رژیم غذایی بر رویپوست و مو و سلامت آن تاثیر گذار هستند. خوردن مواد غذایی به صورت خام البته میوه و سبزیجات مفید است.
تأثیر خامخواری بر پوست
چگونه میتوانیم با ایجاد تغییرات جزئی در خوراک مان، ظاهری کاملاً متفاوت پیدا کنیم و به اصطلاح جوانتر شویم؟ خامخواری میتواند پوست تان را از درون و بیرون بدن هیدراته، تغذیه و شاداب کند.گیاهان، میوهها و سبزیجات مملو از آب است و خوردن آنها باعث آب رسانی درست به پوست میشود و ظاهر آن را به مراتب زیباتر و شادابتر خواهد کرد.
خوردن خوراکیهای خام به صورت طبیعی مانع مصرف موادی خواهد شد که استفاده از آنها تأثیرات منفی روی پوست تان دارد و باعث آسیب جدی به آن میشود.
برای مثال کربوهیدراتهای تصفیه شده، میتواند میزان قند خون را بالا ببرد و باعث التهاب(Inflammation) پوست بدن شود که برای جلوگیری از آن، باید شروع به خامخواری کنیم چرا که التهاب و تورم، دلایل اصلی ایجاد چین و چروکهای پوست و در نتیجه پیری ناشی از آن است.
التهاب پوستی، در اثر مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و در نتیجه تخریب کلاژن و الاستین پوست به وجود می آید. در حقیقت این دو ماده دلیل اصلی استحکام، شادابی و جوانی پوست ما هستند.
مصرف کدام گیاهان باعث محافظت از پوست میشود؟
کلم پیچ: این سبزی نه تنها طعم و مزه خوبی دارد بلکه باعث پاکسازی و تغییر مثبت رنگ چهرهتان هم خواهد شد. این نوع سبزیجات، خاصیت سمزدایی برای کبد دارد و ضدالتهاب هم هست. این دو خاصیت در شادابی و زیبایی هرچه بیشتر پوست بسیار تأثیرگذاراست. کلمپیچ مملو از انواع مختلف ویتامینهای ضروری همراه با مواد مغذی گیاهی است.
مرکبات: میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، گریپفروت و انواع لیمو، حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند که ویتامین محلول در آب محسوب میشود.
چغندر: حاوی آنتوسیانین است. این ماده علاوه بر این که خاصیت ضدالتهابی دارد، عامل مهمی در مبارزه و پیشگیری از تأثیرات منفی و مخرب رادیکالهای آزاد محسوب میشود. علاوه بر این، چغندر مملو از آنتیاکسیدانهای ضروری، فولات و دیگر ویتامینها و مواد مغذی است که به حفظ سلامت پوست کمک مؤثری میکنند. این گیاه خشکی پوست را کاهش میدهد و از نمایان شدن خطوط روی صورت و لکههای تیره ناشی از افزایش سن، پیشگیری می کند.
گردو: سرشار از ویتامین های B و E است که با تأثیرات مخرب رادیکالهای آزاد از جمله استرس(Stress) و چین و چروکها مبارزه میکنند. علاوه بر این، گردو حاوی چربی مفید امگا 3 هم است که به استحکام غشای پوستی کمک چشمگیری میکند و آن را مرطوب و شاداب نگه میدارد.
هویج: منبع بسیار مناسبی برای دریافت ویتامین A و بیوتین است که وجود هر دو آنها برای تولید و ترمیم سلولهای پوستی الزامی است. علاوه بر این، هویج حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که به حفظ سلامت کلاژنهای پوستی کمک میکند و خاصیت ضدالتهابی دارد.
شیربادام: شیربادام و دیگر دانههای روغنی (آجیل) منابع بسیار غنی از مس و مواد معدنی مفید و لازم برای کلاژن سازی و ساختار پروتئینی پوست هستند.
رژیمی به نفع قلب
براساس یک مطالعه انجام شده، رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری خطر سکته قلبی و مغزی را برای افرادی که بیماریهای قلب و عروق دارند کاهش می دهد.
حمله قلبی و سکته مغزی یکی از اصلیترین علل مرگ به شمار می روند، اما تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که گیاهخوار هستند کلسترول کمتری دارند.
بسته شدن رگهای قلب علت اصلی مشکلات قلبی است اما پژوهشگران میگویند خطر این بیماریها با خوردن غذاهایی که فاقد مواد حیوانی است کاهش می یابد.
دراین مطالعه 28 داوطلب یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاهخواری گرفتند که شامل پروتئین، کربوهیدرات و مواد نشاستهای و چربی بود. این رژیم غذایی شامل سبزیجات، میوه، ذرت، تخمه آفتابگردان و ارزن می شد.
28 نفر دیگر نیز یک رژیم غذایی سالم گرفتند که همین میزان پروتئین، کربوهیدرات و چربی داشت.
دراین رژیم غذایی چربیهای اشباع شده کمتر از 10 درصد از انرژی روزانه را تامین میکرد و از غلات سبوسدار نیز تا حد امکان استفاده میشد.
به گزارش تالاب ؛ مقایسه نتایج این مطالعه نشان داد گروهی که دارای رژیم غذایی گیاهی بودند میزان کلسترول بهخصوص نوع بد ان یعنی الاسال خودرا توانستند به میزان قابل توجهی کاهش دهند، اما در مقابل تغییر محسوسی در کلسترول افرادی که رژیم غذایی غیرگیاهی داشتند، حاصل نشد.
پژوهشگران به شواهد زیادی اشاره می کنند که نشان میدهد این تغییرات برای پیش گیری از گرفتگی رگهای قلبی بسیار موثر هستند.با این وجود کارشناسان هشدار میدهند رژیم غذایی گیاهی ممکن است در کاهش کلسترول موثر باشد، اما به اسانی نمیتواند همه ی مواد غذایی مورد نیاز بدن را تامین کند.
منبع الو دکتر