گاهی پختن بیش از حد گوشت نه تنها مفید نیست بلکه به بافت گوشت آنقدر آسیب وارد می کند که تمام خواص و فواید گوشت را از بین می برد و گوشت را سمی می کند. در این مقالهروش های صحیح طبخ گوشت را بیاموزید.
خواباندن گوشت
یعنی گوشت را با ادویه و چاشنیهای مختلف، چند ساعتی گذاشتن و سپس کباب کردن و پختن. خواباندن، طعم آن را بسیار لذیذ میکند. اگرگوشت را به طریقه یاد شده بخوابانید، میتوانید آن را تا 3 ماه در فریزر نگاه دارید و در موقع نیاز بیرون بیاورید و کباب کنید و غذایی بسیار لذیذ فراهم سازید. گوشت و مرغ را 3 تا 4 ساعت بخوابانید ولی ماهی، نیمساعت کافی است. به هنگام کباب کردن مایع بیرون آمده از گوشت خوابیده را بتدریج روی گوشت بریزید تا طعم بهتری به گوشت بدهد.
استفاده از سرکه در پختن گوشت
اگر گوشت یا استخوان قلم را 48 ساعت در آبی خیس کنید که اندکی سرکه دارد و آن را در یخچال نگهدارید مواد غذایی بسیاری وارد آن خواهد شد. در ضمن، به مدت طبخ کمتری نیاز خواهید داشت. برای حداکثر استفاده، خوب است گوشت و استخوان را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا سرکه در آن نفوذ کند.
پختن استخوانهای گوشت
وقتی که استخوان را میپزید برای آنکه مواد غذایی بیشتری از استخوان خارج شود چند عدد گوجهفرنگی یا مقداری سرکه به آن اضافه کنید. آب استخوان خواص غذایی زیادی دارد. از مصرف آن کوتاهی نکنید.
شستن گوشت قبل از فریز کردن
هنگام ذوب گوشت یخ زده، بسیاری از مواد غذایی همراه شیره از آن بیرون میآید. بنابراین گوشت را پیش از آنکه در فریزر بگذارید خوب بشویید تا بعد بتوانید شیره آن را همراه گوشت بپزید
گوشتهای کبابی را نازک ببرید
معمولاً مدت زمانپخت گوشت در روش کبابی پایین است و امکان خام ماندن بخشهای مرکزی آن با این روش بالاست. به همین دلیل توصیه میشود گوشتهای کبابی را بسیار نازک ببرید و در صورت امکان برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مرکز آنها هم به خوبی پخته شوند. در ضمن، بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت از مصرف کبابهای نیم پز و آبدار خودداری کنید.
اگر میخواهید بیماری عفونی نگیرید، کاملا پخته بخورید
مسلما استیکی که خوب پخته شده باشد، از نظر بهداشتی بهتر است چون ممکن است گوشتها دچار آلودگیهای انگلی مختلف از جمله آلودگی به انگل تنیاها باشند. به این ترتیب اگر مغز گوشت خوب حرارت نبیند، این انگلها از طریق گوشت به انسان منتقل میشود و مشکلات زیادی برای دستگاه گوارش فرد ایجاد میکند. غذاهای گوشتی دیگر مانند کباب کوبیده و کباب برگ هم درست مثل استیک باید با حرارت ملایم پخته شده تا خوب مغز پخت شوند؛ به این ترتیب موادمغذی گوشت هم از بین نمیرود. وقتی حرارت شعله بالا باشد نه تنها مواد مغذی گوشت از بین میرود، بلکه سوختگی هم در آن ایجاد شده و چربیهای سطح گوشت میسوزد و مشکلات زیادی برای بدن ایجاد میکند، ضمن اینکه چنین نحوه پختی هم میتواند بسیاری از آلودگیهای میکروبی گوشت از جمله سالمونلا را از بین ببرد
اگر میخواهید مواد مغذی به شما برسد، آبدار بهتر است
اصولا ما ایرانیها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا افتاده بیشتر خوشمان می آید! در حالیکه حرارت معقولی که باعث تراوشعصاره گوشت میشود، برای پختن آن کافی است! وقتی گوشت را زیادی میپزیم، غیر از نابود کردن ویتامینها و مواد مغذی آن، ساختار پروتئین ارزشمند گوشتی که این روزها گرانتر هم شده، با حرارت خیلی زیاد تغییر میکند و نه تنها گوشت هضم نخواهد شد، بلکه جذبی هم اتفاق نمیافتد! به این ترتیب باقیمانده گوشت هضم نشده به روده میرسد و به عنوان خوراک باکتریها مورد تخمیر قرارمیگیرد و مواد سمی تولید میشود که هم به روده بزرگ آسیب میرساند، هم نفاخ است و هم احساس بد انباشتگی را ایجاد میکند و گاهی هم باعث یبوست میشود.
اینکه گفته میشود، گوشتها ممکن است سرطانزا باشد، زمانی اتفاق میافتد که گوشت را آنقدر حرارت میدهیم که نه تنها مغز پخت میشود که ساختار پروتئینها تغییر میکند و آنزیمهایی که قادر به هضم شکل اولیه پروتئین گوشت هستند، دیگر نمیتوانند پروتئین تغییر شکل داده را هضم کنند چون وقتی گوشت حرارت زیاد میبیند، مولکولها و رشتههای پروتئینیاش چنان در هم تنیده میشود که آنزیمها دیگر به آنها دسترسی ندارند، بنابراین گوشتی که خوردهایم، نهتنها هضم و جذب نمیشود بلکه موجب نفخ و تولیدمواد سمی شده و هیچ کمکی به عضلهسازی و تقویت بدن نخواهد کرد.
منبع الو دکتر