دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه با اشاره به مطلب فوق گفت: هویج ماده ای سرشار از کاروتنوئید ها ست که مهمترین آن بتاکاروتن است. این ماده غذایی در داخل سلول های هویج موجود است و برای دسترسی آسان تر به بتاکاروتن ها می توان از هویج پخته و خرد شده، استفاده نمود.
دکتر کیمیاگر در مورد خواص هویج گفت: هویج به دلیل دارا بودن کاروتنوئیدها فراوان که قابلیت تبدیل به ویتامین A را دارند، منبع غنی از این ویتامین است و در جلوگیری از سرطان بسیار موثر می باشد همچنین کاروتنوئیدها سبب تقویت ارتباط بین سلولی شده و علاوه بر کاروتنوئید، دارای 6 درصد مواد قندی ، 2گرم فیبر و اسید فولیک نیز می باشد.
مسعود کیمیاگر در مورد نحوه مصرف هویج به نکاتی اشاره نمود از جمله اینکه بهتر است هویج در کنار چربی هایی از قبیل شیر ، پنیر ، کره ، خامه و روغن و روزانه 200 گرم و 100 گرم مصرف گردد.
همچنین توصیه می شود پوست هویج به دلیل تماس مستقیم با خاک و احتمال ایجاد بیماری گرفته می شود.
وی در ادامه پیرامون مصرف بیش از حد هویج گفت: مضرات ناشی از مصرف هویج نادر است اما در صورت مصرف بیش از اندازه سبب رسوب مواد رنگی زرد رنگ در زیر پوست شده و ایجاد زردی می کند که البته این زردی با یرقان متفاوت است.
دکتر کیمیاگر در پایان در موردنحوه نگهداری هویج توصیه کرد: بهتر است ساقه سبز هویج تا زمان مصرف جدا نشود و آن را در مکان خنک و مرطوب نگهداری نمود همچنین جهت استفاده طولانی مدت می توان هویج را در کیسه سوراخ دار به مدت 2 ماه در فریزر نگهداری نمود.
جام جم آنلاین
معجون ضد سرطان با هویج و لبو و سیب بسازید!