عالیت های جسمی می تواند به بهبود حافظه، تخیل و حتی توانایی انجام برخی فعالیت ها کمک کند.
رژیم غذایی سالم قدرت مغز را بهبود می بخشد
به مغز خود کمک کنید و غذاهایی را انتخاب کنید که برای قلب و اندازه دور کمرتان خوب هستند. چاقی در میانسالی احتمال ابتلا به زوال عقل در سنین بالا را تا دو برابر افزایش می دهد. کلسترول بالا و فشار خون بالا نیز عواملی هستند که احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهند. این نکات ساده و مهم را در نظر بگیرید:
- به جای سرخ کردن غذاها آنها را در فر بپزید یا آب پز کنید
- به جای استفاده از چربی هایی مانند خامه و چربی های همراه با گوشت قرمز، توصیه می شود از روغن های دانه ها، آجیل ها و روغن زیتون استفاده کنید.
- میوه ها و سبزی های رنگارنگ بخورید
- ماهی بخورید
مراقب نوشیدنی های خود باشید
می دانید که نوشیدن بیش از حد الکل بر روی قضاوت، تکلم، حرکات و حافظه تاثیر می گذارد، به علاوه نوشیدن الکل می تواند تاثیرات طولانی مدت داشته باشد. نوشیدن الکل در طولانی مدت باعث کوچک شدن قسمت قدامی مغز می شود و این آسیب برای همیشه باقی می ماند، حتی اگر نوشیدن الکل را ترک کنید.
بازی های کامپیوتری انجام دهید
بسیاری از بررسی ها نشان داده اند که بازی های کامپیوتری بخش هایی از مغز را تحریک می کنند که کنترل کننده حرکات، حافظه، برنامه ریزی و مهارت های حرکتی است. اما باید در میزان این بازی ها حد اعتدال رعایت شود.
موسیقی مغز را تقویت می کند
کار با یک آلت موسیقی در سنین پایین به تفکر بهتر در سنین بالا کمک می کند. موسیقی عملکرد مغز را بهبود می بخشد، به علاوه هماهنگی دست ها را نیز بهبود می بخشد. همچنین موسیقی باعث شادی روح شما شده و برای شروع یادگیری آن هیچوقت دیر نیست.
دوست جدید پیدا کنید
با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید. صحبت کردن با دیگران در واقع به تقویت مغز کمک می کند. در محل کار، در بین همسایه ها یا در ارتباطاتی که در بیرون خانه دارید دوست جدید پیدا کنید. بررسی ها نشان داده اند فعالیت های اجتماعی به تقویت ذهن کمک می کنند. بنابراین در کلاس های مختلف شرکت کنید و با دوستان قدیمی خود تماس بگیرید.
آرامش خود را حفظ کنید
استرس زیاد به ماده خاکستری مغز آسیب می زند، ماده خاکستری حاوی سلول هایی است که اطلاعات را ذخیره و پردازش می کنند. اقداماتی که می توانید برای حفظ آرامش خود انجام دهید، عبارتند از:
- نفس عمیق بکشید
- کارهایی انجام دهید که به خندیدن شما کمک می کنند
- موسیقی گوش دهید
- مدیتیشن یا یوگا امتحان کنید
- با اطرافیان و دوستان خود صحبت کنید
تاثیر خواب بر مغز
قبل و بعد از اینکه چیز جدیدی یاد گرفتید، به اندازه کافی بخوابید. به یاد داشته باشید قبل و بعد از یادگیری نیاز به خواب دارید. زمانی که کاری را با خستگی شروع می کنید، تمرکز برایتان سخت خواهد بود. وقتی بعد از یادگیری یک مطلب جدید می خوابید، مغز اطلاعات جدید را دسته بندی می کند و به این ترتیب بعدها اطلاعات را راحت تر به خاطر می آورید. استراحت شبانه بهترین کمکی است که می توانید برای بهبود حافظه و خلق و خو انجام دهید. بزرگسالان به 7 تا 8 ساعت خواب شبانه احتیاج دارید.
کمک کننده های حافظه
هر چیزی به مرور زمان فرسوده می شود. با افزایش سن ممکن است مسائل را به راحتی قبل به خاطر نیاورید که یک امر طبیعی و بخشی از افزایش سن است. در این شرایط برای کمک به خود اقدامات زیر را انجام دهید:
- مسائل را یادداشت کنید
- از تقویم و تجهیزات هشدار دهنده استفاده کنید
- هر زمان بر روی یک فعالیت تمرکز کنید
- مسائل جدید را مرحله به مرحله یاد بگیرید
با اسم ها بازی کنید
اگر در به خاطر آوردن اسم دیگران مشکل دارید می توانید در زمان صحبت کردن با افراد اس شخص را تکرار کنید، می توانید این کار را در ذهن خود انجام دهید. یا می توانید تصویر یا عبارتی درست کنید که متناسب با اسم فرد باشد.
گروه سلامت سیمرغ