کمبود آهن از مشکلات ما ایرانی ها بخصوص خانم ها می باشد. کمبود آهن و کم خونی در خانم های باردار می تواند به جنین آن ها نیز آسیب جدی وارد کند. در این مقاله غذا و میوه هایی که به جذب آهن در بدن کمک می کنند معرفی شده اند.
لیمو و پرتقال
مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که برای عملکرد صحیح بدن ضروری هستند. همراه با صبحانه آب پرتقال بنوشید و جو دو سر، توت فرنگی، گردو و بادام را در برنامه تغذیه خود بگنجانید. همراه با سالاد نیز حتما کمی آب لیمو استفاده نمایید. این خوراکی ها در جبران کم خونی بسیار مؤثرند.
آلو
آلو را باید جز بهترین میوه ها با خواص درمانی دانست. این میوه خوشمزه هضم را تسهیل می کند، یبوست و التهابات را تسکین می دهد، انرژی زاست و منبع غنی از آهن محسوب می شود. به علاوه، یکی از مزایای آن این است که می توان میوه را به شکل تازه یا خشک استفاده کرد. آلو برای کسب انرژی در میان وعده یا صبحانه عالی است. این میوه پس از مرکبات برای درمان کم خونی بسیار مؤثر خواهد بود.
اسموتی سیب و گلابی
سیب میوه ای خوشمزه و بسیار مغذی است. حتما شما هم شنیده اید که مصرف روزانه یک عدد سیب مانع از ابتلا به بیماری ها می شود. گلابی نیز میوه ای با خواص بسیار و طعم بی نظیر است. یک راهکار ساده برای بهره مندی از فواید این دو میوه، تهیه اسموتی سیب و گلابی برای صبحانه است. کافی است یک عدد سیب و گلابی را پوست بگیرید، داخل مخلوط کن بریزید و یک لیوان آب به آن بیافزایید. این اسموتی بسیار خوشمزه است و می تواند مقدار هموگلوبین خون را افزایش دهد.
گوشت قرمز، ماهی و ماکیان
گوشت قرمز، ماهی و ماکیان نه تنها منبع خوبی برای آهن هستند، بلکه میتوانند جذب آهن غیر هم را نیز تحریک کنند. چندین مطالعه نشان داده اند که افزودن گوشت گاو، گوشت مرغ یا ماهی به یک وعده غذایی مبتنی بر غلات جذب آهن غیر هم را حدود دو تا سه برابر بهبود بخشیده است.
مواد غذایی سرشار از ویتامینC.
ویتامین C. نشان داده است که به افزایش جذب آهن در بدن کمک میکند. این ماده مغذی آهن غیر هم را دریافت کرده و آن را به شکلی که بسیار آسانتر در بدن جذب میشود، ذخیره میکند. از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین C. میتوان به میوههای خانواده مرکبات، سبزیجات برگدار تیره، فلفل دلمه ای، طالبی و توت فرنگی اشاره کرد.
مواد غذایی حاوی ویتامینA. و بتاکاروتن
ویتامین A. نقشی کلیدی در حفظ سلامت بینایی، رشد استخوانی و تقویت سیستم ایمنی بدن انسان ایفا میکند. از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین A. و بتاکاروتن میتوان به هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم کیل، کدو حلوایی، فلفل قرمز، طالبی، زردآلو، پرتقال و هلو، طالبی زرد نارنجی، زرده تخم مرغ و جگر اشاره کرد.
زردچوبه
زردچوبه ادویهای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0.6 میلی گرم آهن وجود دارد. برخی از خانمهای خانه دار مصرف زعفران را به زردچوبه ترجیح میدهند. هیچ کس منکر خواص زعفران نیست ولی توجه داشته باشید که زردچوبه را از عرصه خارج نکنید. حتماً به پاستاها، ماهی، خورشتها و غیره زردچوبه بزنید. توصیه میکنیم به غذاهای روزانهتان یک نوک انگشت از این ادویهی خوش رنگ اضافه کنید تا کمبود آهن از شما دور باشد.
آویشن، این گیاه معطر
این گیاه معطر و خوش طعم سرشار از آهن است. باورتان میشود که در هر 10 گرم آن 12 میلی گرم آهن باشد؟ شک نکنید و به تمام غذاهایتان از پیتزا و آبگوشت گرفته تا انواع سالادها و خورشتهایتان آویشن اضافه کنید. با این کار با یک تیر دو نشان میزنید. اول این که از عطر و طعم بی نظیر آویشن استفاده کرده و غذاهای خوشمزهای تهیه میکنید. دوم اینکه خودتان را از دچار شدن به کمبود آهن و کمخونی نجات میدهید.
علاوه بر آویشن، جعفری نیز سرشار از آهن است. در واقع هر 100 گرم جعفری حاوی حداقل 3.8 میلی گرم آهن است. از هر موقعیتی برای مصرف جعفری نیز استفاده کنید: برای تزیین روی سوپ یا کنار مرغ و ماهی. خلاصه این که آویشن و جعفری یادتان نرود.
منبع: فرتاک نیوز
قرص آهن را چه زمانی بخوریم تا تاثیر داشته باشد؟