موز میوه ای گرمسیری و خوشمزه است که مورد علاقه همه می باشد اما این میوه به دلیل طبعیت گرمی که دارد ممکن است برای سلامتی همه اشخاص مفید نباشد. در این مقاله به معرفیخصوصیت افرادی که نباید موز مصرف کنند، پرداخته ایم.
چه کسانی نباید موزد بخورند؟
موز میوهای است که سرشار از خاصیت برای هرقشری میباشد. ممکن است فکر کنید که موز را همه افراد و بدون محدودیت میتوانند مصرف کنند. اما اینطور نیست، مصرف بیش از اندازه موز به دلیل خاصیتی که در ادامه به شما معرفی میکنیم میتواند باعث بروز مشکلاتی در سلامتی عدهای شود. به همین علت توصیه میشود این افراد موز مصرف نکنند!
این متخصصمصرف موز را برای افراد با مزاج سرد و خشک که معمولا لاغرند و استعداد چاقی نداشته و پوست خشک تیرهای دارند و اغلب از ناراحتی اعصاب و مشکلات مفصلی رنج میبرند، بسیار مفید میداند و تصریح میکند کلا انسانهای با مزاج سرد از این میوه که مزاج گرم دارد نفع میبرند. ضمن اینکه موز تولید مایعات جنسی را زیاد کرده و محرک میل جنسی است.
این مزاج ها بیشتر مواظب باشند!
چراموز برای بعضی افراد ایجاد حساسیت میکند؟ مصرف در حد میانه موز آزار دهنده نیست و برای گرم مزاجان در فصول سرد سال معمولا عارضهای ندارد. اما در گرم مزاجان اقلیمهای گرمسیری، این میوه باید با احتیاط مصرف شود، چون مخصوصا در افراد با مزاج گرم و خشک ممکن است به افزایش حرارت بدن منجر شده و سبب تولید صفرا شود.
ازعلایم افزایش این اخلاط در بدن این است که شخص پس ازمصرف موز دچار خارش، افزایش حرارت بدن، داغی، حالت سنگینی در بدن و سر، بروز جوشهای پوستی و از این قبیل عوارض میشود. در نتیجه کسانی که مزاجشان گرم است و حساسیت به این میوه دارند یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا آنکه پس از خوردن موز، یک خوردنی رو به ترش یا ملس مثل شربت سکنجبین و یا کمی آبغوره یا آب انار استفاده کنند تا این عوارض به حداقل برسد. این استاد دانشگاه میافزاید افرادی که با مصرف موز دچار یبوست میشوند نیز باید کمتر از این میوه به خصوص کال و انواعی که با گاز اتیلن زودرس شده اند استفاده کنند و برای رفع این عارضه مصرف ملینهایی همچون خاکشیر را از یاد نبرند. ضمن اینکه مصرف موز در حد کم در فاصله میان افطار تا سحر اشکالی ندارد، اما مصرف زیاد و مستمر آن توصیه نمیشود.
فواید موز برای بدن
موز حاوی مقدار اندک اما مورد نیاز ویتامین «آ» برای بدن است که این میزان برای حفاظت از چشم ها، حفظ بینایی و همینطور بهبود بینایی در شب حیاتی است.
موز خشک شده عصرانه ای بسیار مناسب برای بچه هاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تأمین می کند نه چربی را، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است.
موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
هنگامی که با استرس مواجه می شویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش می یابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا می کند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد می تواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.
موز درمان زخم معده و روده می باشد
جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد
موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است. پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند
یکی از سریعترین روشهای رفع خماری و خمودگی، خوردن یک لیوان مخلوط شیر، موز و عسل است. موز معده را آرامش می بخشد و با کمک عسل، سطح قند خون را بالا می آورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک می کند.
در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود. همچنین افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند.
برای از بین بردن زگیل، پوست موز را از طرف داخل بر روی آن قرار می دهند و آن را با دقت با یک نوار چسب می بندند تا پوست تکان بخورد و زگیل را برطرف کند.
منبع الودکتر